ایرانشهر

۱۴۰۱/۰۱/۳۱ - ۰۲:۲۶:۴۶
کد خبر: ۱۸۸۴۲۲

 2 مانع ورود چین به انبوه‌سازی دولتی 

پس از آنکه نتیجه‌ مشخصی از مذاکره با شرکت‌های چینی برای مسکن‌سازی در ایران حاصل نشد، قرار است مسوولان وزارت راه و شهرسازی با معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری تمهیداتی را به منظور استفاده از توان شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی برای صنعت ساختمان به کار گیرند. به گزارش ایسنا، چند هفته‌ای است که موضوع مذاکره با شرکت‌های چینی برای ورود به پروژه نهضت ملی مسکن در ایران مسکوت مانده است. این در حالی است که وزارت راه و شهرسازی از سال گذشته استفاده از ظرفیت شرکت‌های خارجی برای ارتقای سطح تکنولوژی صنعت ساختمان را در دستور کار قرار داد و اعلام کرد، مذاکراتی با برخی شرکت‌های خارجی صورت داده است. اواخر سال گذشته نیز محمود محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی به ایسنا گفت که مذاکره با چینی‌ها از دستور کار خارج نشده و ادامه دارد. در این بین بعضی شرکت‌های دولتی رایزنی‌های را با شرکت‌های ترک و چینی آغاز کردند. روز ۲۲ اسفندماه ۱۴۰۰ یاسر امامی، مدیرعامل شرکت گروه سرمایه‌گذاری مسکن در یک نشست خبری اظهار کرد: امروز با یک شرکت بزرگ ترکیه‌ای که قبلا در ایران سابقه فعالیت نداشته مذاکره کردیم و آمادگی دارد در پروژه‌های مسکونی ایران مشارکت کند. اشاره امامی به عدم حضور شرکت ترک در ایران از آن جهت بود که تصور می‌شد شرکت مذکور، همان شرکتی است که در شهرهای جدید پردیس و پرند، مسکن مهر ساخته است. شنیده‌ها حاکی از آن است به دلایلی مثل تحریم و نبود صرفه اقتصادی، طرف چینی تمایل چندانی برای حضور در ایران نشان نمی‌دهد. درخصوص مذاکره با شرکت‌های ترک نیز اطلاع‌رسانی چندانی صورت نگرفته و به نظر نمی‌رسد توافقی تاکنون صورت گرفته باشد. وزارت راه و شهرسازی از اوایل فعالیت دولت سیزدهم اعلام کرد که همزمان با رایزنی با شرکت‌های خارجی، از توان شرکت‌های ایرانی نیز غافل نیست. در این زمینه اعلام شد موضوع صنعتی‌سازی به فراخوان گذاشته شده و از ۵۸۶ شرکت داخلی که تاییدیه فنی دارند خواسته شده تا در طرح نهضت ملی مسکن سه مشخصه کیفیت، سرعت اجرا و کاهش قیمت تمام شده را در دستور کار قرار دهند؛ جلسات مشترکی بین مسوولان وزارت راه و شهرسازی با برخی شرکت‌های داخلی برگزار شده و یکی از مهم‌ترین دستور کارهای این وزارتخانه در سال جدید ارتقای فناوری ساخت است. به تازگی هم رییس کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان با هدف ارتقای کیفیت ساخت و ساز گفته است: این موضوع را در جلسه با معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور مطرح کردیم و وی قول داد تا هفته آینده با وزارت راه و شهرسازی جلسه‌ای برگزار و برنامه جامعی را تدوین کرده و به کمیسیون عمران گزارش دهند.

هشدار درباره تورهای جعلی جام جهانی قطر 

هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران نسبت به تبلیغ برخی از تورهای جام جهانی قطر هشدار و اعلام کرد هیچ پروازی برای جام جهانی قطر از سوی این شرکت به دفتر خدمات مسافرتی «یابکس» واگذار نشده و تبلیغ این تور با پرواز «هما» صحت ندارد. به گزارش ایسنا، به تازگی مشاهده شده است دفتر خدمات مسافرتی یابکس (ماکان سفر جهان) اقدام به تبلیغ پکیج‌های ویژه جام جهانی قطر کرده و از هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما» به عنوان شرکت هواپیمایی این تور مسافرتی نام برده است. هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما»، ضمن رد این موضوع اعلام کرد هیچ پروازی برای جام جهانی قطر از سوی این شرکت به دفتر خدمات مسافرتی «یابکس» واگذار نشده است و تبلیغ این تور با پرواز «هما» صحت ندارد. هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما»، تاکنون برای فروش بلیت‌های مسیر دوحه قطر با هیچ دفتر خدمات مسافرتی مذاکره‌ای نداشته و از هموطنان درخواست می‌شود در صورت مشاهده چنین تورهایی حتماً از صحت آن اطمینان حاصل کرده و در صورت هرگونه شکایت از طریق سازمان هواپیمایی کشوری اقدام شود.

تبعات فرونشست همچون زلزله قابل کنترل است

علیرضا قاری قرآن، سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه پهنه‌های اصلی و حساس فرونشست در کل کشور موجود است، گفت: برای فرونشست نیز باید اقداماتی که برای زلزله انجام شد، صورت گیرد. به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا قاری قرآن در خصوص دلیل ایجاد فرونشست اصفهان و راهکارهای اجرایی و اقدامات انجام شده اظهار کرد: فرونشست زمین، مساله‌ای بسیار فراگیر بوده که پایین رفتن سفره‌های آب زیرزمینی، یکی از دلایل آن است.

وی با بیان اینکه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، متولی بررسی فرونشست‌ها در کل کشور است و با توجه به حساسیت این موضوع، تیم ویژه‌ای برای بررسی آن در حال تحقیق است. اذعان کرد: به این منظور، نیازمند تأمین نقشه جامعی از فرونشست در کل کشور هستیم لذا پس از تأمین این نقشه مانیتورینگ انجام شده و تغییراتی که در آستانه بحران قرار ندارد، ترمیم می‌شوند. سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه پهنه‌های اصلی و حساس فرونشست در کل کشور موجود است، تصریح کرد: برای فرونشست نیز بایستی اقداماتی که برای زلزله انجام شد، صورت گیرد. وی در خصوص جایگاه موضوع فرونشست در فرآیند شناسایی و تحلیل مشکلات شهر اصفهان در طرح جامع اصفهان اذعان داشت: طرح جامع نوین اصفهان مرحله شناخت را پشت سر گذاشته و لازم است با همکاری اداره کل راه و شهرسازی استان و شهرداری اصفهان مراحل بعدی آن انجام شود.

 

ارسال نظر