سکه رکورد زد

۱۴۰۱/۰۹/۰۷ - ۰۲:۴۹:۴۹
کد خبر: ۱۹۴۷۹۰
سکه رکورد زد

روز گذشته قیمت سکه به گران‌ترین قیمت در تاریخ فروش خود رسید. سکه امامی ۱۷ میلیون تومان، سکه قدیم ۱۶ میلیون، نیم سکه و ربع سکه به ترتیب ۹ میلیون و ۶ میلیون تومان شدند. آیا کانال‌های جدید برای قیمت سکه دایمی است؟

روند افزایشی قیمت طلا و سکه در دومین روز هفته ادامه داشت. سقف شکنی فلز زرد از محدوده‌های حمایتی گذشته بیش از انتظار فاصله گرفته است.

قیمت دلار روند افزایشی به خود گرفت اما اونس جهانی طلا مانند روز گذشته کاهش محدودی را تجربه کرد. چرخش قیمت طلا و سکه به‌طور سنتی به سیگنال‌های افزایشی، دیروز در شرایطی رخ داد که این بازار در روزهای گذشته نیز بر مدار صعودی در جریان بود. قیمت هر اونس طلا 1,754.68 دلار است و با روند کاهشی محدود نسبت به روزهای قبل قیمت‌گذاری شد.

  کنترل قیمت دلار سکه را گران کرد؟

بازار احتیاطی ارز در روزهای گذشته قیمت طلا و سکه را با افزایش تقاضا، صعودی کرد. سکه امامی با ۱۰ پله صعود قیمت در ۴ روز گذشته در کانال ۱۷ میلیون تومانی معامله شد.

تحلیلگران بازار سقف‌شکنی تاریخی سکه را ناشی از افزایش قدرت سطح ریسک‌های سیاسی در اقتصاد ایران می‌دانند که باعث شده پول‌های هوشمند فقط به دنبال دارایی‌های رزرو سرازیر شوند. آنها معتقدند این روند در ماه‌های آینده نیز تشدید خواهد شد.

در ساعات ابتدایی معاملات شنبه، قیمت سکه امامی در محدوده‌های قیمتی ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باز شد. اما ۶ آذر ۱۴۰۱ قیمت هر قطعه از این سکه تنها در یک روز ۵۰۰ هزار تومان گران‌تر شد. این روند افزایشی حکایت از کوچ سرمایه‌های ریالی به بازار طلا و سکه را دارد.

سیاست بازارساز برای حفظ محدوده قیمتی دلار در کانالی مشخص باعث سقف شکنی قیمت طلا و سکه شده و این فنر فشرده از جایی دیگر در رفته است!!

  هجوم سرمایه‌های ریالی به طلا و سکه

مهار دستوری قیمت دلار، اخبار نامساعد سیاسی، ناآرامی‌های اجتماعی، کاهش ارزش پول ملی، از دست رفتن امید به توافقات هسته‌ای برجام، رشد تورم، افت تولید، محدودیت‌ها و انزوای اقتصادی و بسیاری از دلایل دیگر به عنوان زنگ خطر برای بازارهای سرمایه از مدت‌ها پیش توسط تحلیلگران اقتصادی مطرح شد. به نظر می‌رسد با نزدیک‌تر شدن به ماه‌های پایانی سال این عوارض سربرآورده و اکنون بازارهای مالی متاثر از آنهاست.

قیمت سکه امامی با نزدیک به ۵۰۰ هزار تومان افزایش به کانال ۱۷ میلیون تومانی راه یافت. حالا قیمت سکه در سقف تاریخی خود به عنوان بیشترین قیمت قرار گرفته است. در لحظه نگارش این گزارش سکه امامی با قیمت ۱۷ میلیون و ۴۷ هزار تومان داد‌وستد شد.

  کانال جدید سکه طرح قدیم، نیم و ربع سکه

قیمت سکه طرح قدیم به عنوان بیشترین قیمت در تاریخ فروش آن رقم خورد. سکه طرح قدیم به قیمت ۱۶ میلیون و ۱۹۹ هزار تومان رسید و بیش از ۴۰۰ هزار تومان گران‌ شد. نیم و ربع سکه هر کدام ۲۰۰ هزار تومان گران شدند و به کانال‌های قیمتی جدید راه پیدا کردند. نیم سکه ۹ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان و ربع سکه ۶ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان شد.

سکه گرمی که در روزهای گذشته در روند با ثباتی بدون کاهش یا افزایش قیمت قرار داشت، امروز ۱۵ هزار تومان گران‌ شد. این سکه با قیمت ۳ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان معامله شد.

قیمت طلا دیروز مانند قیمت سکه رشد داشت. هر مثقال طلا با افزایش نزدیک به ۱۵۰ هزار تومانی ۶ میلیون و ۶۶۲ هزار تومان شد. هر گرم طلا ۱۸ عیار هم با ۳۵ هزار تومان افزایش قیمت یک میلیون و ۵۳۸ هزار تومان معامله شد.

دیروز حباب سکه برخلاف روز گذشته روند صعودی داشت. تحلیلگران طلا و سکه معتقدند افزایش حباب سکه، سیگنال افزایش قیمت دلار را می‌دهد و دلار نیز با دستور، بخش‌نامه و زور در کنترل بازارساز است.

حباب سکه امامی نیز نزدیک به ۲۸۰ هزار تومان افزایش یافت و بیشترین روند رشد حباب را در خانواده خود داشت. حباب سکه امامی که در روزهای گذشته به کف کانال یک میلیون تومانی رسیده بود، دوباره بیش از ۲ میلیون تومان شد. به ترتیب حباب سکه طرح قدیم و ربع سکه بیشترین افزایش قیمت حباب را داشتند.

