مسیر بورس‌های آسیا نزولی شد

۱۳۹۵/۰۱/۳۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۴۱۷۸۶

شاخص ‌ام اس سی‌ آی بازارهای سهام آسیا اقیانوسیه جز ژاپن ۰,۹درصد کاهش یافت و از بالاترین سطح پنج ماه گذشته که روز جمعه رسیده بود، فاصله گرفت. شاخص شانگهای کامپوزیت در سرزمین اصلی چین ۱.۳درصد عقب نشست و کسپی کره‌جنوبی ۰.۵درصد افت کرد. شاخص‌های بزرگ سهام در وال‌استریت روز جمعه را با کاهش اندک به پایان برده بودند اما رشد هفتگی ثبت کردند. شاخص نیک‌کی ۲۲۵ ژاپن در شرایطی که سرمایه‌گذاران و شرکت‌ها به ارزیابی خسارت‌های زلزله مهیب اخیر که در جنوب غربی ژاپن به وقوع پیوست پرداختند ۳درصد کاهش یافت. زلزله‌یی به قدرت ۷.۳ درجه ریشتر روز شنبه منطقه کوماموتو را که یک هاب صنعتی مهم است، لرزاند.

به گفته استفان ورال، مدیر فروش سهام ژاپن کردیت سوییس، بازار در حال حاضر با انواع خبرهای منفی روبه‌روست که باعث واهمه سرمایه‌گذاران شده و ریسک‌های فعالیت در بازاری را بارز می‌کند که حساسیت بالایی در آن وجود دارد. عجیب نیست در این شرایط که رویدادهایی مانند بلایای طبیعی، شکست نشست دوحه برای پایین نگهداشتن تولید و ریسک‌های ژئوپلیتیکی مانند بحران اقتصادی و سیاسی برزیل روی می‌دهد، ارزش ین صعود کند.

بر اساس گزارش رویترز، ریزش قیمت نفت تاثیر بزرگی روی ارزهای کشورهای صادرکننده نفت داشت. دلار امریکا یک درصد در برابر دلار کانادا صعود کرد در حالی که دلار استرالیا هم با ۰,۸درصد کاهش روبه‌رو شد و ۰.۷۶۶۷دلار معامله شد. ین ژاپن که یک دارایی مطمئن به شمار می‌رود در پی آشفتگی اخیر با افزایش تقاضا روبه‌رو شد. دلار ۰.۷درصد در برابر ارز ژاپن کاهش یافت و به ۱۰۸.۰۲ین رسید. همچنین عامل دیگری که ارزش ین را تقویت کرد، شکست تلاش‌های ژاپن در اجلاس اخیر وزیران دارایی گروه ۲۰ در واشنگتن بود. این کشور دنبال جلب موافقت عمومی برای مقابله با افزایش ناخواسته ارزش ارز بود. یورو ۰.۷درصد در برابر ین کاهش یافت و ۱۲۱.۸۹ ین معامله شد اما در برابر دلار اندکی افزایش یافت و به ۱.۱۲۸۴دلار رسید. شاخص دلار امریکا تغییر چندانی نداشت و ۹۴.۷۳۰واحد قرار گرفت. آمار اقتصادی امریکا که روز جمعه منتشر شد، نشان داد رشد اقتصادی این کشور در سه ماهه اول راکد بوده است. تولید صنعتی ماه گذشته ۰.۶درصد کاهش یافت که بیشتر از میزان مورد پیش‌بینی و ششمین کاهش در هفت ماه گذشته بود. اعتماد مصرفی امریکا هم به پایین‌ترین سطح از سپتامبر کاهش یافت. طلا که یک دارایی امن به شمار می‌رود، از آشفتگی اخیر بازارها استفاده کرد و هر اونس این فلز با ۰.۱درصد افزایش، یک هزار و ۲۳۴دلار و ۴۰ سنت معامله شد.

مشاهده صفحات روزنامه