واردات ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو در 1404
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت با بيان اينكه واردات ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال ۱۴۰۴ در دستور كار اين وزارتخانه است، گفت: برنامه ما اين است كه حداكثر تا ۱۰ درصد از نياز كشور را از طريق واردات تامين كنيم.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت با بيان اينكه واردات ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال ۱۴۰۴ در دستور كار اين وزارتخانه است، گفت: برنامه ما اين است كه حداكثر تا ۱۰ درصد از نياز كشور را از طريق واردات تامين كنيم.
سيد حامد عاملي، معاون صنايع ماشينآلات و تجهيزات وزارت صمت در گفتوگو با ايلنا و در مورد سياست اين وزارتخانه در رابطه با بازار خودرو، گفت: سياست اصلي وزارتخانه رقابتي كردن توليد و ديگري رقابتي كردن بازار است.
معاون صنايع ماشينآلات و تجهيزات وزارت صمت در مورد جزييات برنامه اين وزارتخانه براي رقابتي كردن بازار خودرو، گفت: يكي از راهكارهاي رقابتي كردن بازار خودرو، داشتن برنامه براي واردات خودرو است. در همين راستا، برنامه ما اين است كه حداكثر تا ۱۰ درصد از نياز كشور را به صورت واردات تامين كنيم.
عاملي افزود: سال گذشته حدود ۵ درصد از نياز كشور به خودرو را از طريق واردات تامين كرديم. اين حجم از واردات در بحث بازار و رفع نياز و انتظارات مردم تاثيرگذار بود و با وجود نوسانات نرخ ارز تلاش شد كه بازار خودرو باثبات بوده و شاهد جهش قيمتي نباشد.
معاون صنايع ماشينآلات و تجهيزات وزارت صمت با اشاره به واردات ۶۰ هزار دستگاه خودرو در سال گذشته، گفت: برنامه داريم در سال ۱۴۰۴ حدود ۱۰۰ هزار خودرو را وارد كشور كنيم. بخشي از اين ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو، خودروهاي بالاي ۲۵۰۰ سيسي است اجازه ثبت سفارش طي ۱۳ سال گذشته به اين خودروها داده نشده بود؛ اما امسال مجوز واردات اين خودروها از طريق دولت محترم گرفته شد.
عاملي با بيان اينكه واردات خودروهاي بالاي ۲۵۰۰ سيسي به درآمدهاي دولت كمك ميكند، گفت: طي سالهاي متمادي كه واردات اين خودروها ممنوع بود، قيمت آنها در بازار روند غيرمنطقي طي كرده بود. در حال حاضر، كه واردات آنها آزاد شده است، قيمت اين نوع خودروها در بازار تنظيم خواهد شد.
معاون صنايع ماشينآلات و تجهيزات وزارت صمت در مورد جزييات واردات ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو ۱۵۰۰ تا بالاي ۳۰۰۰ سيسي طي امسال، گفت: حدود ۶۰ درصد اين ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو كه قرار است امسال وارد شود، خودروهاي اقتصادي يعني خودروهاي ۱۵۰۰ سيسي است كه مورد استفاده طبقات متوسط و پايين جامعه است.
عاملي با بيان اينكه دولت تعرفه واردات اين خودروها را در پايينترين ميزان يعني ۲۰ درصد تعيين كرده تا با كمترين قيمت به دست مردم برسد، افزود: ۴۰ درصد مابقي اين خودروها در كلاسهاي مختلف ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سيسي، ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ سيسي و ۳۰۰۰ سيسي به بالا نيز جزو برنامه واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت است كه از طريق سامانه عرضه خودروهاي وارداتي در اختيار مردم قرار خواهد گرفت.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت در مورد آمار خودروهاي وارداتي طي سال ۱۴۰۴ تاكنون، گفت: ۲۵ هزار دستگاه خودرو از ابتداي امسال تاكنون، ثبت سفارش و تامين ارز شده است. بخشي از اين ۲۵ هزار دستگاه خودرو در گمركات و بخشي در حال حمل است و به محض حمل و رسيدن به گمركات و حل مسائل گمركي، عرضه خواهد شد.
عاملي با بيان اينكه اين ۲۵ هزار دستگاه خودرو در مراحل مختلفي هستند، افزود: عرضه ۵ هزار دستگاه خودرو در دو هفته گذشته كه از طريق سايت فروش خودروهاي وارداتي انجام شد، بخشي از واردات ۱۰۰ هزار دستگاه خودرويي است كه طي امسال انجام خواهد شد.
معاون صنايع ماشينآلات و تجهيزات وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد برندهاي خودروهاي وارداتي به كشور، گفت: ۲۶ برند خودرو از نظر فني و خدمات پس از فروش مورد تاييد وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند كه تاييديه استاندارد را دارند. قرار است اين ۲۶ برند خودرو از كشورهاي اروپايي و آسيايي همانند چين، ژاپن، كره و... وارد شوند.
