صندوق‌های سرمایه‌گذاری ابزار کنترل نقدینگی

۱۳۹۸/۱۰/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۰۰۶۲

عضو هیات‌مدیره مشاور سرمایه‌گذاری تأمین سرمایه نوین، صندوق‌های سرمایه‌گذاری را مهم‌ترین ابزار بازار سرمایه برای کنترل نقدینگی و پوشش ریسک ذکر کرد و گفت: صندوق‌های بادرآمد ثابت توانسته‌اند بیش از ۸ درصد نقدینگی را مدیریت کنند.

به گزارش سنا، علی جبل عاملی اظهار داشت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری و به خصوص صندوق‌های با درآمد ثابت بخشی از بازار سرمایه است که طی این مدت مورد استقبال سرمایه‌گذاران حقیقی و حتی حقوقی بسیاری قرار گرفته و به خصوص در یکسال اخیر و در مواجهه با ریسک بازارهای آشفته ارز و مسکن، محلی امن برای اندوخته سرمایه‌گذاران بوده است.

وی با بیان اینکه یکی از بازارهایی که طی سال جاری بیش از پیش مورد توجه عموم مردم و همچنین مسوولان قرار گرفته، بازار سرمایه کشور بوده، افزود: این بازار توانسته است بخشی از نقدینگی سرگردان را به سوی خود جذب کند تا جایی که بنابر اعلام مسوولان بورس، دارندگان کد بورسی به ۱۳ میلیون کد و معادل ۱۶ درصد جمعیت کشور رسیده‌اند که خبر خوبی محسوب می‌شود.

جبل عاملی ادامه داد: همچنین ارزش معاملات روزانه همواره بیش از هزار میلیارد تومان بوده که در یک رکوردزنی تا بیش از پنج هزار میلیارد تومان هم رسیده است و این امر نشان‌دهنده حرکت تدریجی در مسیر بلوغ سرمایه‌گذاری در ایران است.

این صاحب‌نظر در حوزه مالی خاطرنشان کرد: صندوق‌های سرمایه‌گذاری و به خصوص صندوق‌های با درآمد ثابت به واسطه توانگری مالی ناشی از تجمیع سرمایه‌ها، بخش خصوصی و بخش‌های مختلف دولت را تأمین مالی کرده است.

 وی تصریح کرد: در این میان صندوق‌های با درآمد ثابت علاوه بر نقش موثر در تأمین مالی، ابزاری برای کنترل و هدایت نقدینگی به مسیر صحیح و سرمایه‌گذاری در بخش واقعی اقتصاد بوده‌اند تا جایی که صندوق‌های بادرآمد ثابت توانسته‌اند بیش از ۱۷۰ هزار میلیارد تومان یعنی بیش از ۸ درصد نقدینگی را با کمک ۶۴ صندوق فعال به صورت ضابطه مند و شفاف برای بیش از دومیلیون و ۱۰۰ هزار سرمایه‌گذار مدیریت کنند.

جبل‌عاملی افزود: منابع این صندوق‌ها در حدود ۹ درصد در سهام، ۳۶ درصد در اوراق تأمین مالی و درحدود ۵۵ درصد نیز در سپرده‌های بانکی سرمایه‌گذاری شده است.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: این صندوق‌ها توانسته‌اند تعداد بسیار زیاد سرمایه‌گذاران حقیقی با ریسک متوسط به پایین و همچنین مازاد وجوه اشخاص حقوقی را در بازه‌های زمانی مختلف جذب و مدیریت کنند. وی افزود: از سوی دیگر مدیران این صندوق‌ها که افراد و نهادهای تأیید صلاحیت شده از سوی سازمان بورس هستند نیز همگام با استقبال مردم، فعالیت‌ها و زیر ساخت‌های ارتباطی خود را گسترش و کیفیت مدیریت این صندوق‌ها را افزایش داده تا بتوانند ازیک سو سود با کیفیت و مداومی را برای سرمایه‌گذار ایجاد کرده و در سوی دیگر قدمی در تأمین مالی بخش عمومی، خصوصی، دولت و شهرداری‌ها بردارند.

جبل‌عاملی گفت: البته ممکن است حجم نقدینگی موجود در صندوق‌ها در مقابل حجم فزاینده بیش از دوهزار هزار میلیارد تومانی نقدینگی چشمگیر نباشد اما واضح است که می‌تواند با همین شرایط به عنوان ابزاری کارا در دستان سیاست‌گذار و مجری به منظور مهار و مدیریت نقدینگی به کار گرفته شود یا در آینده توسعه یابد.

 وی توضیح داد: این امر در شرایطی صورت خواهد پذیرفت که اراده سیاست‌گذار بر بهبود فضای کسب و کار، کنترل و هدایت نقدینگی به مسیر صحیح و افزایش ریسک دلالی و سفته بازی در بازارهایی چون ارز و مسکن باشد.

 

ارسال نظر