
«تغيير ساعت كاري ادارات» و دردسرهاي دوباره والدين
«تغيير ساعت كاري ادارات» در پي رفع بخشي از مشكل ناترازي انرژي در كشور، از اول هفته جاري (شنبه) اجرايي شد اما اين امر گلايههايي را از سوي برخي مادران شاغل داراي فرزند زير ۷ سال كه از مهدهاي كودك استفاده ميكنند به همراه داشته است.
«تغيير ساعت كاري ادارات» در پي رفع بخشي از مشكل ناترازي انرژي در كشور، از اول هفته جاري (شنبه) اجرايي شد اما اين امر گلايههايي را از سوي برخي مادران شاغل داراي فرزند زير ۷ سال كه از مهدهاي كودك استفاده ميكنند به همراه داشته است. چندي پيش سخنگوي دولت از تغيير ساعات كاري ادارات و دستگاههاي دولتي از۲۰ ارديبهشت ماه خبر داد؛ اين در حالي است كه يك روز بعد از انتشار اين خبر، مصوبه اصلاح تصويب نامه ساعت آغاز به كار ادارات سال ۱۴۰۴ و شناورسازي ساعات كاري نيز ابلاغ شد؛ حال آنكه علي رغم درخواست دولت از دستگاهها براي همراهي با والدين شاغل داراي فرزند با سن كودكستاني همچنان شاهد نارضايتي والدين بالاخص مادران شاغلي هستيم كه نميدانند براي هماهنگي ساعت كاري خود با ساعات كاري مهدهاي كودك فرزند خود چه كنند.
بي توجهي به شرايط والدين شاغل
مادر «سوگند» ۳.۵ ساله كه خود نيز خبرنگار است، درباره مشكل ايجاد شده با توجه به تغيير ساعت كارياش ميگويد: استانداري به دليل آلودگي و سرماي هوا گاهی تصميماتي از جمله دوركاري يا تغيير ساعات كاري اتخاذ ميكند اما شرايط والدين در اين تصميمات سنجيده نميشود. محل كار، ساعت كاري من را تغيير نميدهد اما ساعت كاري مهد فرزند من تغيير كرده است. روزانه ۳ تا ۴ ساعت به مدت ۴ ماه بايد مرخصي ساعتي بگيرم كه عملا چنين چيزي امكان پذير نيست. تقاضا ميكنم فكري براي ساماندهي ساعت كاري كودكستانها لحاظ شود.
مادر «نويد» كه فرزندش به تازگي سه ساله شده هم از اين مصوبه ناراضي است و كارمند بانك است ميگويد: هفته پيش اعلام شد كه از ۲۰ ارديبهشت ساعتهاي كاري از ۶ صبح است. سال گذشته نيز با اين مصوبه، بچهام را به محل كار ميبردم تا زمان باز شدن درهاي كودكستان فرزندم را در محل كارم ميخواباندم تا راس ساعت حاضر باشيم. بايد زماني كه اين مصوبه اعلام ميشود، همه شرايط سنجيده شود. چرا كه علي رغم تغيير ساعات كاري، ساعتهاي بسياري از مهدها تغيير نميكند و حاضر نيستند از ۶ صبح درهاي مهدكودك را باز و فرزندان را تحويل بگيرند.
چرا ساعت فعاليت مهدكودكها
تغيير نميكند
مادر «امير محمد» ۶ ساله نيز كه كارمند شهرداري است و ساعت كارياش تغيير كرده اما ساعت فعاليت كودكستان فرزندش تغيير نكرده نيز ميگويد: خودم و همسرم بلاتكليف شدهايم. همسرم فرزند را به مهد ميبرد و سپس سركارش ميرود اما زمان پايان كار مهد كودك هنوز ساعات كاري ما تمام نشده و عملا يك روز در ميان بايد خودم يا همسرم مرخصي بگيريم زيرا بعد ساعت ۱۳ كسي در مهدكودك مسووليت فرزند ما را متقبل نميشود. مادر « فاطمه» كه در بانك مشغول است ميگويد از همسرش جدا شده و مسير منزل و محل كارش دور است اما بايد ساعت شش صبح فرزندش را به بانك ببرد و زماني كه مهد باز شد از محل كار كه اوج ساعت كاري است مرخصي بگيرد و بچه را تحويل مهد داده و سپس دوباره به محل كار برگردد. مادر «آرشام» نيز كه كارمند اداره ماليات است با تغيير ساعت كاري خودش و همسرش با مشكلاتي در اين خصوص مواجه شده كه مشابه دردسرهايي است كه براي والدين ياد شده، ايجاد شده است. به گزارش ايسنا، موارد مطرح شده نمونهاي از مشكلات والديني است كه با تغيير ساعات كاري و عدم همراهي مهدهاي كودك براي آنها ايجاد شده است.
اين در حالي است كه سازمان تعليم و تربيت در گفتوگو با خبرگزاري ايسنا، اعلام كرد كه ساعت كاري كودكستانها در اين مدت تغيير نخواهد كرد اما كودكستانها در صورت تمايل ميتوانند كودك را قبل از ساعت ۶ صبح تحويل بگيرند اما در صورتي كه اين همكاري صورت نگرفت، به موجب تبصره مصوبه اعلام شده از سوي دولت و در راستاي حمايت از خانواده و كاهش دغدغه والديني كه هر دو در دستگاههاي اجرايي شاغل و داراي فرزند در مقاطع پيشدبستان و دبستان هستند، دستگاههاي اجرايي مكلفند با شناور شدن ساعت شروع به كار يكي از والدين موافقت كنند.
مهدكودكها در انتظار مصوبه جديد
شايد دولت در جهت رفع ناترازي انرژي قدم برداشته باشد و با تصويب تبصرهاي هم به كمك والدين شاغل آمده باشد اما مربيان مهدكودكها نيز در بين پاسكاري مصوبات دولت و گلايههاي والدين گير كردهاند بهطوريكه برخي از مديران مهدها در گفتوگو با ايسنا اعلام كردند كه براي تغيير ساعات كاري خود به ۶ تا ۱۳، در انتظار مصوبه جديد دستگاه ذي ربط خود هستند اما برخي ديگر از مديران اذعان داشتند كه بخش دولتي نيستند كه تابع مصوبات دولت باشند و به روال سابق خدمات خواهند داد.
همچنين حرف تعدادي از مربيان كودكستانها اين بود كه نميتوانند در يك مهدكودك دو شرايط متفاوت را رعايت كنند؛ يعني نميتوانند هم به دلخواه كارمندان ادارات خصوصي كه ساعت ۸ تا ۴ كار ميكنند، فعال باشند و هم شرايط ساعات كاري ادارات دولتي را رعايت كنند. از ديگر سو مديران مهدها نيز به هزينههاي بالاي دو شيفته كردن مهدكودك و تامين هزينه نيروي انساني اشاره داشتند: « حقوق دريافتي مربيان مهدها طوري نيست كه بتوان انتظار داشت ساعات كاري بيشتري فعاليت كنند يا مهد را دو شيفته اداره كرد؛ به هرحال بايد دولت وقتي مصوبهاي ابلاغ ميكند، به گونهاي شرايط را لحاظ كند كهتر و خشك با هم نسوزند.»