خبر فوری؛ واریز معوقات بازنشستگان از امروز آغاز شد + جزئیات

۱۴۰۴/۰۷/۲۱ - ۰۸:۲۵:۴۷
کد خبر: ۳۶۱۳۱۸
خبر فوری؛ واریز معوقات بازنشستگان از امروز آغاز شد + جزئیات

پس از ماه‌ها انتظار، پرداخت معوقات فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی از امروز دوشنبه ۲۱ مهرماه آغاز شد؛ اقدامی که هرچند خبر خوشی برای بازنشستگان است اما تأخیر چندماهه آن بار دیگر مسئله بدهی سنگین دولت به این صندوق را یادآور می‌کند.

 

به گزارش فارس، 

پس از ماه‌ها انتظار و پیگیری بازنشستگان، روند پرداخت معوقات فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی از امروز، دوشنبه ۲۱ مهرماه آغاز شد. این در حالی است که کارشناسان معتقدند تأخیر طولانی در پرداخت‌ها، نتیجه مستقیم بدهی انباشته دولت به صندوق تأمین اجتماعی و کمبود نقدینگی در این سازمان است.سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد پرداخت معوقات مربوط به متناسب‌سازی و افزایش حقوق سالیانه بازنشستگان و مستمری‌بگیران مشمول، از امروز دوشنبه ۲۱ مهرماه آغاز می‌شود. این مرحله، آخرین بخش از پرداخت معوقات فروردین‌ماه ۱۴۰۴ است که با تخصیص بخشی از منابع مصوب دولت، در حال اجراست.بر اساس اعلام روابط‌عمومی سازمان، در جلسه اخیر شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، پرداخت ۱۸۵ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های دولت به سازمان تأمین اجتماعی به تصویب رسید؛ رقمی که شامل ۷۰ هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی و ۱۱۵ هزار میلیارد تومان سهام و اموال دولتی است. بااین‌حال، تبدیل اوراق به نقدینگی و تأمین منابع لازم برای پرداخت مطالبات، فرآیندی زمان‌بر بوده و باعث تأخیر چندماهه در پرداخت معوقات شده است.کارشناسان حوزه رفاه و تأمین اجتماعی می‌گویند بدهی دولت به صندوق تأمین اجتماعی طی سال‌های اخیر، یکی از مهم‌ترین چالش‌های این سازمان در ایفای تعهدات خود نسبت به بازنشستگان است. به باور آنان، اگر این بدهی‌ها به‌صورت واقعی و نقدی تسویه نشود، پرداخت‌های منظم و پایدار به بازنشستگان همواره با تأخیر مواجه خواهد بود.

مرحله نخست پرداخت معوقات در ۱۲ شهریورماه برای بازنشستگان با مجموع دریافتی تا ۲۰ میلیون تومان و ازکارافتادگان انجام شد و مرحله دوم نیز هم‌زمان با پرداخت حقوق شهریورماه برای بازماندگان صورت گرفت. اکنون با آغاز مرحله سوم و نهایی، کلیه بازنشستگان و مستمری‌بگیران باقی‌مانده نیز مشمول دریافت معوقات فروردین‌ماه می‌شوند.در هفته‌های اخیر، بازنشستگان با ثبت پویشی در سامانه «فارس من» تحت عنوان «معوقات فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان پرداخت نشده؛ تأمین اجتماعی پاسخگو باشد» نسبت به تأخیر طولانی در پرداخت‌ها اعتراض کردند. این مطالبه گسترده در فضای عمومی و رسانه‌ای، بار دیگر مسئله مزمن تأمین منابع مالی پایدار برای صندوق تأمین اجتماعی را در کانون توجه قرار داد.سازمان تأمین اجتماعی تأکید کرده است که تنها مرجع رسمی اطلاع‌رسانی در این زمینه، وبگاه Tamin.ir و صفحات رسمی سازمان در شبکه‌های اجتماعی با شناسه Tamin_Media است. همچنین سامانه پاسخگویی ۱۴۲۰ به‌صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سؤالات بازنشستگان است.با وجود آغاز پرداخت معوقات از امروز، واقعیت آن است که مشکلات ساختاری در تأمین منابع مالی سازمان تأمین اجتماعی و عدم تسویه کامل بدهی دولت، همچنان تهدیدی جدی برای پایداری پرداخت حقوق و مزایا به میلیون‌ها بازنشسته کشور محسوب می‌شود. کارشناسان هشدار می‌دهند اگر روند پرداخت بدهی‌های دولت به صندوق شتاب نگیرد، بحران نقدینگی در سال‌های آینده به مرحله‌ای خواهد رسید که پرداخت‌های منظم به بازنشستگان با دشواری جدی روبه‌رو شود.