رفاه
تنظیم بودجه دانشگاهها براساس شاخص عملکردی
ایلنا محمدحسین امید، معاون مالی وزارت علوم، در اجلاس سراسری روسای دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری که در پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از اهم اقدامات انجام شده در حوزه اداری و مالی، از تخصیص ۱۰۰ درصدی پرداخت اعتبارات تعمیرات اساسی و تجهیزات دانشگاهها خبرداد. او گفت: «درسال آینده بودجه دانشگاهها بر اساس شاخصهای عملکردی خواهد بود. تثبیت این شیوه بودجهریزی که مبتنی بر یک مدل علمی است، بزرگترین دستاورد مالی محسوب میشود.» او با اشاره به بدهیهای بازمانده از سالهای قبل، ادامه داد: «این امر از ابتدای دولت پیگیری شد تا کسریهای به جا مانده از قبل از سال ۹۲ که عمدتا مربوط به تخصیص ناچیز سال ۹۱ است جبران شود و خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده در اواخر تابستان، دولت مصوب کرد هزار میلیارد تومان از محل اوراق صکوک به وزارتخانه پرداخت کند.» معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با اشاره به اینکه در لایحه بودجه سال آینده ۱۳ درصد رشد نسبت به سال ۹۵ در نظر گرفته شده است خاطرنشان کرد: «افزایش ۳ درصدی بودجه دانشگاهها در مجلس شورای اسلامی پیشبینی
شده به گونهیی است که میانگین رشد بودجه از ۱۳ درصد به ۱۶ درصد خواهد رسید.» او افزود: «علاوه بر این افزایش ۳ درصدی، ۴۷ میلیارد تومان نیزبه صورت متمرکز برای دانشگاههایی که رشد زیر ۱۶ درصد دارند اختصاص مییابد و به این ترتیب رشد میانگین به حدود ۱۷ تا ۱۸ درصد میرسد.»
معوقات حقالتدریسیها
تا پایان سال پرداخت میشود
مهر وزیر آموزش و پرورش گفت: معوقات نیروهای حقالتدریس تا پایان سال پرداخت خواهد شد. فخرالدین دانش آشتیانی در حاشیه مراسم جشنواره ایثار در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که اگر معوقات نیروهای حق التدریس پرداخت نشود به دیون رفته و دیگر قابل پرداخت نمیشود، افزود: خیر، پرداخت معوقات حق التدریسیها را دنبال میکنیم تا بتوانیم تا پایان سال پرداخت کنیم. او در پاسخ به این پرسش که آیا با سازمان برنامهریزی و مدیریت برای پرداخت حقوق و معوقات دچار مشکل شدهاید، گفت: به دلیل کمبود منابع، اولویت دولت پرداخت حقوق کارکنان است اما با صحبتهایی که با خزانه و سازمان مدیریت داشتهایم این مسائل حل شده و تا پایان سال حقوق حق التدریسیها پرداخت میشود. وزیر آموزش و پرورش همچنین درباره کمبود بودجه در سال ۹۶ و ایجاد مشکل در پرداخت حقوق نیز افزود: یقینا در پرداخت حقوق مشکلی پرداخت نمیکنیم، اما به هر حال هر سال همانند سالهای قبل مشکل کمبود در بحث کیفیت وجود داشته که انشاءالله با برنامهریزی که انجام میدهیم حل میشود. او در پاسخ به این پرسش که آیا اعتراضی نسبت به کمبود بودجه سال ۹۶ آموزش و پروش داشتهاید، گفت: با فعالیت و
برنامهریزی مساله را حل میکنیم و خوشبختانه با همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دنبال این هستیم تا مشکلات بودجه نیز حل شود. دانش آشتیانی درباره رویکرد وزارتخانه متبوعش نسبت به انتخابات سال ۹۶ نیز تصریح کرد: همه باید در انتخابات سال ۹۶ شرکت کنند و انتخابات یک تمرین و الگو برای دانشآموزان است و باید سعی کنیم اخلاق را در محور قرار دهیم و در یک رقابت سالم مردم بتوانند انتخاب کنند. وزیر آموزش و پرورش درباره تشویق و ترغیب به رای دادن به کاندیدایی نیز بیان کرد: خیر، تشویق و ترغیبی نداریم. مردم به هر کسی که بخواهند، رای میدهند.
ابعادی تازه از نسخههای چند میلیاردی
ایسنا درحالیکه این روزها بحث نسخ میلیاردی پزشکان داغ شده، معاون رفاه اجتماعی وزیر رفاه به ابعاد تازهتری از این ماجرا پرداخت. دکتر احمد میدری، در واکنش به انتشار خبری مبنی بر نسخه پیچی 6میلیارد تومانی یک پزشک عمومی، اظهار کرد: «ما آمارهای بالاتر از این رقم را در نسخ تعدادی از پزشکان داریم؛ پزشکی داشتیم که طی حدود یک سال 37 میلیارد تومان برای ما هزینهتراشی کرده و نسخه نوشته است.»معاون رفاه اجتماعی وزارت کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این پرسش که مسوولیت نظارت بر نسخ بر عهده کیست، گفت: «وزارت بهداشت حدمجازها را تعریف نکرده است. ما شماره نظام پزشکی و نسخههایی که پزشک نوشته است را داریم و به بیمهها دادهایم. اطلاعات کامل داروهای تفاهمنامهیی هم مشخص است. بیمهها کارنامهیی به پزشک میدهند و اگر مقادیر بالایی دارو در نسخ نوشته باشد باید برود و توضیح بدهد.» میدری در خاتمه افزود: «بیش از یکسال است که سامانه جامع رفاهی در حال جمعآوری اطلاعات است و قبلا امکان چنین تحلیلهایی کمتر وجود داشت اما اکنون درصدد تقویت نظارتها و رصد دقیقتر هستیم تا جلوی سوءاستفادههای احتمالی و هدررفت منابع را بگیریم.»
کاهش 335 نفری تلفات راههای کشور
ایرنا تقی مهری، رییس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور، سه شنبه در مراسم بهرهبرداری از 527 سامانه هوشمند ثبت تخلف در راههای کشور گفت: «در 10 ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از تلفات 335 نفری در راههای کشور پیشگیری شده است.» او ادامه داد: «آمارها نشان میدهد، در پایان سال گذشته تعداد تلفات رانندگی در کشور به 16 هزار و 586 نفر کاهش یافت که 73 درصد تلفات در محورهای برون شهری رخ داده است.» او افزود: «با وجود 19 میلیون دستگاه خودرو، 12 میلیون دستگاه موتورسیکلت و 22 تا 25 میلیون راننده، کنترل-های دستی دیگر جوابگو نیست و نصب سیستمهای هوشمند در راههای کشور در کاهش تلفات و حوادث رانندگی بسیار تاثیرگذار خواهد بود.»
