گوترش: باید برای افراطگرایی و پوپولیسم درمانی یافت
گروه جهان| دبیر کل سازمان ملل متحد در مجمع شورای حقوق بشر این سازمان که در ژنو برگزار شد، از این شورا خواست تا برای «حملات» به حقوق پناهجویان و اقلیتها در سراسر جهان درمانی بیابد.
به گزارش ایسنا و به نقل از دویچهوله، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در آغاز نشست چهار هفتهیی مجمع شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو گفت: «نادیده گرفتن حقوق بشر نوعی بیماری است و این بیماری در حال شیوع است.» وی با اشاره به اینکه شورای حقوق بشر باید بخشی از درمان این بیماری باشد، افزود: «ما بهشدت پدیده افراطی پوپولیسم و افراطگرایی را شاهد هستیم. این گرایشها نتیجه افزایش نژادپرستی، بیگانههراسی، یهودستیزی و انزجار از مسلمانان است.»
شورای حقوق بشر یک هیات بین دولتی در داخل نظام سازمان ملل متحد است که از 47 کشور تشکیل شده و مسوولیت حفاظت و ارتقای حقوق بشر در سراسر جهان و رسیدگی به نقض حقوق بشر و ارائه توصیههایی در این زمینه را بر عهده دارد. اعضای این شورا شامل کشورهای منتخبی هستند که مخبر یا تحلیلگرانی را منصوب میکنند تا به این شورا در خصوص بحرانها در همه کشورها یا مشکل اقلیتها گزارش دهند.
سخنرانی گوترش در این شورا با این مساله مصادف شد که امریکا تحت ریاستجمهوری دونالد ترامپ مجددا کرسی خود را در شورای حقوق بشر به دست آورد. این در حالی است که به گزارش رسانهها، ممکن است امریکا به خاطر انتقادات اخیر شورای حقوق بشر از اسراییل، این شورا را ترک کند.
در این حال، جان فیشر، سخنگوی دیدبان حقوق بشر گفت: «دستور اخیر دونالد ترامپ برای ممنوع کردن ورود مسافران از 7 کشور با اکثریت مسلمان به خاک امریکا به تدریج اعتبار این کشور را از بین میبرد. زید رعد الحسین، رییس شورای حقوق بشر سازمان ملل هم در سخنرانی افتتاحیه تصریح کرد: «سودجویان سیاسی بیملاحظه نباید اجازه داشته باشند که حقوق و آینده این سیاره را به چالش بکشند. کشورها به صورت جمعی موظف هستند تا در برابر چنین بازیگران سیاسی که این سیستم چند جانبه را تهدید میکنند یا قصد دارند از عضویت از آن خارج شوند، مقاومت کنند.»
همزمان با مطرح شدن موضوع نژادپرستی و پوپولیسم در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل، مردم آلمان هم در کارناوالی که هر ساله در جنوب و غرب این کشور برگزار میشود، در مراسمی شخصیتهای برجسته سیاسی مرتبط با این مسائل همچون دونالد ترامپ، رییسجمهور امریکا، ترزا می، نخستوزیر بریتانیا، مارین لوپن، نامزد حزب راست افراطی جبهه ملی فرانسه در انتخابات ریاستجمهوری این کشور و گرت ویلدرز، سیاستمدار اسلامستیز در هلند را به تمسخر گرفتند و به شکلی طنزگونه از سیاستهای آنها از جمله خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا انتقاد کردند.
