اتاق ایران در روسیه دفتر تجاری می‌زند

۱۴۰۲/۰۲/۳۰ - ۰۳:۴۱:۴۷
کد خبر: ۲۰۶۲۱۳

رییس اتاق ایران با اشاره به مصوبه این اتاق برای ایجاد ۵ دفتر تجاری در کشورهای دیگر، گفت: اولویت اول ما راه‌اندازی دفتر تجاری در روسیه است و امیدواریم در سال جاری این دفتر تاسیس شود. غلامحسین شافعی که در صدر یک هیات تجاری برای حضور در اجلاس بین‌المللی اقتصادی «کازان فروم ۲۰۲۳»، به جمهوری تاتارستان سفر کرده است، در نشست اتاق بازرگانی و صنعت تاتارستان با اشاره به روابط صمیمانه فعالان اقتصادی بخش خصوصی ایران و روسیه، گفت: ما بر این باوریم که کشورهای منطقه، با تکیه بر تاریخ و فرهنگ مشترک می‌توانند آینده مشترک خود را به مطلوب‌ترین وجه ممکن بیافرینند.

رییس اتاق ایران افزود: رویکرد اصولی ایران، مشارکت سازنده با همسایگان برای تحقق نظم پایدار مبتنی بر امنیت جمعی و حمایت از توسعه کشورهای منطقه از طریق ایجاد پیوندهای متقابل اقتصادی است. وی با اشاره به اولویت ایران برای توسعه روابط اقتصادی با جمهوی‌های فدراسیون روسیه به خصوص جمهوری تاتارستان، تصریح کرد: وجود ظرفیت‌ها و توانایی‌های ایران و جمهوری تاتارستان در زمینه‌های بسیار متنوع و با عمق قابل توجه، در شرایط فعلی می‌تواند در یک فاصله کوتاه، تغییرات عمیقی در جهت توسعه روابط اقتصادی ایجاد کند. رییس اتاق ایران ادامه داد: هیچگاه چنین فرصتی برای فعالان اقتصادی دو کشور ایجاد نشده بود؛ اما این فرصت مغتنم، برای بلندمدت باقی نخواهد بود و باید از وضعیت موجود و این فرصت استثنایی، برای توسعه و استحکام بخشی تجارت دوجانبه استفاده کرد.

شافعی با اشاره به رغبت فعالان اقتصادی دو کشور برای توسعه مبادلات و روابط دوجانبه، افزود: البته استفاده از این فرصت می‌تواند در سایه روابط مستحکم سیاسی ایران و روسیه و اراده سران دو کشور برای توسعه تعامل و مراودات و توجه جدی به رفع اشکالات زیرساختی در تجارت دو کشور باشد. او با بیان اینکه در طول چند ماه گذشته شاهد رفع برخی مضایق و مشکلات برای فعالان اقتصادی دو کشور بودیم، گفت: موضوع تجارت با ارزهای ملی دو کشور و امضای توافقنامه کریدور سبز گمرکی از جمله گشایش‌هایی است که بخشی از مشکلات بخش خصوصی دو کشور در توسعه مبادلات را رفع می‌کند.

رییس اتاق ایران تاکید کرد: در مساله توسعه روابط اقتصادی ایران و روسیه در آینده پیش رو، یک نگرانی جدی برای فعالان اقتصادی وجود دارد و آن، مساله زیرساخت‌های تجارت دو کشور است که ممکن است پاسخگوی روند سریع مبادلات اقتصادی نباشد. شافعی ادامه داد: مسائل بندری، گمرکی و حمل و نقلی، مهم‌ترین مسائلی است که دو کشور در گذشته نیز به واسطه آنها زیان کرده‌اند و باید برای تضمین تجارت دوجانبه، بر رفع این مسائل تمرکز شده و آینده را متفاوت کرد.

او در ادامه به رایزنی‌های چند ماه اخیر با سرگئی کاترین، رییس اتاق بازرگانی و صنایع فدراسیون روسیه که در این نشست نیز حاضر بود اشاره کرد و گفت: اتاق ایران، ایجاد ۵ دفتر تجاری در کشورهای مستعد جهش تجارت را به تصویب رسانده و اولویت اول ما، راه‌اندازی دفتر تجاری در روسیه است که امیدواریم در سال جاری برای پاسخگویی به تقاضاهای افزایش مبادلات تجاری تأسیس شود. در ادامه نشست، آگیف، رییس اتاق بازرگانی و صنعت تاتارستان با اشاره به اینکه حاضران نشست برای برگزاری نشست‌های رودررو آماده شده‌اند، افزود: ایران و جمهوری تاتارستان ظرفیت‌ها و نیازهای متنوعی دارند و با تمرکز بر این مباحث، فضا برای توسعه تجارت دوجانبه مطلوب است. رییس اتاق بازرگانی و صنایع فدراسیون روسیه در ادامه این نشست،

ادامه داد: افزایش رفت و آمد و دیدار تجار ایران و روسیه، همگی به این مساله را تأیید می‌کند که در تجارت ایران و روسیه همکاری‌های خوبی صورت گرفته و کارهایی که دو کشور انجام می‌دهند در تجارت بی‌سابقه بوده است. سرگئی کاترین، با اشاره به سفر هیات روسی به ایران در سال گذشته، گفت: در ملاقات قبلی، ما یک هیات بیش از ۱۰۰ نفر را به ایران اعزام کردیم و امروز آن ملاقاتی که با آن سفر شروع شده بود، با حضور هیات ایرانی در کازان پاسخ داده شده است. او اظهار کرد: ما تلاش همه تجار ایرانی را که به بازار خود در روسیه توجه می‌کنند و برای ادامه تجارت بین دو کشور مصمم هستند، ارج می‌نهیم و برای آنها امکانات خوبی فراهم می‌کنیم.

 

ارسال نظر