درخواست پیگیری اینترنت از رییس‌جمهور

۱۴۰۱/۱۲/۰۴ - ۰۲:۵۰:۲۰
کد خبر: ۱۹۹۳۷۴
درخواست پیگیری اینترنت از رییس‌جمهور

در حالی که به گفته وزیر ارتباطات، اعمال محدودیت‌ها در اینترنت توسط نهادهای امنیتی صورت گرفته، دفتر ریاست‌جمهوری این موضوع را به کارگروه اقتصاد دیجیتال سپرده است و روز گذشته وزیر ارتباطات در واکنش به نامه‌ای که از سوی دفتر ریاست‌جمهوری مبنی‌ بر «لزوم بازگرداندن اینترنت به شرایط عادی و فراهم کردن دسترسی مردم به اینترنت آزاد» منتشر شده، گفت که این موضوع در حال بررسی است و اعلام نتیجه آن هم ارسال می‌شود.

محدودیت‌های اینترنتی و کاهش سرعت اینترنت که صرف‌نظر از تجربه زیسته کاربران، حتی در آمار هم قابل مشاهده است، انتقاد نمایندگان مجلس شورای اسلامی را هم به دنبال داشته و حتی بحث کارت زرد و استیضاح او را هم مطرح کرده بود. مجتبی توانگر - رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس - ۱۹ دی ماه با تاکید بر لزوم بازگرداندن اینترنت به شرایط عادی و فراهم کردن دسترسی مردم به اینترنت آزاد خواستار رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی و همچنین راه‌اندازی صندوق جبران خسارت فیلترینگ در کشور شد.

توانگر همچنین هفته گذشته در نامه‌ای به عیسی زارع‌پور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- با اشاره به کاهش ۴۰ درصدی درآمد اپراتورهای اینترنتی به‌ویژه اپراتورهای همراه کشور بعد از فیلترینگ، خواستار ارایه گزارشی درباره اثرات فیلترینگ و سیاست‌های حمایتی وزارت ارتباطات درباره وضعیت پلتفرم‌های داخلی شده بود. هرچند پس از آن وزیر ارتباطات اعلام کرد: «اطلاعات جزئی پیام‌رسان‌ها جزو اسرار تجاری آنهاست و ما نمی‌توانیم آن را منتشر کنیم.

اما آقای توانگر که در این باره سوال داشتند، به جلسه‌ای دعوت شدند تا این موضوع برایشان توضیح داده شود و اطلاعات در اختیارشان قرار بگیرد.» با وجود این، انتقاد به وضعیت فعلی اینترنت ادامه دارد، روز ۲۷ بهمن‌ماه نامه‌ای از دفتر رییس‌جمهوری خطاب به وزیر ارتباطات نوشته شده که در آن به‌دنبال گزارش عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص «لزوم بازگردادن اینترنت به شرایط عادی و فراهم کردن دسترسی مردم به اینترنت آزاد»، اعلام شده این موضوع در کارگروه اقتصاد دیجیتال بررسی و نتیجه آن اعلام شود. این نامه به مجتبی توانگر هم رونوشت شده و او در توئیتر خود به این نامه اشاره کرده و اعلام کرده است: «پیرو نامه‌ام، با تشکر از حسن نظر آقای رییس‌جمهور که موضوع بازگرداندن اینترنت به شرایط عادی به دستور کار «کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت» تبدیل شد. 

مردم و کسب و کارها منتظر تصمیمات عاجل این کارگروه برای رفع مشکل اختلالات اینترنتی و فراهم کردن دسترسی عمومی به اینترنت آزاد هستند.» پس از آن زارع‌پور در حاشیه جلسه هیات دولت در واکنش به انتشار این نامه اظهار کرد: این از اخلاق آقای توانگر است که نامه قبل ازاینکه به ما برسد، در رسانه‌ها منتشر شده است؛ اما این موضوع در حال بررسی است و اعلام نتیجه آن هم ارسال می‌شود.

کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال دی ماه سال گذشته از سوی هیات دولت و با هدف راهبری و هماهنگی توسعه اقتصاد دیجیتال و دستیابی به کسب سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از کل اقتصاد کشور، تشکیل شد که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم مانند کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، تنها عضوی از آن است. در شرایطی که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به علت فیلترینگ و محدودیت‌های اعمال‌شده اینطور عنوان می‌کند که محدودیت‌ها به‌دلیل مسائل امنیتی رخ داده و از حوزه اختیارات او خارج است؛ حال باید دید اکنون که بررسی وضعیت اینترنت به کارگروه اقتصاد دیجیتال سپرده شده، این کارگروه چه تصمیمی می‌گیرد و وضعیت اینترنت که با نامه‌هایی که از سوی نمایندگان مجلس پیگیری شده، به کجا می‌رسد..

    بیش از ۳۵ میلیون نفر از مردم  از آنها استفاده می‌کنند 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین گفت: میزان استفاده مردم از پلتفرم‌های داخلی در حال افزایش است و بیش از ۳۵ میلیون نفر از مردم از آنها استفاده می‌کنند. او اظهار کرد: تاکنون ۹۳ درصد از دستگاه‌های مشمول به پنجره ملی خدمات هوشمند متصل شده‌اند و نزدیک به ۳۰۰۰ خدمت از این طریق به مردم ارایه می‌شود. هنوز معدود دستگاه‌هایی باقی‌ مانده‌اند که باید متصل شوند و درخواست داریم این اقدام را نهایی کنند.

وی افزود: دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت بهداشت و علوم و هم بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و بانک‌های دولتی - غیر از یک بانک - متصل نشده‌اند که امیدواریم تا پایان سال این موارد هم متصل شوند. وزیر ارتباطات گفت: میزان استفاده مردم از پلتفرم‌های داخلی در حال افزایش است و بیش از ۳۵ میلیون نفر از مردم از آنها استفاده می‌کنند و به عنوان مثال ایتا به ۲۱ میلیون کاربر فعال ماهانه رسیده است و بله به ۱۴ تا ۱۵ میلیون کاربر فعال ماهانه رسیده و روبیکا هم حدود ۳۸ میلیون کاربر فعال ماهانه دارد. زارع‌پور یادآور شد: برای کسب‌وکار هم پلتفرم‌هایی طراحی کرده‌ایم و یکی از شاخص‌هایی که وضعیت کسب‌وکار اینترنتی را نشان می‌دهد - با توجه به اینکه بیش از ۷۰ درصد این کسب‌وکارها کالامحور هستند - ترافیک شبکه پستی و درآمد شرکت پست است که نسبت به شهریور افزایش یافته هرچند در مهرماه کاهش داشتیم ولی در ماه‌های بعد جبران شد و در بهمن ماه آمار ترافیک و درآمد شرکت پست افزایش یافته است و حداقل کسب‌وکارهای کالامحور مشکلش حل شده است. 

    از ممنوعیت واردات آیفون ۱۴  استقبال نمی‌کنیم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین درباره موضوع ممنوعیت واردات آیفون ۱۴، با بیان اینکه از ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ استقبال نمی‌کنیم، گفت: سوالات در رابطه با ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ باید از وزیر صمت پرسیده شود. زارع‌پور اظهار کرد: موبایل وسیله زندگی مردم است، هرگونه محدودیت ممکن است مشکلاتی برای مردم ایجاد کند. پس حداقل باید اطلاع‌رسانی شود. در این حوزه عدم شفافیت دارد و از وزارت صمت می‌خواهیم این موضوع را روشن کنند. زارع‌پور با بیان اینکه اخیرا تصویر نامه‌ای منتشر شده بود که واردات مسافری آیفون ۱۴ به بالا مشکل دارد، تصریح کرد: اما باید از پیش اطلاع‌رسانی شود. این سوالات باید از وزیر صمت پرسیده شود.

من در حوزه ثبت سفارش گوشی و محصولات الکترونیک مسوولیت ندارم. وی افزود: ما از ممنوعیت واردات موبایل استقبال نمی‌کنیم، چراکه گوشی تبدیل به جزو لاینفک زندگی مردم تبدیل شده است. باید به سمت تولید موبایل‌های تولید داخلی برویم. در حال حاضر سالانه سه تا چهار میلیارد دلار صرف واردات موبایل می‌شود.

 

ارسال نظر