شبکه ملی اطلاعات از این پس کلیک می‌شود

۱۳۹۵/۰۶/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۰۲۸۶

گروه دانش و فن|مرجان محمدی| روز گذشته مراسم بهره‌برداری از فاز اول شبکه ملی اطلاعات با حضور معاون اول رییس‌جمهور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دبیر شورای عالی فضای مجازی، رییس سازمان فناوری اطلاعات، مدیران اپراتورها و جمعی دیگر از مسوولان ارتباطی کشور در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات برگزار شد.

در این مراسم شبکه ملی اطلاعات با کلیک اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهور کار خود را آغاز کرد تا به گفته وزیر ارتباطات از این پس کاربران با کیفیت بهتر، سرعت بیشتر و تعرفه کمتر بتوانند از اینترنت استفاده کنند.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهور در این مراسم با اشاره به اینکه هیچ طرحی در هفته دولت به اهمیت شبکه ملی اطلاعات برای مردم و کشور نیست، گفت: ‌در سایه دسترسی به اطلاعات می‌توان فرصت‌های جدید اقتصادی ایجاد کرد و باعث رشد اقتصاد در کشور شد.

جهانگیری با اشاره به صحبت‌های مقام معظم رهبری درخصوص توانمند‌سازی فرهنگی و اجتماعی گفت: ‌تحول در دنیای فناوری باعث توانمند‌سازی در این عرصه شده و ما مصمم هستیم که از این شبکه اطلاعات مورد نیاز خود را به بهترین شکل و روش به دست آوریم.

معاون اول رییس‌جمهور که با کلیک وی شبکه ملی اطلاعات کار خود را آغاز کرد در ادامه شبکه ملی اطلاعات را مهم‌ترین وسیله برای دسترسی سریع، امن با کیفیت به اطلاعات عنوان کرد و گفت: کار بزرگی صورت گرفته و تاکنون توسط بخش خصوصی و دولتی20هزار میلیارد تومان برای این شبکه سرمایه‌گذاری شده و سهم دولت نیز 20درصد این مبلغ است. وی در ادامه خواستار شکل گرفتن هر چه سریع‌تر دولت همراه و دولت الکترونیک شد و گفت: تاکنون بخش خصوصی و دولت در این عرصه همکاری‌های خوبی انجام داده‌اند و شبکه ملی اطلاعات نیز محصول این همکاری است.

وی گفت: شبکه ملی اطلاعات هیچگونه سدی در راه دسترسی مردم به اطلاعات نخواهد بود و دولت تدبیر و امید از ابتدا دسترسی آزاد به اطلاعات را در دستور کار خود قرار داد و نسبت به آن اهتمام می‌ورزد. همچنین در این مراسم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به همکاری جمعی فعالان در عرصه ارتباطات با وزارت ارتباطات گفت: ‌شبکه ملی اطلاعات محصول این همکاری است و در این بین نباید نقش شورای عالی فضای مجازی را نادیده گرفت. واعظی در ادامه گفت: ‌یکی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات بوده و هست و ما در راستای این مطالبه مهم حرکت کردیم تا آن را به بهترین نحو محقق ‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه ‌مهم‌ترین ویژگی این شبکه دسترسی به اطلاعات است نه محدودیت اطلاعات تصریح کرد: شبکه ملی اطلاعات هیچ محدودیتی برای دسترسی کاربران به اطلاعات و خدمات وجود ندارد و کاربران پس از این اطلاعات و خدمات را با کیفیت بهتر، سرعت بالاتر و تعرفه کمتر دریافت خواهند کرد.

وزیر ارتباطات در ادامه این دستاورد را تنها محدود به دولت ندانسته و بیان کرد: دولت، مجلس، شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی در این زمینه بسیار موثر بودند و باید از این نهاد‌ها به خاطر برگزاری جلسات و اخذ تصمیمات مهم تقدیر و تشکر کرد. وزیر ارتباطات در ادامه از شرکت زیرساخت که در سال 95 با وجود کاهش درآمد به نفع کاربران عمل کرد، تشکر کرد و گفت: شرکت زیرساخت با گذشتن از درآمد خود زمینه را برای دسترسی ارزان‌تر مردم فراهم کرد که جای تقدیر و سپاس دارد. در ادامه این مراسم همچنین فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی شبکه ملی اطلاعات را بسیار مهم دانست و گفت: تمام نیازهای ملی را از این پس می‌توان با شبکه ملی اطلاعات پاسخ داد. وی افزود: ‌از این پس با وجود شبکه ملی اطلاعات بسیاری از حملات سایبری را می‌توان خنثی کرد و حتی از طریق شبکه ملی اطلاعات می‌توانیم به دیگر کشورهای جهان خدمات ارائه دهیم، خدماتی که می‌تواند نکته مهمی در قدرت نمایی ایران باشد.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه با شبکه ملی اطلاعات از این پس می‌توان خدمات بهتری را به کاربران ارائه داد، تصریح کرد: این شبکه می‌تواند ضمن برقراری ارتباطات بین‌الملل ترافیک داخل را نیز افزایش دهد. وی به بعد اقتصادی شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد و گفت: اتفاق بزرگی در این عرصه به وقوع پیوسته است که حتی می‌تواند باعث رشد اقتصادی کشور شود بدین صورت که با ارائه خدمت بهتر و کیفیت بالاتر می‌توان از فضای مجازی نیز کسب درآمد کرد و این مساله باعث بزرگ شدن بازار اقتصادی کشور در فضای مجازی می‌شود.