  چالش دلار میان بازارساز و تقاضا

قیمت دلار در بازارهای موازی افزایش داشت و در بازار معاملات تهران این سیگنال باعث روند افزایشی و رشد تقاضا شد. اقدام بعدی بازارساز برای مهار قیمت دلار چیست؟ به گزارش تجارت‌نیوز قیمت دلار دیروز افزایشی بود و این روند با وجود تلاش بازارساز، برای صعود به کانال‌های بالاتر در حال تلاش است.

در ۲ روز گذشته قیمت دلار در بازارهای موازی افزایشی بود. دلار هرات توانست وارد محدوده ۳۵ هزار تومانی شود و دلار سلیمانیه نیز که در روزهای گذشته کف کانال ۳۵ هزار تومان در نوسان بود، دیروز در نیمه پله ۶ کانال ۳۵ هزار تومان معامله شد.

  سیگنال افزایشی بازارهای موازی

معامله‌گران بازار معتقدند که سیگنال دلار در بازارهای همسایه سیر تقاضا در بازار معاملات تهران را افزایش داده است. به باور آنها با وجود اخبار نامساعد سیاسی برای ایران، این روند قابل پیش‌بینی بود.

دامنه نوسانی قیمت دلار در ۱۰ روز گذشته روند با ثباتی داشت و با یک تا ۲ پله کاهش یا افزایش قیمت، کلید می‌خورد. مطلوب بازارساز نیز همین محدوده بود و تلاش بسیاری از جمله خبردرمانی و اقدامات انتظامی در بازار و دستگیری برخی دلالان ارز نیز در راستای این هدف انجام شد.

به نظر می‌رسد با وجود روند افزایشی روز گذشته (یکشنبه)، بازار از حالت احتیاطی خارج نشده است. برخی معامله‌گران منتظر اقدام بازارساز و قدرت‌نمایی نهاد پولی کشور هستند که این بار چه ابزاری را برای فشردن فنر دلار رو می‌کند.

به باور برخی فعالان بازار ارز، افزایش قیمت دلار در بازارهای موازی می‌تواند زمینه‌ساز تقویت تقاضا برای خریداران دلار در بازار معاملات دلار در تهران شود. دیروز دلار هرات با قیمت ۳۵ هزار و ۲۷۰ تومان معامله شد و روند افزایشی آن در معاملات فردایی پیش‌بینی شده است. درهم امارات نیز که در روزهای پایانی هفته گذشته در پله ۶، حدود ۹ هزار تومان نوسان داشت، روز گذشته به پله ۸ کانال مذکور نزدیک شده است.

اکو ایران در گزارشی نوشت که به‌طور سنتی، معامله‌گران بازار تهران و مشهد در ابتدای روز، روند بازار هرات را رصد می‌کنند و شروع افزایشی یا کاهشی در هرات، گاه روند بازار داخلی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به این ترتیب، در صورت ماندن دلار هرات بالای مرز 35 هزار تومان، می‌توان انتظار شروع افزایش قیمت دلار در بازار معاملات تهران را داشت. پیش از این تحلیلگران بازار ضمن تاکید بر اینکه تا زمانی که بازارساز جهت انتظارات صعودی را تغییر ندهد، تزریق عرضه صرفا به عنوان یک مُسکن کوتاه‌مدت عمل خواهد کرد؛ بر احتمال افزایش قیمت دلار در بلندمدت اشاره کرده بودند.

  قیمت دلار از تورم جا مانده

در همین راستا میثم رادپور، تحلیلگر بازار درباره تأثیر نفوذ دولت بر قیمت دلار به تجارت‌نیوز گفت: «از ابتدای سال‌ جاری تاکنون تورمی در حدود ۵۰ درصد در کشور وجود داشته است. اگر رشد قیمت دلار با میزان تورم سنجیده شود، متوجه می‌شوید که قیمت فعلی به نسبت تورم بسیار عقب‌تر است.»

او با اشاره به تورم در اقلام مصرفی خانوار، صندوق‌های سرمایه‌‌ای و تمامی بخش‌های بازار و اقتصاد افزود: «اگر بخواهیم قیمت دلار و عوامل تأثیرگذار بر آن را بررسی کنیم، تمام عوامل تکنیکی و فنی در کنار تورم رنگ می‌بازد. بنابراین انتظار داریم کمابیش مطابق با تورم قیمت‌ها جابه‌جا شود.»

رادپور در ادامه گفت: «خبر درمانی و اقداماتی نظیر آن جنبه حقیقت ندارد و فقط مسکنی کوتاه‌مدت برای مهار قیمت دلار است. باید توجه داشت تولید رو به افول است و سالانه حداقل ۵ درصد کاهش تولید ناخالص داخلی داریم.»

این کارشناس بازارهای مالی با بیان اینکه در ۱۰ سال اخیر تولید به‌شدت آسیب دیده، خاطرنشان ‌می‌کند: «طی این مدت نه‌تنها سرمایه‌گذاری جدیدی انجام نشده، بلکه شاهد خروج سرمایه از بخش تولید هستیم. بازار ارز به دلیل اینکه کشور فعالی در زمینه تولید نیستیم و نمی‌توانیم پشتوانه تولیدی قوی برای ساپورت پول‌مان باشیم، نیز آسیب می‌بیند.»

بررسی قیمت دلار از ابتدای سال تاکنون نشان از روند افزایشی این اسکناس امریکایی دارد. به نظر می‌رسد دولت و نهاد پولی کشور با اقداماتی که برای کنترل بازار ارز انجام می‌دهد، قصد توقف قیمت دلار را ندارد بلکه هدف، مهار قیمت و وارد نکردن شوک به بازار ارز است. البته تاکنون نیز موفق بوده است.

 

ارسال نظر