صرفه‌جويي ۲۰ درصدي، كليد عبور از ناترازي انرژي

۱۴۰۴/۰۵/۰۶ - ۰۰:۴۲:۴۷
کد خبر: ۳۵۰۹۱۷

مديركل امور انرژي و مشتريان توانير با تاكيد بر نقش پررنگ مردم در همراهي با صنعت برق، از ضعف بهره‌وري انرژي، چالش‌هاي زيرساختي و لزوم تمركز بر فناوري‌هاي نوين به عنوان محورهاي اصلي عبور از ناترازي توليد و مصرف انرژي كشور ياد كرد.

مديركل امور انرژي و مشتريان توانير با تاكيد بر نقش پررنگ مردم در همراهي با صنعت برق، از ضعف بهره‌وري انرژي، چالش‌هاي زيرساختي و لزوم تمركز بر فناوري‌هاي نوين به عنوان محورهاي اصلي عبور از ناترازي توليد و مصرف انرژي كشور ياد كرد.

به گزارش ايسنا، عبدالامير ياقوتي با بيان اينكه بهره‌وري انرژي در ايران همچنان با استانداردهاي جهاني فاصله‌اي چشمگير دارد، گفت: شاخص شدت انرژي در كشور بيش از دو و نيم تا سه برابر ميانگين جهاني است. اين يعني ما براي توليد يك واحد محصول، سه برابر انرژي مصرف مي‌كنيم و همين مساله، برنامه‌ريزي‌هاي كلان را ناكارآمد مي‌سازد. وي با اشاره به اهميت معماري بهينه در ساختمان‌ها و رعايت استانداردهاي انرژي افزود: بخش قابل توجهي از مصرف برق در تابستان و گاز در زمستان به نبود عايق مناسب و طراحي غيراستاندارد باز مي‌گردد؛ در حالي كه نمونه‌هايي از معماري سنتي نشان داده‌اند كه بدون تجهيزات پيشرفته هم مي‌توان مصرف را بهينه كرد.

ياقوتي با اشاره به اينكه مقوله بهره‌وري انرژي دست‌كم چهار دهه است كه در سياستگذاري‌ها مطرح شده، اظهار كرد: اگرچه قانونگذاري‌ها از مجلس پنجم و حتي پيش‌تر آغاز شده، اما در عمل بيشتر از آنكه اقدام كنيم، سخن گفته‌ايم. بخشي از عقب‌ماندگي ناشي از تحريم‌هاست، اما نبايد از اصلاح اقتصاد انرژي نيز غافل شد. وي با تاكيد بر اينكه مردم در مديريت مصرف «همكاراني صادق» بوده‌اند، گفت: نمي‌توان مردم را مقصر دانست. آنها تا جايي كه توان داشته‌اند، همراه بوده‌اند؛ مشكل اصلي مشتركان پرمصرف است كه توجهي به تامين برق ساير مشتركان ندارند. مديركل امور انرژي و مشتريان توانير در پاسخ به گلايه برخي مشتركان درباره بي‌عدالتي يا بي‌نظمي در جدول خاموشي‌ها توضيح داد: تا هفته قبل هر مشترك روزانه حداكثر يك نوبت خاموشي داشت كه با افزايش دما در همه مناطق كشور و به دنبال افزايش مصرف تا دو نوبت افزايش يافت. اگر مشتركين ۲۰ درصد مصرف خود را كاهش دهند شرايط بهبود خواهد يافت. تنظيم دماي كولر روي ۲۵ و خاموشي وسايل برقي غير ضرور كليد عبور از ناترازي است. وي در خصوص نحوه اطلاع مشترك از برنامه خاموشي گفت: براي ارايه دقيق برنامه خاموشي، بايد موقعيت هر مشترك نسبت به خط تغذيه برق مشخص باشد. در برخي مناطق جابه‌جايي در خطوط تامين برق ممكن است باعث ‌شود كه برنامه‌هاي اعلامي دقيق اجرا نشوند، اما اين موضوع با مراجعه به امور برق توزيع و ثبت اطلاعات قابل اصلاح است.
وي در ادامه به موضوع تعرفه برق مشتركان پرمصرف نيز پرداخت و گفت: تعرفه‌گذاري پلكاني موجب شده تفاوت چشمگيري ميان هزينه مشتركان كم‌مصرف و پرمصرف ايجاد شود؛ برخي مشتركان پرمصرف در ماه چندين برابر ديگران پرداخت مي‌كنند. افزون بر اين، امسال به دليل محدوديت توليد نيروگاه‌هاي برق آبي، بسته‌هاي جديد مديريت مصرف طراحي و اجرا شد، از جمله اعمال محدوديت فني براي برخي مشتركان پرمصرف.

ياقوتي با اشاره به اقدامات فناورانه در صنعت برق، از هوشمندسازي شبكه به عنوان مسير اصلي ارتقاي بهره‌وري نام برد و گفت: بيش از ۵.۶ ميليون كنتور هوشمند نصب شده كه امكان پايش و كنترل دقيق مصرف را فراهم كرده است. در كنار آن، توسعه انرژي‌هاي تجديدپذير به‌ويژه خورشيدي، هدف‌گذاري شده تا پايان سال به ۱۰ هزار مگاوات برسد. وي همچنين از برنامه‌هاي ارتقاي راندمان نيروگاه‌ها خبر داد و افزود: افزايش بازدهي نيروگاه‌ها و اصلاح ساختار توليد، از اركان مهم خروج از ناترازي انرژي كشور است. ياقوتي ضمن قدرداني از همراهي مردم گفت: صنعت برق همه تلاش خود را براي توزيع عادلانه برق و اعمال خاموشي خانگي به‌كار مي‌گيرد و مردم توجهي به اخبار غير رسمي و غير مسوول در اين خصوص نكنند. وي افزود: اگر در اين روزهاي گرم تابستان همچون گذشته و با صرفه جويي ۲۰ درصدي در مصرف برق با ما همكاري كنند، ما نيز شرمنده آنان نخواهيم شد. اميدواريم با تداوم اين همدلي و توسعه فناوري، بتوانيم مسير پايدار و مطمئني براي تامين برق كشور ترسيم كنيم.