50 بنگاه کوچک و متوسط با هدف تامین مالی به فرابورس معرفی شدند
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، یکی از راههای تامین منابع مالی بنگاههای کوچک و متوسط را تامین منابع از بازار سرمایه عنوان کرد و گفت: با این هدف50 بنگاه کوچک و متوسط به فرابورس معرفی شدهاند.
به گزارش «تعادل»، علی یزدانی در گفتوگو با ایرنا افزود: از مجموع 50 شرکت معرفی شده، تاکنون 8شرکت در فرابورس پذیرفته شدهاند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه یکی از راهکارهای اساسی تامین منابع مالی بنگاههای کوچک و متوسط، تامین منابع از بازار سرمایه است، گفت: قریب به اتفاق بنگاههای کوچک و متوسط سازوکارهای لازم را برای ورود به این بازار ندارند و به همین دلیل در گام نخست در تفاهمنامهیی با فرابورس، مقدمه ورود این بنگاهها به فرابورس فراهم شده است. یزدانی شرط پذیرش بنگاهها در فرابورس را تهیه صورتهای مالی حسابرسی شده ذکر کرد و گفت: بنگاههای صنعتی از ورود به فرابورس استقبال کردهاند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: ورود بنگاههای کوچک و متوسط به فرابورس گام بسیار مثبتی برای تامین منابع مالی بنگاهها با نرخ ارزانتر و سرعت بیشتر است. از این طریق افراد در کل کشور میتوانند سهامدار این شرکتها شوند و بنگاهها بعد از سالها به سهامی عام تبدیل خواهد شد. یزدانی با تاکید بر اینکه ورود بنگاهها در فرابورس راهی برای نجات بنگاههای کوچک و متوسط است، درباره چشمانداز اجرای این برنامه گفت: ما در آغاز راه قرار داریم و باید در این مسیر فرهنگسازی شود. هماکنون نیمی از بنگاههای کوچک و متوسط، بنگاههای خرد با اشتغال کمتر از 10 نفر هستند که از آنها نمیتوانیم زیاد انتظار داشته باشیم. اما بنگاههایی در حوزه صنعت فعالیت میکنند که محصولات صادراتی، باکیفیت و قابل رقابت دارند و اولویت اول این بنگاهها حضور در فرابورس است. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت پیش از این به تفاهمنامه همکاری مشترک با فرابورس ایران اشاره کرده و گفته بود: فرابورس به عنوان دومین بورس و اوراق بهادار رسمی کشور با هدف تسریع در فرآیند پیادهسازی و تحقق ارکان اقتصاد مقاومتی
با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار و سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی، بازاری ویژه برای فراهم کردن دسترسی عموم بنگاههای اقتصادی کشور به ویژه شرکتهای کوچک و متوسط و شرکتهای دانشبنیان به بازار سرمایه طراحی کرده است.
وی افزود: در این بازار شرکتهای متقاضی پس از اخذ حدنصابهای مورد نظر، در فرابورس ایران پذیرفته شده و علاوه بر برخورداری از همه مزایای شرکتهای پذیرفته شده در بازار سرمایه، مشمول مزایای ویژه این بازار نیز میشوند.
بر اساس این گزارش، تفاهمنامه همکاری میان فرابورس ایران و سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اسفندماه سال گذشته به امضا رسید؛ این تفاهمنامه اهدافی نظیر استفاده از بازار شرکتهای کوچک و متوسط فرابورس برای پذیرش واحدهای صنعتی، تامین مالی صنایع کوچک از طریق پذیرش در بازار فرابورس و همچنین زمینهسازی و کمک به تجاریسازی فناوریها در بنگاههای کوچک و متوسط را دنبال میکند. بر اساس گزارشی که دی ماه امسال مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ارائه کرد، تا پایان آذرماه امسال ٣٩ هزار و ٨٧ واحد صنعتی پروانه بهرهبرداری دریافت کرده و به بهرهبرداری رسیدهاند. همچنین نزدیک به 46درصد واحدهای صنعتی کشور در شهرکها و نواحی صنعتی مستقرند.
واحدهای صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری در شهرکها و نواحی صنعتی ٧٩٠هزار و ٩٠٠شغل ایجاد کرده است. در 9 ماهه نخست امسال 39هزار و 87واحد صنعتی به بهرهبرداری رسید که سرمایهگذاری برای آنها با 11درصد افزایش نسبت به 9 ماهه پارسال 60 هزار و 550 میلیارد ریال بود. در این دوره، 832 واحد صنعتی غیرفعال و تعطیل، دوباره راهاندازی شد تا شمار بازگشت این واحدها به چرخه تولید در دولت یازدهم به 2هزار و 855 واحد برسد. در دولت یازدهم با راهاندازی این تعداد واحد تعطیل، 33هزار و 574 نفر مشغول کار شدند که سهم دوران پس از برجام (از دی ماه 1394)، ایجاد 13هزار و 890 شغل در سراسر کشور بود. در دوران پسابرجام نسبت به دوره پیش از آن، بازفعال کردن واحدهای تولیدی متوقف شده 31درصد رشد کرده است.
