۱۲ هزار واحد توليدي در صف بررسي براي نوسازي
معاون وزير صمت با اشاره به وجود ۱۲ هزار واحد صنعتي قديمي گفت: نوسازي و بازسازي اين واحدها با اولويت صنايع داراي بازار و با هدف كاهش مصرف انرژي، افزايش بهرهوري و تداوم توليد انجام ميشود.
معاون وزير صمت با اشاره به وجود ۱۲ هزار واحد صنعتي قديمي گفت: نوسازي و بازسازي اين واحدها با اولويت صنايع داراي بازار و با هدف كاهش مصرف انرژي، افزايش بهرهوري و تداوم توليد انجام ميشود.
فرشاد مقيمي، رييس هيات عامل سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران (ايدرو)، در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به ضرورت نوسازي و بازسازي صنايع كشور گفت: بيش از ۱۲ هزار واحد صنعتي در سراسر كشور وجود دارد كه بيش از ۲۰ سال از زمان صدور پروانه بهرهبرداري آنها ميگذرد و ميتوانند از جمله گزينههاي بررسي براي ورود به برنامههاي نوسازي و بازسازي باشند.
وي با بيان اينكه قدمت واحدهاي صنعتي بهتنهايي معيار كافي براي قرار گرفتن آنها در فهرست نوسازي و بازسازي نيست، افزود: در انتخاب اين واحدها بايد بررسي شود كه آيا در طول دوره فعاليت خود، اقدامات لازم براي نوسازي و بازسازي را انجام دادهاند يا خير. همچنين ماهيت فعاليت صنعتي، عمر مفيد تجهيزات و ماشينآلات و چرخه عمر اقتصادي هر صنعت، از جمله شاخصهايي است كه در تعيين اولويتها مورد توجه قرار ميگيرد.
معاون وزير صمت با اشاره به مبناي قانوني اين برنامه اظهار كرد: نوسازي و بازسازي صنايع بر اساس اسناد بالادستي، از جمله قانون برنامه هفتم توسعه، در دستور كار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دارد و در اين چارچوب، برخي رشتههاي صنعتي از جمله صنعت داروسازي در اولويت قرار گرفتهاند.
مقيمي ادامه داد: ساير صنايع نيز با توجه به ظرفيتهاي موجود، پيشبينيهاي انجامشده و درخواستهاي ارايهشده از سوي واحدهاي صنعتي، مورد ارزيابي قرار ميگيرند و پس از انجام بررسيهاي كارشناسي، واحدهاي واجد شرايط براي ورود به برنامه نوسازي و بازسازي انتخاب خواهند شد.
رييس هيات عامل ايدرو، برخورداري از بازار و امكان تداوم فعاليت اقتصادي را از مهمترين معيارهاي انتخاب واحدهاي صنعتي براي نوسازي و بازسازي دانست و تصريح كرد: نوسازي و بازسازي زماني اثربخش خواهد بود كه واحد صنعتي پس از اجراي طرح بتواند به فعاليت خود ادامه دهد و از ظرفيت لازم براي حضور در بازار برخوردار باشد.وي افزود: براي واحدهايي كه با محدوديت بازار يا نبود تقاضاي كافي مواجه هستند، صرف جايگزيني تجهيزات و ماشينآلات نميتواند راهكار مناسبي باشد؛ در چنين شرايطي، ممكن است تغيير نوع فعاليت صنعتي، اصلاح ساختار توليد يا بازنگري اساسي در فرآيندهاي توليد ضرورت پيدا كند.مقيمي با تأكيد بر اينكه نوسازي صنايع صرفاً به بهروزرساني تجهيزات و ماشينآلات محدود نميشود، گفت: اين برنامه علاوه بر نوسازي سختافزاري، ارتقاي فناوري، بهبود فرآيندهاي توليد و نوسازي نرمافزاري را نيز شامل ميشود. در برخي واحدها نيز لازم است روشها و سازوكارهاي توليد بهصورت اساسي اصلاح شود تا زمينه افزايش بهرهوري و تداوم فعاليت اقتصادي آنها فراهم شود.معاون وزير صمت در ادامه، كاهش آلايندگي و بهينهسازي مصرف سوخت و انرژي را از ديگر اهداف برنامه نوسازي و بازسازي صنايع برشمرد و گفت: يكي از رويكردهاي اصلي وزارت صنعت، معدن و تجارت در اين حوزه، ارتقاي بهرهوري انرژي در واحدهاي صنعتي و كمك به كاهش ناترازي انرژي كشور است.