افزایش شاخص قیمت مواد غذایی فائو در ماه ژوئیه

۱۴۰۴/۰۵/۲۰ - ۲۰:۴۵:۰۱
کد خبر: ۳۵۳۰۹۶

بر اساس گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، قیمت مواد غذایی در سطح جهان طی ماه ژوئیه به‌دلیل افزایش قیمت انواع گوشت و روغن‌های گیاهی شاهد جهش بوده است.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از آناتولی، بر اساس گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) که روز جمعه منتشر شد، قیمت مواد غذایی در سطح جهان طی ماه ژوئیه به‌دلیل افزایش قیمت انواع گوشت و روغن‌های گیاهی شاهد جهش بوده است.

این داده‌ها حاکی است که شاخص قیمت غذای فائو در ژوئیه 1.6 درصد نسبت به ماه قبل از آن افزایش یافته و به 130.1 واحد رسیده است.

شاخص قیمت روغن‌های نباتی نیز به طور چشمگیری به میزان 7.1 درصد در ماه ژوئیه بالا رفت و به بالاترین سطح سه سال گذشته یعنی 166.8 واحد رسید.

جهش قیمت جهانی مواد غذایی به دلیل تغییرات اقلیمی

افزایش قیمت روغن پالم، سویا و آفتابگردان در این رشد نقش داشتند، به‌خصوص قیمت روغن پالم به‌دلیل تقاضای قوی جهانی و رقابت‌پذیری بیشتر افزایش یافت.

قیمت روغن آفتابگردان نیز به‌خاطر کاهش عرضه صادراتی در منطقه دریای سیاه بالا رفت، در حالی که قیمت روغن کلزا به‌دلیل نبود عرضه جدید محصول در اروپا کاهش یافت.

شاخص قیمت گوشت نیز 1.2 درصد در ژوئیه افزایش یافت و به رکورد جدید 127.3 واحد رسید. افزایش تقاضای وارداتی، به‌ویژه از چین و آمریکا، باعث رشد قیمت گوشت گاو و گوسفند شد.

بر اساس این گزارش، شاخص قیمت لبنیات نسبت به ژوئن 0.1 درصد کاهش یافت و به 155.3 واحد رسید که نخستین کاهش از آوریل 2024 به‌شمار می‌رود.

گزارش فائو همچنین به کاهش قیمت کره و پودر شیر اشاره کرد و دلیل آن را عرضه زیاد صادراتی و تقاضای پایین وارداتی، به‌ویژه از آسیا اعلام کرد.

اما قیمت پنیر بین‌المللی همچنان به‌خاطر تقاضای قوی در بازارهای آسیا و خاور نزدیک و محدودیت عرضه صادراتی در اتحادیه اروپا افزایش یافته است.

شاخص قیمت غلات نیز در ماه ژوئیه 0.8 درصد کاهش یافت و به 106.5 واحد رسید در حالی که شاخص قیمت شکر با 0.2 درصد کاهش به 103.3 واحد رسید.

اگرچه شاخص کلی قیمت مواد غذایی در ماه ژوئیه نسبت به ماه قبل از آن افزایش داشت و 7.6 درصد بالاتر از ژوئیه 2024 بود اما همچنان 18.8 درصد پایین‌تر از رقم اوج خود در مارس 2022 بود.

انتهای پیام/