رصد ترافیک جادهها با موبایل شخصی بهزودی
گروه راه و شهرسازی|
در حالی که کمتر از 20روز به پایان سال و آغاز سفرهای نوروزی باقی مانده است، وزارت راه و شهرسازی تقویت هوشمندسازی جادههای کشور و ایمنسازی آنها را دیروز کلید زد.
روز گذشته با حضور اسحاق جهانگیری، عباس آخوندی، سردار مهری رییس پلیس راهور، داوود کشاورزیان رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهیی، 527 سامانه هوشمند ثبت تخلفات عبور و مرور جادهیی بهطور همزمان در سراسر کشور به بهرهبرداری رسید.
باتوجه به هزینه 159 میلیون تومانی هر کدام از این سامانهها حجم سرمایهگذاری برای 527سامانه هوشمند ثبت تخلفات عبور و مرور جادهیی به حدود 83میلیارد و 700میلیون تومان رسید.
امکان رصد ترافیک توسط شهروندان
در این مراسم، وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال راهاندازی سامانهیی یکپارچه هستیم تا همه دستاندرکاران جادهیی در قالب مدیریت یکپارچه با یکدیگر در ارتباط باشند.
عباس آخوندی اظهار کرد: اتصال یکهزار و 880دوربین هوشمند ثبت تخلفات به سیستم مرکزی متمرکز کاری بزرگ است.
وی ادامه داد: از سال گذشته با نسبت دوربینهای هوشمند 4میلیون و 200هزار پیامک تخلف برای رانندگان ارسال شده است. آخوندی با بیان اینکه ایران به جرگه کشورهای دارای سیستم مدیریت هوشمند حمل و نقل جادهیی پیوسته است، گفت: در حال تهیه طرحی برای پلیس هستیم که به صورت آنلاین و از طریق «جیپیاس»، دیتاهای نقاط وقوع حادثه را مخابره کنند که این از نظر ایمنی و امنیت مهم است. وی ادامه داد: برای کاهش سوانح رانندگی از این پس نیازمند سیستمهای دقیق هوشمند هستیم که نحوه مدیریت جادهها را عوض کند.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: درراستای افزایش ایمنی، نیازمند تغییر پارادایم بر مدیریت ایمنی جادهها و حرکت از روش سنتی به روش مکانیزه هستیم. وی اظهار کرد: در حال اجرای برنامهیی هستیم تا در قالب پایش حمل و نقل عمومی کشور همه ارگانهای دستاندرکار جادهیی به سیستم مرکزی وصل شود و ارگانها یکپارچهسازی شوند. وزیر راه و شهرسازی گفت: موضوع دیگر دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات است که در وزارت راه و شهرسازی در حال دنبال شدن است. اطلاعات تولیدشده ما دراختیار مردم قرار میگیرد و مردم میتوانند از طریق موبایل وضعیت ترافیک جادهها را بهصورت آنلاین مشاهده کنند و این اصل دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات است.
آخوندی گفت: این سیستم بهصورت خودکار خود مدیریت سفر انجام میدهد و در ایام پرتقاضا وقتی مسافر وضعیت ترافیک جادهیی را از طریق موبایل خود به صورت آنلاین مشاهده میکند، مسیر خود را انتخاب کرده و این توزیع طبیعی است. وزیر راه و شهرسازی همچنین در حاشیه این مراسم درخصوص زمان ورود دو فروند هواپیمای ایرباس 330 به ناوگان ایران ایر گفت: دو فروند ایرباس 330 وارد ناوگان ایران ایر میشود و در سفرهای نوروزی مورد استفاده قرار میگیرد.
تحقق دولت الکترونیک در وزارت راه
معاون اول رییسجمهور گفت: باید از سامانههای هوشمند برای مدیریت بهتر ترددها در جادهها و جلوگیری از تخلفات جادهیی استفاده کرد.
اسحاق جهانگیری نیز در مراسم افتتاح 527دستگاه دوربین نظارتی در 21 استان کشور اظهار کرد: ایجاد ایمنی و ارتقای آن برای مردم اصلیترین وظیفه دولت و حاکمیت است که باید در افزایش کیفیت زندگی مردم تاثیرگذار باشد.
وی افزود: برای افزایش ایمنی مردم و مسافران از تمام ابزارهای موردنیاز استفاده خواهیم کرد و در این رابطه زحمات پلیس و وزارت راه و شهرسازی قابل تقدیر است. معاون اول رییسجمهوری بیان کرد: اینکه گفته میشود ایران جزو نخستین کشورهایی است که بیشترین تلفات ناشی از تصادفات جادهیی دارد، در شأن ملت بزرگ ایران نیست اما خوشبختانه تعداد تلفات جادهیی رو به کاهش است.
وی ادامه داد: اینکه در طول چند سال گذشته کشتههای تصادفات جادهیی از 27هزار به 15هزار نفر کاهش پیدا کرده است بسیار عملکرد قابلتوجهی است اما این رقم و این حجم کشته در کشورمان هنوز هم عدد بزرگی است. معاون اول رییسجمهوری با بیان اینکه تعداد کشتهها در جادههای کشورمان یک مساله اخطاردهنده است، گفت: باید از ابزاری استفاده کنیم تا تعداد کشتههای جادهیی را کاهش دهیم. وی با اشاره به استفاده از سامانههای هوشمند جادهیی گفت: باید از سامانههای هوشمند برای مدیریت بهتر ترددها در جادهها و جلوگیری از تخلفات جادهیی استفاده کرد.
فعالیت شرکتهای مسافری در قالب برند واحد
رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهیی نیز در این مراسم اظهار کرد: از اواسط سال 93 نصب دوربینهای تخلف سرعت در راهها کلید زده شد. پس از انتخاب شرکت پیمانکار که شبکه انتقال دیتا را برعهده دارد، سال 94 مجوز ترک تشریفات اخذ و قرارداد در خرداد 94 امضا شد تا 1879دستگاه سامانه هوشمند ثبت تخلفات جادهیی در کشور نصب شود. کشاورزیان بیان کرد: تا پیش از این قرارداد 400دستگاه دوربین ثبت سرعت در جادهها وجود داشت که 250 دستگاه آن فعال بود که پس از این قرارداد، نگهداری دوربینهای قبلی نیز به شرکت متبوع سپرده شد. رییس سازمان راهداری گفت: آییننامه جدید شرکتهای حملونقل مسافر برای فعالیت حدود ۲۵۰۰شرکت مسافربری در قالب تعدادی شبکه سیر همنام (برند) ابلاغ شده و بخشی از آن در حال اجراست. داود کشاورزیان افزود: با توجه به آییننامه جدید، متقاضیان در چارچوب این آییننامه در حال اجرای مراحل تاسیس شرکت هستند. وی با بیان اینکه نمیتوان با اعمال قانون شرکتهای موجود را ملزم به فعالیت در شبکه سیر کرد، افزود: بنا به درخواست انجمن صنفی شرکتهای حملونقل مسافر، تشکیل شرکتهای همنام به سال آینده موکول شد تا شرکتها فرصت کافی برای انعقاد قرارداد داشته باشند و اقدامات و مقدمات موردنیاز را فراهم کنند.
