اقتصاد کلان

۱۴۰۱/۰۱/۱۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۷۹۹۸

هزینه 90 هزار یورویی دریافت اقامت ایران

مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری خارجی گفت: مدت زمان اعطای اقامت به سرمایه‌گذاران خارجی از سه به پنج سال و میزان سپرده‌گذاری مورد نیاز جهت این امر، از ۲۵۰ هزار دلار به میزان ۹۰ هزار یورو کاهش یافت.

ابوالفضل کوده‌ئی مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری خارجی سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران با اعلام این خبر و با اشاره به تصویب پیشنهاد وزارت اقتصاد در هیات دولت در خصوص «کاهش میزان حداقل سرمایه یا سپرده» و «افزایش سال‌های مجوز اقامت» برای سرمایه‌گذاران خارجی، هدف از این مصوبه را تشویق هر چه بیشتر اتباع کشورهای خارجی و به ویژه همسایه برای سرمایه‌گذاری در ایران اعلام کرد.

ابوالفضل کوده‌ئی موضوع اقامت در کشور میزبان (ایران) را به عنوان یکی از مهم‌ترین موضوعات مورد توجه سرمایه‌گذاران خارجی و اشخاص مرتبط با آنها ارزیابی و عنوان کرد: بر همین اساس اصلاح مصوبه اعطای اقامت پنج ساله به سپرده گذاران و سرمایه‌گذاران خارجی که قبلاً در سال ۱۳۹۸ به تصویب هیات وزیران رسیده بود، مجدداً در دستور کار وزارت امور اقتصادی و دارایی و متعاقباً دولت قرار گرفت و پس از انجام اصلاحات لازم به تصویب کمیسیون اقتصادی دولت و نهایتاً هیات وزیران رسید. وی اعلام کرد: تغییرات انجام شده در مصوبه جدید نسبت به مصوبه قبلی به این صورت است که، میزان سپرده‌گذاری مورد نیاز جهت اعطای اقامت پنج ساله به اتباع خارجی از ۲۵۰ هزار دلار در مصوبه قبلی به میزان ۹۰ هزار یورو در مصوبه جدید کاهش یافته است. مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری خارجی سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران ادامه داد: در همین راستا، علاوه بر موضوع فوق، موضوع اصلاح ماده ۳۵ آیین نامه اجرایی قانون تشویق و حمایت سرمایه‌گذاری خارجی نیز مد نظر وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار گرفت و به موجب آن، اقامت سه ساله قابل اعطا به سرمایه‌گذاران خارجی در ایران، (موضوع ماده ۳۵ آیین نامه اجرایی قانون تشویق و حمایت سرمایه‌گذاری خارجی) از مدت ۳ سال در قانون مصوب ۱۳۹۸ به پنج سال اصلاح و افزایش یافت.

وی تصریح کرد: بر این مبنا، فرد سرمایه‌گذار، مدیران و کارشناسان خارجی وی و نیز مدیران و کارشناسان خارجی بنگاه‌های اقتصادی که سرمایه خارجی در آن به کار گرفته شده باشد، به علاوه همسر، فرزندان ذکور زیر ۱۸ سال و اناث مجرد و پدر و مادر تحت تکفل آنها نیز، از مزایای این مصوبه برخوردار خواهند شد. کوده‌ئی مخاطبان این مصوبه هیات دولت را کلیه اتباع خارجی یا متقاضیان خارجی اخذ اقامت پنج ساله کشورمان اعلام کرد که اقدام به سپرده‌گذاری بلندمدت در ایران کرده و با رعایت شیوه نامه مصوب مربوط به این آیین نامه، فرم درخواست را تکمیل و مدارک هویتی خود را ارایه داده باشند. مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری خارجی سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران از متقاضیان خواست، برای اطلاع از 

شیوه نامه مربوط به سپرده‌گذاری و همچنین قانون و آیین نامه اجرایی تشویق و حمایت سرمایه‌گذاری خارجی و نحوه برخورداری از خدمات مذکور، به پایگاه اینترنتی این سازمان به نشانی www.investiniran.ir مراجعه کنند.

کوده‌ئی در ادامه، اهمیت و ضرورت جذب منابع مالی خارجی به کشور با توجه به رقابت موجود در این زمینه بین کشورهای منطقه (و به ویژه همسایه) را به عنوان هدف اصلی ارایه این مصوبه عنوان کرد.

وزیر کار:  14 میلیون نفر شغل شایسته‌ای ندارند

به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کشور ۱۴ میلیون تن از شغل شایسته‌ای برخوردار نیستند، حدود ۶ تا ۷ میلیون شغل غیر رسمی و ۲ میلیون اشتغال ناقص وجود دارد، همچنین افرادی نیز وجود دارند که از درآمد مکفی برخوردار نیستند.

حجت‌الله عبدالملکی در نشست شورای اداری استان تهران از افزایش بیش از ۵۰۰ هزار بیمه شده تحت پوشش تامین اجتماعی خبرداد. وی در ادامه با اشاره به نقش نیروی اشتغال در جامعه گفت: در هر جامعه نیروی انسانی از موارد حائز اهمیت است که باید به منظور اشتغال این افراد برنامه‌ریزی‌هایی من جمله تعیین و شناسایی جامعه هدف به منظور ایجاد اشتغال صورت گیرد. 

وی با بیان اینکه نیروی کار اولویت یک مجموعه است، افزود: در کشور ۱۴ میلیون نفر از شغل شایسته‌ای برخوردار نیستند، حدود ۶ تا ۷ میلیون شغل غیر رسمی و ۲ میلیون اشتغال ناقص موجود است، همچنین افرادی نیز وجود دارند که از درآمد مکفی برخوردار نیستند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص توسعه اشتغال در کشور ادامه داد: به منظور توسعه اشتغال باید در مرحله اول شناسایی جامعه هدف و آموزش به منظور ارتقای مهارت‌ها در دستور کار قرار گیرد. عبدالملکی با اشاره به فرهنگ‌سازی در حوزه اشتغال گفت: باید برنامه‌ریزی مناسبی به منظور فرهنگ‌سازی حوزه اشتغال صورت گیرد. همچنین در قالب ۷۱ دستگاه اجرایی مشخص شده همچون وزراتخانه، بخش‌های مردمی و دیگر دستگاه‌ها، ۲۲۲ طرح اشتغالزایی در قالب تفاهم‌نامه تصویب شده‌ است. وی تاکید کرد: سامانه رصد، بستری برای ایجاد اشتغال است، همچنین دستگاه‌های اجرایی در تعامل بایکدیگر به منظور تحقق شعار سال فعالیت می‌کنند.

 

ارسال نظر