فرار ارزي كدام صادركنندگان بيشتر است؟

۱۴۰۵/۰۵/۳۱ - ۰۱:۵۰:۵۷
کد خبر: ۴۰۰۱۰۵

بررسي آمار ارايه‌ شده در گزارش بازگشت ارز صادركنندگان نشان مي‌دهد كه از مجموع ۸۱ ميليارد دلار تخلف ارزي ثبت‌شده، چهار ميليارد دلار مربوط به صادركنندگان بخش پتروشيمي بوده است؛ رقمي كه معادل چهار درصد از تخلفات اعلام‌ شده است.

بررسي آمار ارايه‌ شده در گزارش بازگشت ارز صادركنندگان نشان مي‌دهد كه از مجموع ۸۱ ميليارد دلار تخلف ارزي ثبت‌شده، چهار ميليارد دلار مربوط به صادركنندگان بخش پتروشيمي بوده است؛ رقمي كه معادل چهار درصد از تخلفات اعلام‌ شده است. به گزارش ايسنا، بر اساس گزارش دستيار رييس‌كل بانك مركزي در امور ارزي، ميزان تخلف صادركنندگان به تفكيك نوع صادركننده نشان مي‌دهد كه پتروشيمي‌ها با ثبت چهار ميليارد دلار، سهم چهار درصدي از تخلفات  داشته‌اند.

همچنين ميزان تخلف صادركنندگان پالايشي يك ميليارد دلار معادل هفت درصد، صادركنندگان بخش فلزي و معدني پنج ميليارد دلار معادل ۹ درصد و ساير صادركنندگان ۷۱ ميليارد دلار معادل ۴۹ درصد اعلام شده است.

بر اين اساس، بيشترين ميزان تخلف هم از نظر رقم و هم از نظر سهم، مربوط به گروه «ساير صادركنندگان» است و پتروشيمي‌ها در رتبه نخست تخلفات ارزي قرار ندارند. اين آمار در حالي منتشر شده كه در روزهاي اخير ارقامي درباره سهم بالاي پتروشيمي‌ها از تخلفات يا به اصطلاح «فرار ارزي» مطرح شده است؛ با اين حال، ارقام تفكيكي گزارش بازگشت ارز نشان مي‌دهد سهم پتروشيمي‌ها از مجموع تخلفات اعلام‌شده چهار درصد و معادل چهار ميليارد دلار است.

بر اساس همين گزارش، پس از «ساير صادركنندگان»  بخش فلزي و معدني با 5  ميليارد دلار و پتروشيمي‌ها با چهار ميليارد دلار بيشترين رقم تخلف را در ميان گروه‌هاي مشخص‌شده به خود اختصاص داده‌اند.

بیمه ملت