اخبار

۱۴۰۱/۰۸/۰۸ - ۰۲:۵۶:۳۹
کد خبر: ۱۹۳۸۶۶

وصول صورت حساب‌های الکترونیک ۲۰۰ شرکت بورسی

 داود منظور رییس سازمان امور مالیاتی در پاسخ به سوالی درباره فشار مالیاتی به استان اصفهان گفت: در موضوع وصول مالیات بر اساس چارچوب‌های بودجه و همچنین قانون مالیات‌های مستقیم و قانون ارزش افزوده عمل می‌کنیم و فراتر از آن انجام نمی‌دهیم البته با توجه به ظرفیت‌های مختلفی که استان‌ها دارند، میزان مالیاتی که در قانون بودجه سالانه برای استان‌ها پیش بینی می‌شود با هم متفاوت است. وی ادامه داد: برخی از استان‌ها ظرفیت‌های مالیاتی بالاتری دارند، مراکز صنعتی در آن استان تراکم بیشتری دارد و نسبت فعالیت‌های معاف در آنها کمتر و فعالیت‌های خدماتی بیشتری در آنها وجود دارد بنابراین بر اساس ظرفیت‌های تولید ملی و ظرفیت‌های ارزش افزوده در استان‌ها میزان مالیات بین استان‌ها متفاوت است. رییس سازمان امور مالیاتی گفت: استان اصفهان دومین استان در وصول مالیات است و همین نسبت را طی چند سال گذشته همیشه حفظ کرده و بعد از استان اصفهان به عنوان مثال استان کرمان و سال‌های اخیر استان هرمزگان بوده است. طبیعتا استان‌هایی که منابع معدنی بالاتری یا منابع نفتی بیشتری دارد یا پتانسیل‌های تولید صنعتی بیشتری دارند مالیات بیشتری را تأمین می‌کنند. وی یادآور شد: ولی ما در طی سال گذشته و امسال سعی کردیم که توزیع و رشد مالیات را بین همه استان‌ها با توجه به توانمندی‌ها و شکاف مالیاتی که وجود دارد با رویکرد عادلانه انجام دهیم و امسال شاهد هستیم که حتی استان‌های کم‌درآمد مانند ایلام، خراسان جنوبی و کردستان هم رشد مالیات شان نسبت به سال‌های گذشته قابل توجه بود و در این استان‌ها ما شاهد رشد حدود ۵۰ درصد و حتی بیشتر از ۵۰ درصد هستیم و این رشد از طریق فعال شدن ظرفیت‌های بر زمین مانده مالیاتی محقق شده است. وی درباره لایحه دولت برای اجرای تدریجی قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان اظهار کرد: قانون پایانه‌های فروشگاهی به گونه‌ای تنظیم شده است که فرض بر اینکه این قانون به صورت یکجا برای همه فعالان اقتصادی اجرا شود و در اجرای قانون تدریج پیش‌بینی نشده بود اما با توجه به اینکه اجرای این قانون تقریباً ۶ یا ۷ میلیون فعال اقتصادی را درگیر می‌کند و آنها باید آمادگی‌هایی احراز کنند که بتوانند پایانه‌های فروش خود را مجهز به برنامه‌های نرم افزاری و تولید و ارسال صورت حساب الکترونیکی کنند و این آمادگی یک‌باره حاصل نمی‌شود. این مسوول ادامه داد: بر این اساس لایحه‌ای را به قید دو فوریت به مجلس ارایه کردیم که به ما اجازه بدهند قانون به صورت تدریجی تا پایان سال آینده اجرا شود. رییس سازمان امور مالیاتی گفت: البته اجرای قانون در مرحله اول برای شرکتهای بورسی از اول آبان ماه امسال شروع شده است و خرسندیم که شرکت‌های بورسی صورت حساب‌های الکترونیکی خود را ارسال می‌کنند البته تعداد زیادی از شرکت‌ها به این حد آمادگی کامل نرسیده‌اند، اما بر اساس اطلاعات شرکت‌های معتمد مالیاتی در هفته آینده حداقل ۱۵۰ تا ۲۰۰ شرکت بورسی به صورت منظم صورت حساب‌های خود را ارسال کنند.

بسته 10‌بندی بازار سرمایه ابلاغ شد

در بسته ۱۰‌بندی حمایت فوری از بازار سرمایه مصوباتی از جمله بیمه شدن اصل و سود سهام مردم در یک سال آینده تا واریز شدن منابع جهت حمایت از سهام شرکت‌های تولیدی بزرگ کشور دیده می‌شود. بسته جامع حمایتی بازار سرمایه که در هفته گذشته طراحی و در جلسات رده عالی مقامات اقتصادی کشور مطرح شده بود، از شنبه صبح اجرایی می‌شود. این بسته شامل: 

1- بیمه کردن سهام حاضر در پورتفوی اشخاص حقیقی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان برای هر نفر (که حدود ۹۶ درصد از تعداد کدهای حقیقی فعال حاضر در بازار را تشکیل می‌دهند) از طریق انتشار عمومی اوراق تبعی و خرید توسط سرمایه‌گذاران صورت می‌گیرد. سر رسید اعمال این اوراق یک ساله بوده و مبلغ تعهد خرید ۲۰ درصد بالاتر از ارزش ترکیب سبد افراد در آخرین روز معاملاتی چهار شنبه، ۴ آبان ۱۴۰۱ می‌باشد. و بر اساس ترتیباتی که سازمان بورس اعلام می‌نماید اعمال و اجرایی خواهد شد.

2- انتشار اوراق اختیار تبعی فروش بر روی سهام موجود در صندوق‌های درآمد ثابت تا سقف ۴۰۰ هزار میلیارد ریال با تضمین اصل ارزش سبد سهام در ابتدای دوره بر اساس ترتیباتی که سازمان بورس اعلام می‌نماید.

منابع لازم برای ایفای تعهدات در سررسید اوراق مذکور، از محل بودجه سال ۱۴۰۲ تامین می‌گردد.

3- تزریق منابع جدید توسط صندوق‌های حاکمیتی برای خرید سهام در بازار سرمایه و به‌مرور افزایش مبلغ مذکور.

4- واریز منابع مندرج در ردیف بودجه سال ۱۴۰۱ به صندوق تثبیت از روز شنبه جمعاً به مبلغ حدود ۵۰ هزار میلیارد ریال.

5- هماهنگی، نظارت و پایش مستقیم و مستمر فعالیت اشخاص حقوقی بازار سرمایه شامل شرکت‌ها و نهاد‌های مالی شبه دولتی، صندوق‌های بازنشستگی و نهاد‌های نظامی و حمایت این نهاد‌ها از سهام ناشران تحت مدیریت خود و توقف فروش تا زمان ثبات در بازار، و انجام اقدامات حمایتی از جمله خرید سهام و انتشار اوراق تبعی حمایتی.

6- همکاری مشترک بانک مرکزی و وزارت اقتصاد جهت مدیریت نرخ سود.

همچنین با تصویب هیات‌مدیره سازمان بورس نیز موارد ذیل اجرایی خواهد شد.

7- افزایش سپرده‌گذاری مستقیم سازمان بورس نزد صندوق تثبیت.

8- محدود کردن بخش فروش بازارگردان‌ها تا اطلاع ثانوی.

9- توقف پذیره نویسی اوراق بهادار و عرضه‌های اولیه تا زمان بازگشت ثبات به بازار سرمایه.

10- بازگشت زمان جلسه معاملاتی در فرابورس به روال سابق از ساعت 13:00 به 12:30.

 

ارسال نظر