۴ هزار واحد مسکونی در حادثه جنگ دچار خسارت شدند/ تراکم فروشی سهم زمین مالکان را کاهش میدهد
معاون امور بازسازی بنیاد مسکن گفت: تمامی امور بازسازی واحدهای مسکونی خسارت دیده ناشی از جنگ به شهرداری واگذار شد.
باشگاهخبرنگاران جوان؛ محبوبهکباری - مجید جودی معاون بازسازی بنیاد مسکن در برنامه میز اقتصاد با بیان اینکه همکاران ما در بنیاد مسکن از روز اول جنگ همراه با سایر نهادها کارهای ارزیابی را از طریق استقرار ۴نهاد شروع کردند گفت: اکثر واحدها مورد ارزیابی قرار گرفته و میزان خسارت ها ثبت شد.
وی ادامه داد: بنیاد مسکن از همان ابتدا بعد از ارزیابی اقدام با تشکیل پرونده کرده و کار آوار برداری را هم در برخی از مناطق آغاز کرد همچنین طبق مصوبه دولت مقرر شد از طریق مشارکت مردمی اقدام به پرداخت مستقیم خسارت کنند.
وی ادامه داد: روز چهارشنبه هفته گذشته همزمان با برگزاری هیئت دولت کلیات مصوبه و پرداخت یک همت تصویب شد اما در جلسه بعدظهر چهارشنبه تصمیم عوض شد و کل امور بازسازی در استان تهران به شهرداری واگذار شد که در همین راستا تمامی امور ارزیابی و پرونده های تشکیل شده به شهرداری و امور استان ها هم به استانداری منتقل شد.
جودی افزود: در کل کشور با توجه به ارزیابی های صورت گرفته ۴هزار واحد مورد ارزیابی قرار گرفت که از این تعداد ۳هزارو۵۰۰ واحد دچار خسارت تعمیراتی و ۵۰۰ واحد هم نیاز به بازسازی و نوسازی کامل دارند که تمامی امور به شهرداری ها واگذار شد.
معاون بازسازی بنیاد مسکن افزود: همچنین امور مربوط به اسکان اضطراری و اسکان موقت هم به شهرداری منتقل شد.
وی با بیان اینکه مالکان واحدهای خسارت دیده به هیچ عنوان نگران نباشند گفت: تمامی پرونده ها و تمامی مدارک به شهرداری منتقل شده وهیچ مدرکی از بین نرفته است چراکه امور ارزیابی توسط ۱۴۰ ارزیاب که تعدادی از آنها از استانهای معین وارد شده بود صورت گرفته است.
محمد رضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: یک بسته ای برای بازسازی به دولت ارائه شد که محتوای کلی آن به تصویب رسید اما هنوز به شهرداری یا به هئیت دولت ابلاغ نشده است.
وی ادامه داد: وزارت راه وشهرسازی و همچنین شهرداری ها آمادگی کامل برای اجرای این طرح و همچنین آوار برداری را دارد اما در آخرین نشستی که برگزار شد مقرر شد که اجرای این طرح به شهرداری از طریق فروش تراکم واگذار شود .
رضایی کوچی افزود:هنوز این مصوبه به صورت رسمی ابلاغ نشده و این موضوع کامل حل نشده و به نتیجه مشخصی نرسیده و همه مالکان و همچنین ما بلاتکلیف هستیم.
رئیس کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: این بلاتکلیفی خوب نیست و ما باید در جایگاه مجلس بدانیم برای اجرای و نوسازی این واحدهای خسارت دیده با کدام دستگاه طرف هستیم.
وی ادامه داد: دیگر نیازی به نشست هیئت دولت نیست چراکه کلیات آن به تایید رسیده و باید این بسته به تصویب رسیده به دستگاه های مسئول ابلاغ شود.
او بیان کرد: هم شهرداری و هم بنیاد مسکن هر دو آمادگی کامل برای اجرای این پروژه را دارند اما ما منتظر هستیم که این مصوبه به دستگاه مربوطه ارسال شود.
رضایی کوچی گفت: ۵۰۰ واحد مسکونی نیاز به بازسازی کامل دارند که اجرای آنها نیاز به یک تا دو سال زمان دارد بنابراین باید هرچه سریعتر این بسته ابلاغ شود تا بنیاد مسکن و همچنین شهرداری از این بلاتکلیفی در بیاید و اگر قرار است کتری شروع شود هرچه سریعتر شروع شود.
وی ادامه داد: ارائه تراکم باعث می شود که بخشی از زمینهای مالکان کم شود به طور مثال پیش از این در یک زمینی ۸ واحد ساخته شده بود الان این تعداد رسیده به ۱۶واحد بنابراین بخشی از میزان زمین افراد کم می شود که در این زمینه باید شهرداری با کمک انبوهسازان چاره اندیشی کند.