وی به نقش مهم و اساسی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اشاره کرد و گفت: رگولاتوری می‌تواند در ساماندهی بازار اقتصاد مجازی نقش اساسی را ایفا کند.

همچنین در ابتدای این مراسم نصرالله جهانگرد، معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان فناوری اطلاعات به ارائه گزارش کاملی از روند طراحی و اجرای شبکه ملی اطلاعات پرداخت و با اشاره به رویکرد مثبت دولت تدبیر و امید در طراحی هر چه سریع‌تر این شبکه گفت: طبق قانون برنامه پنجم توسعه شبکه ملی اطلاعات باید شکل می‌گرفت که در دو سال و نیم گذشته طی جلسات مختلف زیر نظر مستقیم وزیر ارتباطات در این زمینه اقدام صورت گرفت.

وی با بیان فرآیند طراحی و تدوین برنامه اقدام شبکه ملی اطلاعات افزود: دستاورد این شبکه افزایش تولید محتوای بومی و امنیت است و امیدواریم که این اصولی که برای شبکه در نظر گرفته شده را به انجام برسانیم. رییس سازمان فناوری اطلاعات از افزایش 13هزار کیلومتر بین استانی فیبر نوری خبر داد و گفت: فیبر درون استانی به عهده اپراتورهاست. در جهت تقویت و ارتقای زیرساخت‌های شبکه هم صدور مجوزهای جدید که سازمان تنظیم در این خصوص اقدام کرده است را داشتیم. وی با اشاره به استدلال شبکه نیز گفت: از نظر فنی، حقوقی و بین‌المللی به سطحی رسیدیم که تمام مدیریت در داخل انجام می‌شود.

جهانگرد امنیت پایداری شبکه، کاربران و محتوا را از اقدامات انجام گرفته، برشمرد و افزود توانمندی و پایداری شبکه در کنار موضوعات تکنیکی به خوبی مدیریت شده است.

جهانگرد تصریح کرد: ‌با امکانات فراهم شده، امیدواریم ترافیک داخل به خارج افزایش یابد و خانواده‌ها با کاهش هزینه بتوانند دسترسی راحت‌تری به اطلاعات داخلی و محتوامی بومی داشته باشند.

گفتنی است، اهمیت شبکه ملی اطلاعات به قدری است که شب گذشته روحانی در جلسه شورای عالی فضای مجازی با اشاره به مصوبه این شورا در اوایل دولت یازدهم برای تشکیل شبکه ملی اطلاعات همچنین تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر محوریت این شبکه در تدوین نظام ارتباطی در جلسه اخیر با هیات دولت اظهار کرد: اگر مردم احساس کنند که شبکه‌یی ملی، قابل اعتماد، پایدار، با کیفیت و با دسترسی امن و آسان در اختیار دارند، نقش موثرتری نیز در فرآیند پیشرفت کشور بر عهده خواهند گرفت.

رییس شورای عالی فضای مجازی با اشاره به آغاز به کار فاز اول شبکه ملی اطلاعات در هفته دولت گفت: طراحی و اجرای این شبکه عظیم اطلاعاتی توسط نیروهای توانمند داخلی اقدامی ارزشمند و گامی مهم در مسیر دسترسی همگانی به اطلاعات و تسهیل و تسریع روند توسعه است. رییس‌جمهور همچنین از وزارت اطلاعات، مرکز ملی فضای مجازی و کلیه دست‌اندرکاران طراحی و اجرای مرحله اول شبکه ملی اطلاعات قدردانی کرد.

در ادامه این جلسه براساس اصول و الزامات مصوب شورای عالی فضای مجازی در اواخر سال 92 گزارش اقدامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پیاده‌سازی مرحله نخست شبکه ملی اطلاعات ارائه شد.

براساس اقدامات انجام شده، ظرفیت‌های ملی برای ذخیره، پردازش و توزیع داده‌های حجیم در سطح ملی به وجود آمده و با توسعه شبکه‌های دسترسی، امکان مبادله دیتا در داخل شبکه ملی برای کاربران مختلف با تعرفه‌های مناسب‌تر حاصل شده است. همچنین در این شبکه، خدمات اینترنت بین‌الملل و ترافیک داخل به طور همزمان برای کاربران ممکن شده و با سیاست‌های اقتصادی و تعرفه ترجیحی تلاش می‌شود نسبت به توسعه، تولید و توزیع محتوای بومی، اشتیاق و صرفه اقتصادی به وجود ‌آید.

ادامه ارتقای این شبکه نیز براساس مصوبه اصول فنی حاکم بر شبکه ملی خواهد بود که در نشست‌های آتی مورد بررسی دقیق‌تر و تصویب اعضای شورا قرار خواهد گرفت.

مشاهده صفحات روزنامه