اعتقادی به توقف طولانی نمادها ندارم

۱۳۹۵/۰۹/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۵۷۶۹

گروه بورس

من به هیج وجه اعتقاد ندارم که نمادها زیاد بسته بماند اما ممکن است جایی ابهام معامله‌یی وجود داشته باشد که آنجا بسته بودن نماد به صلاح است. از طرفی گاه اتفاق افتاده که نمادهایی باز شده و نسبت به بازشدنش اعتراض وجود داشته بنابراین این یک چیز دو سویه است و این نیست که همیشه باز کردن چیز خوبی باشد. به گزارش «تعادل»، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار که به همراه محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با موضوع «بازار سرمایه و چالش‌های پیش روی آن» حضور یافته بود، چشم‌انداز بازار سرمایه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: وضعیت شرکت‌ها به لحاظ سودآوری بهتر شده و شرکت‌هایی هم که مشکل تامین مالی داشته‌اند، وضعیت بهتری پیدا کرده‌اند، ضمن اینکه در حوزه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری اقدامات مثبتی صورت گرفته و شاهد آثار مثبت آن در آینده خواهیم بود.

شاپور محمدی، افزود: شاخص کل بورس دوم آذر ۷۹هزار و ۳۹۴واحد بود که در مقایسه با روز قبل از آن افزایش داشته است، ضمن آنکه نسبت به ابتدای سال ۹۴ این متغیر ۲۷درصد رشد داشته است. دبیر شورای عالی بورس افزود: ارزش بازار، امروز تنها در بورس تهران ۳۳۲هزار میلیارد تومان شد و ارزش کل بازارهای ما اعم از بورس و فرابورس و صندوق‌ها به ۶۰۰هزار میلیارد تومان رسید. به لحاظ ارزشی، بورس تهران در 8ماهه ابتدای سال، معاملاتش ۸۴درصد رشد داشته، مضاف بر اینکه در فرابورس ۱۶درصد، در بورس کالا ۵۰درصد و در بورس انرژی نیز ۱۶درصد رشد را شاهد بودیم. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین اظهار داشت: تاکنون، ارزش کل بورس‌ها ۱۱۵هزار میلیارد تومان بوده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۴۸درصد افزایش پیدا کرده است، لذا صرف‌نظر از نمادهای بسته در بازار بورس، کلیت بازار به لحاظ حجم معاملات رشد خوبی داشته که ارزش معاملات این موضوع را نشان می‌دهد.


نمادهای بسته به 10درصد کل هم نمی‌رسد

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص بسته بودن بعضی نمادها در بازار سرمایه گفت: من به هیج وجه اعتقاد ندارم که نمادها زیاد بسته بماند اما ممکن است جایی ابهام معامله‌یی وجود داشته باشد که آنجا بسته بودن نماد به صلاح است. از طرفی گاه اتفاق افتاده که نمادهایی باز شده و نسبت به بازشدنش اعتراض وجود داشته بنابراین این یک موضوع دو سویه است و این نیست که همیشه باز کردن نماد موضوع خوبی باشد.

وی درخصوص بسته بودن حدود ۷۱نماد در بازار سرمایه گفت: عموما توقف یک نماد در دنیا زیر یک روز است ولی تعلیق آن ممکن است به 10روز هم کشیده شود، در این بازار ۶۰۰نماد داریم که عموما نمادهای بسته شدن حول و حوش 10درصد کل نمادهای بازار نیست. محمدی سپس بسته بودن نماد سه بانک در بازار سرمایه را در راستای وظیفه نظارتی بانک مرکزی دانست و گفت: بانک مرکزی در راستای وظیفه نظارتی خود، نکاتی را در این رابطه مدنظر داشته که البته در این رابطه مکاتباتی با مقامات مرتبط ازجمله بانک مرکزی صورت گرفته که ان‌شاء‌الله با تعیین تکلیفی که با بانک مرکزی خواهیم کرد بازگشایی آنها را پیگیری می‌کنیم.


