اخبار
واگذاریها به بخش تعاون صفر بود
درحالی که ۶۰ اتحادیه بزرگ و تخصصی سراسری در کشور وجود دارد که میتوانند در بحث واگذاریها بازوهای قوی برای انتقال بنگاهها به این تعاونیها، باشند اما هیچ کدام از واگذاریها به بخش تعاون کشور انجام نشده است.
رضا علیخانزاده، رییس کمیسیون سرمایهگذاری و تسهیل فضای کسب و کار اتاق تعاون ایران درنشست مشترک با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس، با اشاره به مشکلات درآمدی اتاق تعاون ایران پیشنهاد داد که یک درصد از درآمدهای شرکتهای تحت پوشش شستا از طریق دریافت کارت بازرگانی به اتاق تعاون ایران اختصاص پیدا کند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اتاق تعاون ایران، وی با انتقاد از اینکه واگذاریها طبق قانون اصل 44 و دیگر اسناد بالادستی به بخش تعاون ایران انجام نشده است، گفت: در حالی که 60 اتحادیه بزرگ و تخصصی سراسری در کل کشور وجود دارد اما هیچ کدام از واگذاریها به بخش تعاون کشور انجام نشد که یک ضعف بزرگ در مدیریت و اداره شرکتهای مشمول اصل 44 است. این کارآفرین بخش تعاون همچنین با اشاره به قانون استفاده حداکثری از تولید داخلی پیشنهاد داد تا یک بانک جامع و اطلاعاتی از تمام کالاهای ایرانی در اختیار تمام نهادهای دولتی قرار گیرد تا از این طریق کالاهای ملی خریداری شود؛ امکان رصد اجرای دقیق قانون از طریق ذیحسابیها وجود دارد. وی با بیان اینکه هماکنون هیچ مزیتی برای ایجاد یک شرکت تعاونی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: اگر ارادهیی از سوی
فعالان اقتصادی برای ایجاد یک شرکت خصوصی وجود داشته باشد فورا امکانپذیر خواهد بود اما برای یک شرکت تعاونی باید ماهها دوندگی صورت پذیرد.
برنامه عملیاتی اتاق تعاون ایران برای سال ۹۶ منتشر شد
برنامه عملیاتی اتاق تعاون ایران با تاکید بر افزایش کارایی و بهرهوری و در برگیرنده اقدامات تفصیلیتر برای رسیدن به اهداف استراتژیک برنامه سه ساله اتاق تعاون در سطح مدیریت اجرایی در بازه زمانی کوتاه و مبتنی بر تجربیات قبلی طراحی شده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اتاق تعاون ایران، کتاب برنامه عملیاتی اتاق تعاون ایران برای سال 1396 درراستای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال منتشر شد. برنامهریزی دقیق و مشخص از مهمترین ویژگیهای سازمانها در عصر حاضر است. یک سازمان با برنامهریزی مناسب وکارا، میتواند فعالیتهای خود را روی نتایج قابل اندازهگیری متمرکز کند و از هدر رفتن وقت، انرژی و منابع جلوگیری کند. بدیهی است برای تحقق چنین آرمانی باید کارکرد کلی یک نظام را با دقت کافی مورد ارزیابی قرار داد.
به همین منظور اتاق تعاون ایران به عنوان بزرگترین نهاد غیردولتی بخش تعاون در سال 1394 مبادرت به تهیه برنامه بلندمدت سه ساله با در نظر گرفتن وظایف قانونی خویش و در چارچوب ارکان اقتصاد مقاومتی را تدوین کرد.
