چراغ سبز رييس‌جمهور كوبا به بخش خصوصي ايران

۱۴۰۴/۰۹/۰۵ - ۰۳:۲۸:۴۲
کد خبر: ۳۶۷۳۰۱

رييس‌جمهور كوبا در جريان بازديد از پاويون جمهوري اسلامي ايران در نمايشگاه بين‌المللي هاوانا، از برندهاي صنايع غذايي ايران براي حضور در فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي كوبا دعوت كرد.

رييس‌جمهور كوبا در جريان بازديد از پاويون جمهوري اسلامي ايران در نمايشگاه بين‌المللي هاوانا، از برندهاي صنايع غذايي ايران براي حضور در فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي كوبا دعوت كرد.

ظرفيت‌ بالايي براي توسعه همكاري‌هاي مشترك ايران و كوبا در حوزه‌هاي اكتشاف، طراحي معادن، استخراج معادن و ايجاد واحدهاي فرآوري محصولات معدني وجود دارد.

ميگل دياز كانل، رييس‌جمهور كوبا، در جريان بازديد از بخش‌هاي مختلف چهل و يكمين نمايشگاه بين‌المللي هاوانا، با حضور در پاويون جمهوري اسلامي ايران مورد استقبال صمد حسن‌زاده رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران، قدير قيافه نايب‌رييس اتاق ايران و ذبيح‌الله نادري سفير جمهوري اسلامي ايران در كوبا قرار گرفت و از توانمندي‌هاي توليدي، صنعتي و صادراتي شركت‌هاي ايراني حاضر در اين رويداد بازديد كرد.

در اين بازديد، رييس‌جمهور كوبا ضمن گفت‌وگو با نمايندگان شركت‌هاي ايراني، در جريان جزييات محصولات، خدمات و ظرفيت‌هاي صنعتي و صادراتي كشورمان قرار گرفت. او ابراز اميدواري كرد كه اين نمايشگاه و برگزاري همايش‌هاي تجاري، زمينه‌ساز ارتقاي همكاري‌هاي مشترك، توسعه روابط اقتصادي و شناسايي فرصت‌هاي تازه براي تجارت دوجانبه ميان ايران و كوبا باشد. 

ميگل دياز كانل همچنين تاكيد كرد كه دولت كوبا از گسترش مبادلات اقتصادي و سرمايه‌گذاري‌هاي مشترك ميان دو كشور حمايت مي‌كند.

پاويون جمهوري اسلامي ايران با مشاركت شركت‌هاي فعال در حوزه‌هاي پتروشيمي، صنايع غذايي، تجهيزات صنعتي، پوشاك، خدمات بازرگاني و نهادهاي اقتصادي كشور برپا شده است و بازديد رييس‌جمهور كوبا نشان‌دهنده توجه ويژه دولت اين كشور به ظرفيت‌هاي همكاري با ايران در حوزه‌هاي مختلف است.

رييس‌جمهور كوبا در بازديد از غرفه يكي از شركت‌هاي ايراني توليدكننده پمپ، به همراهان خود تاكيد كرد كه زمينه ملاقات مسوولان اين شركت‌ با انستيتو منابع آب كوبا و وزير تجارت خارجي به منظور بهره‌گيري از ظرفيت‌هاي فني آن فراهم شود.

ميگل دياز كانل همچنين در بازديد از غرفه‌هاي شركت‌هاي توليدكننده مواد غذايي ايران نيز از آنها دعوت كرد تا بازديدهايي از فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي كوبا داشته باشند و براي عرضه محصولات خود در اين فروشگاه‌ها برنامه‌ريزي كنند. او همچنين در گفت‌وگو با توليدكنندگان كفش ايراني نيز پيشنهاد داد تا با شركت‌هاي كوبايي وارد مذاكره شوند و شيوه‌هاي همكاري‌ مشترك را شناسايي نمايند.

رييس‌جمهور كوبا، سند امضا شده بين‌ سازمان غذا و داروي ايران و كوبا را مدل مناسبي براي تسري به ساير بخش‌هاي همكاري‌هاي اقتصادي مشترك دانست.

صمد حسن‌زاده، رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران نيز كه رييس‌جمهور كوبا را در بازديد از پاويون جمهوري اسلامي ايران در نمايشگاه بين‌المللي هاوانا همراهي مي‌كرد، با تمجيد از همكاري‌هاي كوبا در تامين واكسن در دوران پاندمي كرونا، گفت: در اتاق بازرگاني ايران تلاش مي‌كنيم تا با ايجاد شناخت دقيق‌تر از بازار كوبا براي فعالان اقتصادي بخش خصوصي ايران، زمينه گسترش حضور محصولات ايراني در كوبا را فراهم كنيم.

حسن‌زاده، عدم آشنايي دقيق‌ فعالان اقتصادي از نيازها و مقررات كشور مقصد را مانع بزرگ افزايش تبادلات تجاري دانست و به رييس‌جمهور كوبا تاكيد كرد كه تمهيدات لازم براي به اشتراك‌گذاري اطلاعات و زمينه‌سازي جهت آشنايي بيشتر بازرگانان دو كشور با ظرفيت‌ها و نيازهاي يكديگر انديشيده شود.

 صمد حسن‌زاده از حوزه‌هايي نظير دارو و تجهيزات پزشكي، گردشگري، كشت فراسرزميني و صنعت و معدن به عنوان حوزه‌هاي جذاب براي گسترش همكاري‌هاي اقتصادي ايران و كوبا نام برد.

قدير قيافه، نايب‌رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران نيز با اشاره به فعاليت‌ها و ظرفيت‌هاي دو كشور در حوزه معدن و صنايع معدني، ابراز اميدواري كرد كه با تمركز بر حوزه‌ معدن، حجم تبادلات تجاري ايران و كوبا در يك افق پنج ساله، به سالانه يك ميليارد دلار افزايش پيدا كند.

حجم تجارت بين ايران و كوبا نيز اگرچه در سال‌هاي اخير به‌طور پيوسته در حال افزايش بوده است اما در حد انتظارات و ظرفيت‌هاي بالقوه دو كشور نيست. در سال ۲۰۲۳ حجم تجارت دوجانبه ايران و كوبا بالغ بر ۲۱۸ ميليون دلار ارزيابي شده است كه هر چند اين رقم نشان‌دهنده رشد قابل توجه نسبت به سال‌هاي قبل است اما امكان افزايش آن به ميزاني بسيار بالاتر نيز وجود دارد.

صادرات اصلي ايران به كوبا شامل محصولات نفتي، محصولات پتروشيمي، مصالح ساختماني و مواد غذايي نظير برنج، گندم، گوشت مرغ و دانه‌هاي روغني است. واردات اصلي ايران از كوبا نيز شامل دارو، تجهيزات پزشكي و خدمات فني و مهندسي است.