هشدار سازمان غذا و دارو؛ افزايش موارد مسموميت كبدي با اسپيرولينا

۱۴۰۴/۰۹/۱۹ - ۰۲:۳۸:۳۷
کد خبر: ۳۶۹۲۵۲

رييس گروه پايش ايمني مصرف فرآورده‌هاي سلامت سازمان غذا و دارو گفت: براساس گزارش‌هاي ثبت‌شده در سامانه ADR.TTAC.IR، مصرف اسپيرولينا با توصيه افراد غيرمتخصص موجب بروز عوارض شديد كبدي در كشور شده و نمونه‌هاي مشابه در ساير كشورها نيز مشاهده شده است.

رييس گروه پايش ايمني مصرف فرآورده‌هاي سلامت سازمان غذا و دارو گفت: براساس گزارش‌هاي ثبت‌شده در سامانه ADR.TTAC.IR، مصرف اسپيرولينا با توصيه افراد غيرمتخصص موجب بروز عوارض شديد كبدي در كشور شده و نمونه‌هاي مشابه در ساير كشورها نيز مشاهده شده است. مرجان كريمي اظهار داشت: در ماه‌هاي گذشته گزارش‌هايي در سامانه گزارش‌دهي عوارض و اشتباهات دارو پزشكي كشور مبني بر بروز عارضه آسيب كبدي درپي مصرف فرآورده اسپيرولينا با توصيه باشگاه‌هاي ورزشي و افراد غيرمتخصص دريافت شده است. وي با اشاره به ثبت موارد مشابه در ساير كشورها افزود: گزارشات نشان ‌مي‌دهد در برزيل 60 مورد فوت و 126 آسيب كبدي ناشي از اين فرآورده ثبت شده است. وي افزود: مردم بايد علاوه بر تبليغات اغواكننده، از مضرات بالقوه اين جلبك نيز آگاه باشند. رييس گروه پايش ايمني مصرف فراورده‌هاي سلامت ادامه داد: اگرچه اسپيرولينا يك جلبك سبز-آبي سرشار از ويتامين‌ها، مواد معدني، آنتي‌اكسيدان‌ها و پروتئين است اما مصرف كنترل نشده آن مي‌تواند مخاطرات جدي به همراه داشته باشد. وي با بيان اينكه احتمال ايجاد مواد سمي در طول كشت و فرآوري جلبك محتمل است، گفت: اگرچه خود جلبك سمي نيست اما آلودگي‌هايي با سيانوتوكسين‌ها، فلزات‌سنگين، آفت‌كش‌ها يا هيدروكربن‌هاي آروماتيك چند حلقه‌اي و سمومي مانند سم ميكروسيستين و هپاتوتوكسين مي‌تواند منجر به مسموميت، آسيب كبدي، اختلال گوارشي و حتي خطرات طولاني‌مدت مانند آلزايمر و پاركينسون شود.