سه روز بازداشت پرستاران بيمارستاني در كرج به دليل فرار يك زنداني

سه روز بازداشت پرستاران بيمارستاني در كرج به دليل فرار يك زنداني

۱۴۰۴/۰۲/۲۴ - ۰۱:۴۳:۱۷
|
کد خبر: ۳۴۳۰۱۰

ضرب و شتم پرستاران يكي از اخبار پرسروصداي سال‌هاي اخير بوده است. فعالان اين حوزه همواره تاكيد كرده‌اند كه به دليلِ كمبود پرستار، كيفيت ارايه خدمات در بيمارستان پايين آمده و بيماران و همراهان آنها اين مشكل را از چشمِ ضعيف‌ترين نيروهاي درمان، يعني پرستاران، مي‌بينند.

ضرب و شتم پرستاران يكي از اخبار پرسروصداي سال‌هاي اخير بوده است. فعالان اين حوزه همواره تاكيد كرده‌اند كه به دليلِ كمبود پرستار، كيفيت ارايه خدمات در بيمارستان پايين آمده و بيماران و همراهان آنها اين مشكل را از چشمِ ضعيف‌ترين نيروهاي درمان، يعني پرستاران، مي‌بينند. آنها با حقوق پايين، كار سنگين مي‌كنند و براي رسيدن به حداقلي‌ترين حقوق خود مي‌جنگند. در مسيرِ اعتراض اما با اين نيروها برخورد مي‌شود كه تغيير شيفت، انفصال چندماهه از كار، تبعيد و حتي اخراج، مجازات‌هايي است كه براي پرستاران در نظر مي‌گيرند. همه اين مشكلات وضعيت پرستاران را به‌شدت سخت و طاقت‌فرسا كرده است، به‌طوري كه بسياري از پرستاران راه‌هايي چون، مهاجرت، ترك كار و تغيير شغل را به جاي كار در بيمارستان‌هاي كشور انتخاب مي‌كنند. اما مشكلات پرستاران به همين مطالبات و بي‌توجهي مسوولان ختم نمي‌شود آنها برخي مواقع درگير مسائلي مي‌شوند كه هيچ نقشي در آن ندارند و بايد پاسخگو باشند. كوچك‌ترين كوتاهي و اتفاقي كه در بيمارستان‌ها رخ مي‌دهد اول از همه انگشت اتهام به سمت پرستاران گرفته مي‌شود و اين مساله هم بر تمام مشكلات آنها افزوده است. مانند اتفاقي كه در يكي از بيمارستان‌هاي كرج رخ داد و به دليل فرار يك زنداني پرستاران بيمارستان سه روز بازداشت شدند.

 

از پرستار مي‌خواهند زندان بان شود

محمد شريفي مقدم، دبيركل خانه پرستار، در گفت‌وگو با «ايلنا» به تازگي از يك مورد «برخوردِ عجيب» با پرستاران خبر داد و گفت: همه‌جور رفتار ديده بودم اما اين يكي واقعا عجيب بود! فقط مانده بود كه از يك پرستار بخواهند زندان‌بان هم شود! شريفي مقدم در توضيح ماجرا گفت: موضوع به بيمارستان شهيد مدني كرج مربوط مي‌شود. اين بيمارستان به دليل وجود دو زندان در كرج، ميزبان بيماراني از ميان زندانيان است. قبلا بيمارانِ زنداني، در بخش‌هاي مختلف نگهداري مي‌شدند اما با اعتراض بيماران، يك بخش خاص براي نگهداري زندانيان اختصاص يافت. در واقع اين بخش پرحاشيه است و صرفا مربوط به زندانيان است. مساله‌اي كه مي‌خواهم خدمتتان بگويم در اين بخش اتفاق افتاده است. وي ادامه داد: اواخر هفته گذشته، حين تغيير شيفت شب، يكي از بيمارانِ زنداني، از بخش فرار كرد. روز بعد از آن، دو پرستار و يك كمك پرستارِ اين بخش - يعني كادر پرستاري اين بخش- را به همراه يك بيمار عادي به كلانتري منتقل و در آنجا بازداشت كردند. اين افراد به اتهام تباني در فراري دادن زنداني به مدت ۳ روز در بازداشت به سر بردند! شريفي مقدم افزود: طبق مقررات مسووليت اصلي نگهداري و امنيت بيماران بر عهده نيروي انتظامي و زندانبان‌هاست و پرستاران هيچ‌گونه وظيفه‌اي در اين خصوص ندارند. بعد از نيروي انتظامي هم مسووليت روي دوش حراست بيمارستان و در نهايت رياست بيمارستان است و زندان‌باني و مراقبت از زنداني‌ها هيچ ربطي به پرستاران ندارد. اما به جاي اينكه اين مسوولان را بازخواست كنند، پرستاران را بازخواست كرده‌اند.

