كاهش سرانه مصرف آب تهراني‌ها از ۲۵۰ به ۲۲۰ ليتر

۱۴۰۴/۰۷/۲۲ - ۰۰:۰۲:۰۷
کد خبر: ۳۶۱۴۲۷

مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران از ثبت ركورد ۱۰ درصدي كاهش مصرف آب توسط شهروندان تهراني خبر داد و گفت: به مشتركاني كه الگوي مصرف را رعايت كرده‌اند، برچسب خوش‌مصرفي اعطا مي‌شود.

مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران از ثبت ركورد ۱۰ درصدي كاهش مصرف آب توسط شهروندان تهراني خبر داد و گفت: به مشتركاني كه الگوي مصرف را رعايت كرده‌اند، برچسب خوش‌مصرفي اعطا مي‌شود.

به گزارش مهر به نقل از آبفاي تهران، محسن اردكاني با بيان اينكه در سال آبي گذشته كه كم‌بارش‌ترين و خشك‌ترين سال استان تهران در ۶۰ سال اخير محسوب مي‌شد، ميزان توزيع آب در شبكه آبرساني اين استان ۶۵ ميليون مترمكعب كاهش يافت و به همين ميزان، شهروندان آب كمتري مصرف كردند، افزود: در سال‌هاي اخير حداكثر كاهش مصرف سالانه آب در تهران به حدود سه درصد مي‌رسيد اما كاهش ۱۰ درصدي مصرف در سال آبي گذشته به‌ويژه تابستان ركورد جديدي را در اين زمينه به ثبت رساند.

وي با قدرداني از شهرونداني كه با كاهش ميزان مصارف خود به ازاي هر نفر ۱۳۰ ليتر در شبانه‌روز، ضمن احترام به حقوق ساير شهروندان، خدمتگزاران خود را در شركت آبفاي استان تهران براي ارايه خدمات پايدار و مطلوب ياري رساندند، اظهار داشت: اين شركت به منظور پاسداشت اين همكاري، ضمن تقديم هدايايي به قيد قرعه‌كشي به شهروندان خوش‌مصرف، به تمامي مشتركان خوش‌مصرف برچسب خوش‌مصرفي اعطا خواهد كرد.

به‌گفته وي، اين برچسب كه ارزشي فراتر از مسائل مادي دارد، بزودي و به‌تدريج بر درب مجتمع‌هاي مسكوني مشتركان خوش‌مصرف نصب خواهد شد.

اردكاني تصريح كرد: همراهي شهروندان تهراني با سقايان خود در شركت آب و فاضلاب استان تهران موجب شد شمار مشتركان خوش‌مصرف در پايان تابستان امسال از ۲۹ درصد به ۳۴ درصد افزايش و شمار مشتركان پرمصرف از ۶۴ به ۶۱ درصد و نيز شمار مشتركان بدمصرف از هفت به پنج درصد كاهش يابد ضمن آنكه سرانه مصرف هر شهروند نيز از ۲۵۰ به ۲۲۰ ليتر در شبانه‌روز كاهش يافت.

وي افزود: اگر همراهي مشتركان تهراني در كاهش ۱۰ درصدي مصرف آب اتفاق نمي‌افتاد، يكي دو سد تأمين‌كننده آب تهران مطابق پيش‌بيني‌هاي شركت آب منطقه‌اي دچار محدوديت‌هاي جدي مي‌شد.

وي با ابراز خرسندي از افزايش توجه و حساسيت‌هاي شهروندان تهراني نسبت به مديريت مصرف آب، گفت: خوشبختانه با اقدام‌هاي رسانه‌اي و فرهنگي صورت گرفته، هم‌اكنون رفتار مسرفانه به عنوان يك امر منكر به مصرف منصفانه و يك امر معروف تبديل شده و اميد است با تداوم اين همكاري، خوش‌مصرفي به يك رفتار دايمي در زمينه مصرف آب شرب حتي در سال‌هاي ترسالي و سرريز شدن سدها تبديل شود.

اردكاني با درخواست از شهروندان تهراني نسبت به كاهش ۱۰ درصد ديگر از مصارف خود با توجه به پيش‌بيني پاييز خشك و كم‌بارش امسال، اظهار داشت: اگر اين همراهي و همكاري توسط شهروندان صورت گيرد، قول مي‌دهيم پاييز امسال را نيز بدون تنش سپري كنيم.

به‌گفته وي، سقايان مردم در شركت آب و فاضلاب استان تهران نيز تمامي تلاش خود را براي تقويت‌هاي زيرساخت‌هاي تأمين و توزيع آب به‌كار خواهند گرفت همان‌گونه كه وزارت نيرو با حمايت و اقدام سريع در اجراي پروژه بزرگ خط دوم انتقال آب طالقان به البرز و تهران، به كمك رفع مشكل كم‌آبي برآمده است.

وي افزود: تاكنون ۲۵۰۰ ليتر بر ثانيه از آب اين خط به تهران رسيده است و ظرف ۱۰ روز آينده به همين ميزان بر ظرفيت تأمين آب تهران اضافه خواهد شد هرچند كه بايد توجه داشت اين افزايش ظرفيت تنها به ميزان يك‌هشتم مصرف آب تهران محسوب مي‌شود و مهم‌ترين اولويت براي تأمين آب، مديريت مصرف توسط شهروندان تهراني است.

مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران همچنين از بهره‌برداري از ۴۰ هزار ميليارد تومان پروژه جديد اين شركت در سال جاري خبر داد و گفت: ۱۶ هزار ميليارد تومان از اين پروژه‌ها به بخش آب و ۲۴ هزار ميليارد تومان ديگر به بخش فاضلاب مربوط مي‌شود كه به‌تدريج وارد مدار بهره‌برداري خواهند شد.