اخبار

۱۳۹۹/۰۴/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۸۹۱۶

انتشار ۱۰ هزار میلیارد ریال اوراق فروش تبعی در بورس تهران

بورس اوراق بهادار تهران اعلام کرد: صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ۱۰ هزار میلیارد ریال اوراق اختیار فروش تبعی روی سهام پتروشیمی پارس را با هدف تامین مالی منتشر می‌کند. به گزارش ایبِنا، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس که سهامدار ۵۶ درصدی پتروشیمی پارس است، با هدف تامین مالی، اقدام به عرضه اوراق اختیار فروش تبعی روی سهام «پارس» می‌کند. این اوراق یکساله و با نرخ بازده ۲۰درصدی بوده که قرار است توسط شرکت تامین سرمایه بانک ملت منتشر شود. این اوراق از روز یکشنبه ۲۲ تیرماه، در نماد «هپارس ۴۰۴» و با قیمت اعمال ۲۲هزار ریال عرضه می‌شود. هر فرد حقیقی قادر به خرید حداکثر ۱۰ هزار ورقه و اشخاص حقوقی نیز بدون محدودیت در حداکثر در کل دوره معاملاتی هستند. همچنین حداقل حجم عرضه روزانه ۲۰ میلیون ورقه تعیین شده و کل حجم عرضه ۵۵ میلیون ورقه است. ضمن اینکه اوراق مزبور توسط کارگزاری بانک ملت عرضه خواهد شد. شایان ذکر است «اوراق اختیار فروش تبعی» اوراقی است که براساس آن فروشنده که همان شرکت منتشر‌کننده است، متعهد می‌شود تعداد معینی از سهام شرکت را به قیمت مشخصی که اصطلاحاً به آن قیمت اعمال می‌گویند، در تاریخ معین یا همان تاریخ اعمال از سهامدار خریداری کند. از سوی دیگر خریدار اوراق اختیار فروش تبعی نمی‌تواند بیش از تعداد دارایی پایه‌ای که در اختیار دارد، اوراق اختیار فروش تبعی خریداری کند. خریدار موظف به رعایت محدودیت‌های خرید هر کد معاملاتی تعیین شده است. به عبارت دیگر، مجموع تعداد اوراق اختیار فروش تبعی تحت مالکیت هر خریدار در پایان هر روز معاملاتی، حداکثر باید به تعداد کل دارایی پایه متعلق به وی و با رعایت محدودیت خرید هر کد معاملاتی در اطلاعیه عرضه باشد. یادآور می‌شود طبق دستورالعمل معاملات اوراق اختیار فروش تبعی در بورس تهران و فرابورس، اشخاص حقوقی که اقدام به خرید اوراق مذکور به میزان یک میلیون ورقه و بیشتر کنند، ملزم به واگذاری اختیار خرید تبعی در همان روزی هستند که سهام پایه و اوراق اختیار فروش تبعی را خریداری کرده‌اند.

پر کردن خلأ بین دانشگاه و بازار سرمایه با آموزش‌های حرفه‌ای

مدیرعامل فرابورس ایران در نشست افتتاحیه نخستین دوره CFA با اشاره به اینکه دوره‌های تخصصی همچون CFA خلأ موجود بین دانشگاه و بازار سرمایه را پر می‌کند، گفت: با توجه به توسعه بازار سرمایه کشور و بازارها و ابزارهای مختلف و همچنین مردمی کردن اقتصاد، بورس ایران در حوزه علمی جلوتر از دانشگاه حرکت کرده است به‌طوری که بسیاری از پژوهش‌های دانشگاهی بر اساس تجربیات موجود در بازار سرمایه انجام می‌شود. به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، امیر هامونی با مطرح کردن این سوال که آیا دانشگاه‌های ما می‌توانند خروجی لازم را برای جذب منابع انسانی کارا داشته باشند، گفت: در دهه گذشته با چالش‌هایی در زمینه نظام پژوهشی و کیفیت آموزش روبه‌رو بوده‌ایم و نیاز است دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی، دوره‌های آموزشی لازم را برای ورود به بازار کار بگذرانند؛ چرا که علاوه بر مدارک تحصیلی، گذراندن دوره‌های آموزشی حرفه‌ای به ویژه در حوزه مالی و سرمایه‌گذاری ضروری به نظر می‌رسد. به گفته هامونی دوره‌های تخصصی همچون CFA می‌تواند افراد را برای زمینه‌های مختلف کاری در حوزه‌های مالی و سرمایه‌گذاری آماده کند و بازار کار نیز با حضور این افراد، تحت تاثیر قرار گرفته و توسعه خواهد یافت. مدیرعامل فرابورس ایران با استناد به آماری که موسسه CFA در سال ۲۰۱۹ اعلام کرده است، گفت: کشور چین بالاترین میزان دارندگان مدرک CFA را نسبت به کل دنیا به خود اختصاص داده است که ۷۰ درصد از شرکت‌کنندگان این دوره در سازمان‌ها و نهادهای مالی و پولی به عنوان تحلیلگر، حسابدار، حسابرس، مشاور، مدیر ریسک، مدیر پرتفوی و ... مشغول به کارند و ۲۵ درصد آنان نیز دانشجو هستند. او در همین زمینه افزود: پس از چین که با اختلاف نسبت به سایر کشورها رتبه نخست را داراست، کشورهای امریکا، هند، کانادا، بریتانیا و ... در رتبه‌های بعدی در زمینه CFA قرار می‌گیرند. هامونی در ادامه، ارتباط موثر مرکز مالی ایران با موسسه بین‌المللی معتبر CFA و برگزاری دوره آمادگی این آزمون را اتفاق مبارکی دانست و گفت: برگزاری این دوره‌ها بر رشد سرمایه انسانی و توسعه ظرفیت‌های بازار سرمایه اثرات مثبتی خواهد داشت و حضور سرمایه انسانی دارنده گواهینامه‌ بین‌المللی CFA معیاری برای سنجش توسعه‌یافتگی شرکت‌ها به شمار می‌آید. مدیرعامل فرابورس ایران در نهایت بازار سرمایه ایران را فرصت مناسبی برای دانش‌آموختگان رشته‌هایی همچون مالی، اقتصاد، حسابداری، حسابرسی، ریاضیات مالی، ریاضی، آمار، اقتصادسنجی و حتی برق کنترل عنوان کرد و گفت: با توجه به ورود سهام عدالت و سرمایه‌گذاری‌های استانی به بورس، راه‌اندازی بازارها و ابزارهای جدیدی همچون بازار هدف، ورود شرکت‌های دانش‌بنیان و... فرصت‌های شغلی بسیاری در بازار سرمایه کشور ایجاد خواهد شد. در این نشست، علاوه بر افتتاحیه نخستین دوره آمادگی آزمون بین‌المللی CFA سطح ۱، شاهد مراسم اعطای نمایندگی‌های استانی مرکز مالی ایران و رونمایی از خدمت جدید بورس‌تلنت نیز بودیم.

گفتنی است CFA مخفف Chartered Financial Analyst به معنی تحلیلگر خبره مالی است. CFA یک گواهینامه حرفه‌ای است که از طرف موسسه CFA در زمینه سرمایه‌گذاری و امور مالی به افرادی اعطا می‌شود که دوره‌هایی را تکمیل کرده، سه مرحله آزمون را پشت سرگذاشته و تخصص‌های لازم دیگر را نیز داشته باشند.

 

ارسال نظر