 

خالي كردن پشت پرستاران

دبيركل خانه پرستار مدعي شد: مديران بيمارستان و دانشگاه و حراست بيمارستان و دانشگاه بايد پيگيرِ كار اين پرستاران مي‌بودند، اما متاسفانه به جاي حمايت از پرستاران، خود را كنار كشيدند و اصلا كاري به موضوع نداشتند. در صورتي كه حمايت از كادر درمان از مسووليت‌هاي قانوني و حرفه‌اي آنهاست.

 

كسي از پرستاران حمايت نمي‌كند

شريفي مقدم گفت: دولت و به‌طور خاص وزارت بهداشت بايد وظيفه خود را در تأمين سلامت و حمايت از نيروهاي درماني به‌درستي انجام دهد. جامعه پرستاري كشور به‌صورت شبانه‌روزي خدمات بهداشتي و درماني ارايه مي‌دهد، آنها نيروي خط هستند و انتظار مي‌رود كه از آنها حمايت شود. وي بيان كرد: فلسفه وجودي وزارت بهداشت و مسوولان آن، به ويژه وزير بهداشت، معاونين و مديران بيمارستان‌ها، به دليل حضور كادر پرستاري و ساير نيروهاي درماني است. در واقع من مي‌خواهم بگويم پرستاران جزو مهم‌ترين نيروهاي درماني كشور هستند و بايد از آنها حمايت شود. متأسفانه، به جاي حمايت از اين نيروها، به‌ويژه در مواردي كه با مشكلات مواجه مي‌شوند، به‌طور مكرر شاهد عدم حمايت از پرستاران هستيم. شريفي مقدم گفت: در گذشته، موارد متعددي از اين دست در شهرهاي مختلف، از جمله اصفهان و مشهد، گزارش شده است. به عنوان مثال، رييس دانشگاه علوم پزشكي مشهد از يك فعال صنفي پرستاري شكايت كرده و پرونده قضايي براي او تشكيل داده است. اين برخورد با پرستاران در موارد متعدد و در شهرهاي مختلف تكرار شده است. در كل، دانشگاه يا عليه يك فعال صنفي شكايت مي‌كند يا از افرادي كه با پرستاران اين رفتارها را مي‌كنند، حمايت مي‌كند! دبيركل خانه پرستار ادامه داد: نهادهاي مرتبط با پرستاري نيز بعضا به جاي دفاع از حقوق پرستاران، خود تبديل به عاملي براي كنترل و محدوديت اين قشر شده‌اند. در حالي كه بايد از حقوق پرستاران دفاع كنند. شريفي مقدم تاكيد كرد: اكنون جامعه پرستاري كشور خواستار پاسخگويي مسوولان مرتبط، از جمله رييس بيمارستان دانشگاه علوم پزشكي البرز، مدير بيمارستان شهيد مدني و حتي معاونت درمان و وزير بهداشت است. اين افراد بايد پاسخ دهند كه چرا در برابر اين برخوردها سكوت كرده و پيگيري حقوقي يا حمايتي چنداني انجام نداده‌اند. ما به عنوان جامعه پرستاري، تا زماني كه پاسخ‌هاي قانع‌كننده‌اي دريافت نكنيم، پيگيري خود را ادامه خواهيم داد.