چگونه GDP به کمک المپیکیها میآید
گروه گوناگون| آنطور که برخی گزارشها نشان میدهد، جدول المپیک و قهرمانان آن میتواند وضعیت اقتصادی کشورهای مختلف را شرح دهد. درحقیقت با نگاهی به وضعیت GDP در کشورهای مختلف میتوان به روند قهرمانی آنها نگاه و آن را ارزیابی کرد. این ارزیابی با بررسی کشورهایی صورت گرفته است که در اکثر مواقع در میان مدالآوران ارشد المپیک هستند. امریکا، چین، روسیه و آلمان ازجمله کشورهایی هستند که در بررسی سالهای اخیر، جزو کشورهای برتر بودهاند.
آنچه این گزارش نشان میدهد، پایدار بودن اقتصاد امریکا در مقایسه با دیگر کشورهاست که همین مساله تاثیر خود را بر تعداد مدالهای المپیکی این کشور گذاشته است. هرچند به نظر میرسد که توزیع مدالهای المپیک که پیش از این بیشتر در اختیار امریکا بوده، حالا متفاوتتر شده و شکل جهانیتری به خود گرفته است.
گزارشها نشان میدهد چین برای سالها از المپیک دور بوده است که این مساله به دلیل برخی تغییراتی است که در این کشور در حال وقوع بود. با این حال، این کشور در سال 1984 به المپیک وارد شد و تاثیری بسیار قوی در این دور از رقابتها گذاشت. درنهایت چین به یکی از تاثیرگذارترین مدالآوران المپیک تبدیل شد و این روزها میتوان آن را دومین کشور پرمدال در المپیک دانست. چین با GDP حدود 19هزار و 390میلیارد دلار، در رده دوم مدالآوران المپیک قرار دارد.
کشور دیگری که در این بررسیها میتوان به آن اشاره کرد، روسیه است. این کشور که حالا به دلیل برخی گزارشها درخصوص دوپینگ بسیار بر سر زبانها افتاده است، سومین کشوری است که در حوزه مدالهای المپیک قرار دارد. این کشور با GDP نزدیک به 3هزار و 700میلیارد دلار توانسته است در حوزه کسب مقام در المپیک، خود را بالاتر از دیگر کشورها قرار دهد. نگاهی به این 3کشور نشان از آن دارد که بالا بودن GDP کشورها و درنهایت مناسب بودن اوضاع اقتصادی آنها میتواند به هدایت قهرمانان این کشورها در کسب مدالهای جهانی کمک بسیاری کند. به عنوان مثال چین و امریکا با GDP بالاتری نسبت به دیگر کشورها روبهرو هستند و در رده اول مدالآوران نیز قرار دارند. در عین حال، همین کشورها زمانی که با وضعیت اقتصادی مطلوبی روبهرو نبودند، در کسب مدالها نیز موفقیت چندانی نداشتند.
آنچه در مورد آلمان میتوان گفت، موفقیت این کشور در دورههای مختلف المپیک است. هرچند به نظر میرسد فعالیتهای قهرمانی این کشور نسبت به گذشته افت داشته است که بازهم میتوان آن را باتوجه به اوضاع اقتصادی این کشور تحلیل کرد. نگاهی به آخرین وضعیتی که کشورها در المپیک 2016 داشتهاند، تحلیلهای اقتصادی از روند قهرمانی آنها را تایید میکند. در شرایط فعلی و طبق آخرین نتیجه از وضعیت توزیع مدالها، امریکا، چین و استرالیا در ردههای اول تاسوم قرار دارند. امریکا با 12مدال، چین با 8مدال و استرالیا با 6مدال در صدر دریافت مدالهای المپیک قرار دارند. ایتالیا، کره جنوبی، مجارستان، ژاپن و روسیه از دیگر کشورهایی هستند که بیشترین مدالهای المپیک را از آن خود کردهاند.
بریتانیا و سوئد نیز در رده بعدی دریافت مدالهای المپیک قرار دارند. درحقیقت آنطور که تحلیل اخیر نشان میدهد، دریافت مدال در المپیک با GDP کشورها گره خورده است. به نظر میرسد با وجود بحرانهایی که برخی کشورهای اروپایی یا امریکا با آن روبهرو بودهاند، هنوز هم باید چین و امریکا را در راس این مدالآوران دانست.
