مناطق پرريسك اعلام شد

يك مقام مسوول گفت: حدود ۳ ميليون نفر در پهنه فرونشستي تهران ساكنند و مناطقي مانند ۱۷، ۱۸، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ از جمله نقاط پرريسك فرونشست زمين در پايتخت هستند.
يك مقام مسوول گفت: حدود ۳ ميليون نفر در پهنه فرونشستي تهران ساكنند و مناطقي مانند ۱۷، ۱۸، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ از جمله نقاط پرريسك فرونشست زمين در پايتخت هستند. علي بيتاللهي، رييس بخش زلزلهشناسي و خطرپذيري مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي، در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به ابعاد فرونشست زمين در تهران اظهار كرد: يكي از بزرگترين زونهاي فرونشستي كشور در جنوب تهران واقع شده و دليل آن، تمركز بالاي جمعيتي در اين ناحيه است. وي افزود: شكلگيري دشت تهران از كمربند مياني شهر و از محدوده بلوار كشاورز به سمت پايين، سبب ايجاد شرايطي شده كه بخشهاي جنوبي شهر در معرض فرونشست قرار گرفتهاند. در مناطق كوهپايهاي به دليل عدم وجود آبخوان، فرونشست زمين مشاهده نميشود، اما از نيمه جنوبي تهران به بعد كه دشتها گسترش مييابند، اين پديده بهصورت خفيف آغاز شده و بهتدريج شدت ميگيرد. بيتاللهي گفت: مناطقي همچون ۱۷، ۱۸، ۱۹، ۲۱، ۱۰ و ۱۱ تحت تاثير فرونشست قرار دارند.
بهطور خاص، منطقه ۱۷ تهران بهطور كامل در پهنه فرونشستي واقع شده و منطقه ۱۸ نيز يكي از پرريسكترين مناطق از نظر فرونشست زمين محسوب ميشود. در محدوده منطقه ۲۰ (شهرري)، منطقه ۱۹ و نيز منطقه ۲۱ نيز نشانههايي از فرونشست مشاهده شده است. وي با بيان اينكه سكونتگاههاي حاشيهاي تهران نيز از اين خطر بينصيب نماندهاند، تصريح كرد: اگر اين مناطق را نيز در نظر بگيريم، ميتوان گفت حدود ۳ ميليون نفر در پهنه فرونشستي تهران ساكن هستند.
رييس بخش زلزلهشناسي و خطرپذيري مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي، با اشاره به يكي از علل تشديد اين بحران در سالهاي اخير افزود: كاهش منابع آب شرب و بهداشتي طي دو سال گذشته يكي از عوامل مهم در تعميق پديده فرونشست در تهران بوده است.
بهرغم وجود سدهايي چون كرج، لتيان، ماملو و حتي سد طالقان كه خط دوم انتقال آب از آن نيز فعال است، تامين آب شرب براي تهران كفايت نميكند. وي در پايان تاكيد كرد: در حال حاضر بيش از ۵۰ درصد آب مورد نياز پايتخت از طريق چاههاي آب در تهران و حومه آن تامين ميشود. اگر ميزان مصرف آب اين جمعيت چند ميليوني را در نظر بگيريم، مشخص ميشود كه فشار مضاعفي به منابع زيرزميني وارد ميشود كه نتيجه آن، تشديد فرونشست زمين خواهد بود.
