تامین کالاهای اساسی تا ۷ ماه دیگر
با وجود تدام جنگ و افزایش احتمالی فشار بر زنجیره تأمین، نایب رئیس کمیسیون حملونقل اتاق ایران از کفایت ذخایر کالای اساسی کشور تا دستکم ۷ ماه آینده خبر داد و در عین حال، بر لزوم تقویت زیرساختهای گمرکی مرز ماهیرود برای مدیریت حجم بالای کالاهای ترانزیتی تأکید کرد.
به گزارش فارس, نایب رئیس دوم کمیسیون حملونقل، ترانزیت و لجستیک اتاق ایران مهران نجاتی، با اعلام خبر از ذخایر کافی کالای اساسی در کشور، اطمینان داد که با تدابیر اندیشیدهشده توسط دولت، مردم تا حداقل ۶ تا ۷ ماه آینده هیچ دغدغهای در خصوص تأمین مایحتاج ضروری خود نخواهند داشت.
نجاتی با اشاره به وضعیت مطلوب بنادر جنوبی بهویژه بندرعباس، از عدم وجود مشکل در ترخیص و حملونقل کالا خبر داد و عملیات تخلیه و بارگیری را رو به روال خواند.
وی همچنین از تلاش رانندگان پرتلاش بخش حملونقل کشور در شرایط دشوار فعلی تقدیر کرد و از افزایش کرایه حمل و تخصیص سوخت تشویقی به رانندگان به عنوان انگیزهای برای پذیرش ریسک در شرایط جنگی یاد کرد.
این مقام مسئول در ادامه به چالشهای پیشروی ترانزیت کالا از مرز ماهیرود با افغانستان پرداخت و گفت: پس از جنگ اخیر بین پاکستان و افغانستان، حجم عظیمی از کالاها به سمت بندرعباس سرازیر شده که نیازمند ترانزیت به حوزه شرقی کشور، بهویژه مرز ماهیرود است. اما ضعف زیرساختهای گمرکی در این مرز، منجر به معطلی طولانیمدت کامیونها (۷ تا ۸ روز) و در نتیجه افزایش هزینههای حمل شده است.
وی خواستار توجه ویژه گمرک به ارتقای زیرساختها و امکانات رفاهی در این منطقه برای تسهیل امر ترانزیت و ترغیب رانندگان شد.
نجاتی در پایان ابراز امیدواری کرد که با رایزنیهای بخش خصوصی و اعضای اتاق بازرگانی، خللی در روند تخلیه و حمل کالاها در کشور رخ ندهد.
