۳۴ درصد تهراني‌ها مشمول دريافت برچسب خوش‌مصرفي

۱۴۰۴/۰۷/۲۴ - ۰۲:۰۱:۱۶
کد خبر: ۳۶۱۷۸۴

مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران گفت: هم‌اكنون ۳۴ درصد مشتركان اين شركت، الگوي مصرف را رعايت مي‌كنند كه مشمول دريافت برچسب خوش‌مصرفي شده‌اند.

مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران گفت: هم‌اكنون ۳۴ درصد مشتركان اين شركت، الگوي مصرف را رعايت مي‌كنند كه مشمول دريافت برچسب خوش‌مصرفي شده‌اند. به گزارش ايسنا، محسن اردكاني با اشاره به تداوم خشكسالي در كشور، اظهار داشت: سال آبي گذشته، پنجمين خشكسالي پياپي را پشت سر گذاشتيم و با توجه به كم‌بارشي‌ها از ابتداي پاييز تاكنون، وارد ششمين خشكسالي متوالي شده‌ايم.

به‌گفته وي، در ۲۰ روز ابتدايي پاييز سال گذشته حدود ۱۶ ميلي‌متر و در دوره مشابه درازمدت ۱۰ ميلي‌متر بارش در تهران ثبت شده بود كه با توجه به اين آمار، تاكنون از نظر ميزان بارندگي در مقايسه با ميانگين بلندمدت و همچنين نسبت به سال گذشته، ۱۰۰ درصد عقب هستيم و عملاً ششمين سال خشكسالي آغاز شده است. وي با بيان اينكه آب كالايي حياتي و بدون جايگزين است و بايد شيوه مصرف خود را تغيير دهيم، تصريح كرد: اگر با تغيير اقليم كه موجب تداوم خشكسالي‌ها شده است سازگار نشويم، با مشكلات جدي مواجه خواهيم شد؛ بنابراين راهكار اصلي، تغيير الگوي مصرف است و خوشبختانه شهروندان تهراني در يك سال اخير حدود ۱۰ درصد از ميزان مصرف خود را كاهش داده و به سمت مصرف بهينه حركت كرده‌اند. اردكاني اظهار كرد: در ابتداي سال ۱۴۰۴ درخواست ما از شهروندان تهراني صرفه‌جويي ۲۰ درصدي در مصرف آب بود كه در شش‌ماهه نخست امسال، ۶۵ ميليون مترمكعب معادل ۱۰ درصد يعني ۵۰ درصد از درخواست صرفه‌جويي محقق شده است. مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران با بيان اينكه همكاري مردم نقش تعيين‌كننده‌اي در عبور از تنش آبي دارد، تاكيد كرد: تقاضا داريم شهروندان تهراني همكاري بيشتري داشته باشند چراكه اگر مديريت مصرف به درستي انجام نشود، بروز مشكلات اجتناب‌ناپذير خواهد بود. وي تصريح كرد: تمامي اقدام‌هاي لازم در زمينه مديريت تامين و توزيع آب در طول پنج سال گذشته و در شرايط خشكسالي انجام شده است ضمن آنكه تجربه جهاني نشان مي‌دهد كه تنها راهكار موثر، مديريت مصرف آب است. مديرعامل آبفاي استان تهران در ادامه از اجراي طرح اعطاي برچسب خوش‌مصرفي آب به شهروندان تهراني خبر داد و گفت: در شهر تهران در گذشته ۲۹ درصد از مشتركان زير الگو آب مصرف مي‌كردند، يعني كمتر از ۱۲ هزار ليتر در ماه كه خوشبختانه اين رقم اكنون با پنج درصد افزايش به ۳۴ درصد رسيده ضمن آنكه شمار مشتركاني كه تا دو برابر الگو آب مصرف مي‌كردند، از ۶۴ به ۶۱ درصد و همچنين مشتركاني كه بيش از دو برابر الگو آب مصرف مي‌كردند، از ۷ درصد به ۵ درصد كاهش يافته ‌است. اردكاني در ادامه توضيح داد: به خانوارهايي كه تا حد الگو آب يعني تا ۱۲ هزار ليتر در ماه و به عبارتي هر فرد در خانواده حدود ۱۳۰ ليتر در شبانه‌روز، آب مصرف مي‌كنند، افزون‌بر آنكه از طريق قرعه‌كشي جوايزي اهدا مي‌شود، برچسب‌هاي خوش‌مصرفي نيز اعطا خواهد شد كه بر دربِ مجتمع‌هاي و منازل مسكوني آنان نصب مي‌شود.

وي اين برچسب را نشانه‌اي از همراهي شهروندان تهراني در شرايط خشكسالي دانست و گفت: از همه شهروندان درخواست مي‌شود مصرف خود را در حد الگوي مجاز نگه دارند همان‌گونه كه ۳۴ درصد از مشتركان الگوي مصرف را رعايت مي‌كنند و ضمن همراهي با خادمان خود در شركت آب و فاضلاب استان تهران، در شرايط تغيير اقليم، هزينه كمتري نيز پرداخت مي‌كنند.

مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران در ادامه با اشاره به منابع تامين آب گفت: آب از دو منبع سطحي و زيرزميني تامين مي‌شود كه منابع سطحي به‌طور مستقيم با ميزان بارش‌ها در ارتباط هستند و پس از جمع‌آوري در پشت سدها، انتقال و تصفيه، وارد شبكه توزيع مي‌شوند و منبع ديگر، آب‌هاي زيرزميني است كه اين منابع براي سال‌هاي آينده نيز اهميت حياتي دارند ضمن آنكه حفر مكرر چاه و برداشت بي‌رويه از منابع زيرزميني اقدام بهينه‌اي نيست و گرچه در شرايط خاص ناگزير به استفاده از اين منابع بوده‌ايم، اما راهكار اصلي، مديريت مصرف است.

وي افزود: در همين راستا، استفاده از لوازم كاهنده مصرف آب از تابستان امسال در دستوركار قرار گرفته است و بر اساس برنامه پيش‌بيني‌شده، شهروندان مي‌توانند با تماس با سامانه ۱۲۲، درخواست خود را ثبت كنند تا همكاران شركت آب و فاضلاب به دربِ منازل آنان مراجعه كرده و بدون دريافت هيچ‌گونه هزينه‌اي، اين لوازم را نصب كنند كه هزينه آن طي ۱۲ قسط بر روي قبض آب خانوار درج و پرداخت مي‌شود. اردكاني از شهروندان تهراني درخواست كرد: با ثبت درخواست خود در سامانه ۱۲۲، از اين امكان استفاده كنند چراكه نصب اين لوازم هيچ‌گونه اختلالي در آسايش خانواده يا فشار آب منازل ايجاد نمي‌كند و اين تجهيزات با مخلوط كردن آب و هوا به گونه‌اي طراحي شده‌اند كه ضمن حفظ كيفيت جريان آب، از هدررفت حجم قابل‌توجهي از آن جلوگيري مي‌كنند.