باتوجه به نامگذاری سال 1396 به نام «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» و اهمیت و فراگیری موضوع، برنامههای راهبردی و اساسی و به تبع آن نظام مدیریتی راهبردی باید طراحی شود. بنابراین برای سال سوم برنامه و برای تحقق شعار سال 1396 و تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص تولید و اشتغال، واحد آمار و برنامهریزی - معاونت پشتیبانی و برنامهریزی اتاق تعاون ایران اقدام به تدوین و تهیه برنامه عملیاتی برای سال 1396 کرد. این برنامه برای دستیابی به یک سیستمی پویا و قابل سنجش و با پیادهسازی تفکر سیستمی در ایجاد بهبود مستمر عملکرد واحدها بر پایه شناسایی نقاط ضعف و قوت در حذف اتلافها با تمرکز بر اجرای صحیح برنامه تنظیم شده است.
ملاقات رییس «ICC» با دبیرکل سازمان ملل متحد
سانیل بیهارتی میتال رییس اتاق بازرگانی بینالمللی (ICC) طی با آنتونیو گوترس دبیرکل سازمان ملل در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک ملاقات داشت. این نخستین جلسه پس از تصمیم تاریخی اعطای ناظر بودن به ICC در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه دسامبر بود.
در طول این جلسه، میتال بر الزامات ICC برای استفاده از وضعیت جدید اعطا شده در سیستم سازمان ملل متحد برای استقرار کامل منابع، تخصص و دانش از کسب و کار جهانی در اجرای اهداف توسعه پایدار UN تاکید داشت. اهداف توسعه پایدار (SDGs)، جاه طلبانهترین دستور کار توسعهیی بود که تا به امروز در سطح بینالمللی توافق شده است. این اهداف به صورت گستردهیی معرف این امر است که اجرای موفقیت آمیز آن به اقدام گسترده کسب و کار بستگی دارد. گوترس از تعهد ICC به SDGs استقبال کرد و به مشارکت با بخش خصوصی در راستای نشاندادن چالشهای عمده جهانی تغییرات اقلیمی برای انبوه مهاجرت اشاره کرد.
میتال به اهمیت قوانین سیاستگذاری برای فعالسازی تجارت، نوآوری و ایجاد اشتغال از مفاد اهداف توسعه پایدار اشاره داشت. دو طرف همچنین درباره چالشهای ناشی از رشد پوپولیسم و احساسات ضد جهانیسازی بحث کردند.
این جلسه بخشی از ماموریت رییس ICC در نیویورک -مقری که او با سفرای ملی و مقامات ارشد سازمان ملل متحد ملاقات داشت- بود. پیش از این، میتال با جان دنیلویچ، دبیرکل ICC در مراسم اعلام انتصاب نخستین ناظر دایمی ICC در سازمان ملل متحد همکاری داشت. ICC همچنین توسعه یک همکاری جدید با آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد برای افزایش تعاملات کسب و کار در واکنش بینالمللی به بحران پناهندگان در جهان را اعلام کرد. میتال در این جلسه گفت: «باتوجه به پیچیدگی چالشهای امروزه جهانی این امر که کسب و کارها دارای صدای واضح و روشن در تصمیمگیری سازمان ملل متحد داشته باشند، ضروری است. ما بیصبرانه در انتظار به کارگیری بستر منحصر به فردی که موقعیت ناظر شدن ICC در شکلدهی مثبت مباحث مهم در مسائل مربوط به تجارت، مالی، فناوری و مسوولیت شرکتهای بزرگ دارد، هستیم.» دنیلویچ همچنین اضافه کرد: «ناظر بودن ICC در UN، پیوندی منحصر به فرد برای افزایش درک بخش خصوصی از فعالیت سازمان ملل متحد است. این امر فرصت اقتصادی بینظیری در قلب SDGs ها - با برآورد ۱۲ تریلیون دلار امریکا در فرصتهای جدید بازار- است. به همین دلیل است که ما بر این باوریم که SDGs باید بهعنوان اهداف توسعه کسب و کار (BDGs) شناخته شود. این یک پیام برای اطلاعرسانی شبکه جهانی ما متشکل از ۶میلیون عضو در ۱۰۰ کشور است.»