بانک‌ها تاب استاندارد‌های جدید را ندارند

در ادامه، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در همین رابطه گفت: به نظر می‌رسد بخشی از تصمیمات به حوزه سازمان بورس محدود نمی‌شود و همان‌طور که در بحث بانکی یک اختلاف جدی بین سازمان حسابرسی و مجموعه بانک مرکزی است درخصوص نحوه افشای اطلاعات صورت‌های مالی بانک‌ها نیز بین وزارت اقتصاد و بانک مرکزی اختلاف‌نظرهایی وجود دارد. وی با بیان اینکه این وضعیت بلاتکلیفی سرمایه‌گذاری است، تاکید کرد: درخصوص نمادهای بسته باید تعیین تکلیفی صورت گیرد تا سرمایه‌گذار بتواند برای خرید و فروش سهم خود اقدام کند. رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بانک مرکزی اصرار دارد که براساس استاندارد‌های موردنظر ‌باید افشای اطلاعات صورت گیرد که حتی اگر این افشای اطلاعات هم صورت گیرد باز هم نگرانی‌های ما جدی است؛ چراکه این احتمال وجود دارد حوزه نظام بانکی ما تاب اجرای این استانداردهای جدیدی که بانک مرکزی مطرح کرده است، نداشته باشد. وی افزود: ممکن است بستن نمادی در بازار سرمایه، تنبیه محسوب شود ولی در مدت تعطیلی آن نماد دیگر از اتفاقاتی که در این زمان برای آن شرکت می‌افتد بی‌خبر خواهیم ماند. محمدی با اشاره به جریمه برخی مدیران شرکت‌های تولیدی بورس و همچنین مدیران شخصی که اطلاعات خود را افشا نکرده یا آن را دیر اعلام کرده‌اند، گفت: سازمان بورس نقش نظارتی خود را با تمام قوت اعمال می‌کند؛ در عین حال ما پرونده‌هایی داریم که مثلا یک مدیر بیش از 40بار تخلف کرده و به اطلاعیه‌ها و تذکرات سازمان بورس گوش نکرده؛ لذا در این مواقع دیگر دستگاه‌ها هم باید به کمک بیایند تا بتوان با تمام ظرفیت با اینها برخورد کرد. پورابراهیمی نیز تصریح کرد: مجموعه شبکه‌هایی که پیرامون بازار سرمایه شکل می‌گیرند به تقویت تحلیل بهتر بازار سرمایه کمک می‌کنند اما در مورد گروه‌هایی که قبل از بارگذاری اطلاعات بر سامانه کدال، اطلاعات را منتشر می‌کنند باید شک کرد؛ ضمن آنکه در بحث افشای اطلاعات نخستین جایی که افشای اطلاعات ممکن است از آن طریق صورت گیرد خود شرکت‌ها هستند که ممکن است برخوردهایی نیز با آنها صورت گرفته باشد ولی گزارشی مبنی بر تخلفات این مجموعه‌ها که به صورت مشهود خود را نشان دهد، عملیاتی نشده است. محمدی نیز با تاکید بر اینکه در این رابطه افرادی پیگیری قضایی شده‌اند، گفت: برای حل این مشکل همکاری سه نهاد سازمان بورس، پلیس فتا و قوه قضاییه لازم است.

ارزش ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی بازار سهام

سخنگوی سازمان بورس درخصوص فروش اوراق خزانه و اینکه آیا فروش این اوراق، تهدیدی برای بازار سرمایه محسوب خواهد شد نیز بیان داشت: کل اوراقی که امسال برای دولت فروخته شده ۱۷هزار میلیارد تومان است و بازار سهام ما ۶۰۰هزار میلیارد تومان ارزش دارد در حالی که بازار بدهی ۳۰هزار میلیارد تومان است. لذا این حرف غیرکارشناسی است که اوقات سازمان بورس صرف فروش اوراق خزانه شده است، ضمن آنکه تقویت بازار بدهی یکی از راه‌های ارتقای رشد اقتصادی است.

پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در همین رابطه بیان داشت: بازار بدهی نباید بازار سهام را دچار چالش کند به این شکل که ما با نرخ‌هایی که تعیین می‌کنیم عملا شرایط را برای ورود به بازار سرمایه که به نوعی اوراق با ریسک محسوب می‌شوند، مشکل کنیم.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر