امضای تفاهمنامه مشترک ایران و آلمان در حوزه ترابری

۱۳۹۵/۱۰/۲۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۹۲۲۷

عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی با الکساندر دوبرینت، وزیر حمل و نقل و زیرساخت‌های دیجیتال آلمان جلسه مشترکی با محوریت مشارکت آلمان در توسعه و ساخت فرودگاه‌های ایران برگزار کرد. در پایان این دیدار تفاهمنامه همکاری مشترک بین ایران و آلمان در چند حوزه حمل و نقلی ازجمله فرودگاهی، دریایی و ریلی به امضای طرفین رسید. هیات آلمانی به ریاست دوبرینت مهر ماه سال جاری نیز به تهران سفر کرده بود. آخوندی پس از پایان این جلسه و در جمع خبرنگاران با خوشامدگویی به الکساندر دوبرینت، وزیر حمل و نقل آلمان گفت: سفر مجدد شما به تهران در این فاصله کوتاه نشانه خوبی از بازگشت روابط اقتصادی ایران و آلمان به دوره گذشته است. آلمان شریک بزرگ تجاری ایران در اروپاست و در زمینه تجاری رابطه دیرینه‌یی با ایران دارد. وی با بیان اینکه گفت‌وگوی ایران و آلمان در دوره‌ قبل بیشتر در ارتباط با حوزه ریلی بود، گفت: از آن سفر تاکنون موافقت‌نامه‌های بسیار خوبی حاصل شده است. ما موفق شدیم قرارداد خرید ۵۰ لکوموتیو دیزلی را با شرکت مپنا ببندیم، این دیزل‌ها را مپنا با همراهی زیمنس در ایران تولید می‌کند و با امضای این قرارداد ما از جهت لکوموتیوهای دیزلی در حوزه مسافری در وضعیت خوبی قرار می‌گیریم. آخوندی با بیان اینکه ما درحال حاضر ۱۶۵لکوموتیو دیزلی داریم که تعدادی از آنها همواره در تعمیرگاه و ۱۳۰مورد از این تعداد هر روز فعال هستند، گفت: برای اینکه بتوانیم سرویس خوبی به مسافران ارائه دهیم حداقل به ۵۰ لکوموتیو گرم و فعال نیاز داریم که از این طریق هم نیاز موجود پاسخ و هم برای توسعه آتی نگرانی نخواهیم داشت. وی توضیح داد: سرعت قطارها با این لکوموتیوها ۱۶۰کیلومتر در ساعت خواهد بود. همچنین برای خرید 70دستگاه لکوموتیو برقی از طریق مپنا و با همکاری زیمنس درحال مذاکره هستیم. از طرفی مذاکرات انتقال دانش فنی با مپنا درحال انجام است و امیدواریم تا دو هفته آینده خرید این 70 لکوموتیو قطعی شود.

به گفته آخوندی همزمان با برقی کردن راه‌آهن تهران - مشهد و تغییرها در حوزه زیرساخت، وزارت راه و شهرسازی درحال قطعی کردن قرارداد خرید لکوموتیوهاست.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در این سفر بیشتر تمرکز بر حوزه هوایی بود، گفت: 4 فرودگاه تبریز، اهواز، چابهار و فرودگاه امام خمینی را برای سرمایه‌گذاری به طرف آلمانی پیشنهاد کرده‌ایم، کارگروه مشترک این موضوع را بررسی و با توجه به نوع علاقه آلمان همکاری نهایی از طریق این کشور اعلام می‌شود. آخوندی با بیان اینکه فراخوان بین‌المللی ترمینال ایرانشهر فرودگاه امام خمینی(ره) با ظرفیت ۲۵میلیون مسافر هفته پیش اعلام شده و این یک فراخوان بین‌المللی است، گفت: دوستان آلمانی اگر علاقه‌مند باشند، می‌توانند با باقی رقبای بین‌المللی خود رقابت کنند و ایران نهایتا به بهترین پیشنهاد فنی و مالی امتیاز می‌دهد.

وی با بیان اینکه در این جلسه در زمینه دریایی، تامین و نگهداری هواپیماها، موافقتنامه حمل و نقل جاده‌یی و دریایی همچنین در زمینه تجارب دو کشور در زمینه حمل و نقل هوشمند و ترکیبی مذاکراتی انجام شد، گفت: در چند ماه گذشته موفق شدیم قراردادهایی را با آلمان عملیاتی کنیم. ما هم قرارداد مبادلات مالی ایرباس را از طریق آلمان انجام دادیم و برای تجهیزات دریایی یک قرارداد با شرکت آلمانی بستیم. با این تجربه‌های موفق مسیر مبادلات مالی با ایران و آلمان روان‌تر می‌شود و امیدواریم بتوانیم قراردادهای بزرگ‌تری با آلمان ببندیم. الکساندر دوبرینت، وزیر حمل و نقل آلمان در جمع خبرنگاران با تبریک برای موفقیت مذاکرات خرید هواپیما به هیات ایرانی، فرود نخستین ایرباس در فرودگاه مهرآباد را نتیجه تلاش‌های آخوندی دانست و گفت: نتایج تلاش‌های وی در زمینه حمل و نقل به بار نشسته است. وی گفت: اینکه آلمان بعد از سفر اخیر خود در ماه اکتبر مجددا به تهران سفر می‌کند، نشانه جدیت تلاش‌ها برای همکاری اقتصادی بین دو کشور است.

دوبرینت با بیان اینکه آلمان به تبادل تجربه با ایران در زمینه حمل و نقل علاقه‌مند است، ادامه داد: در ‌کنار بحث جاده‌یی، دریایی و ریلی، مذاکرات ما در این جلسه بیشتر به موضوع فرودگاه‌ها و امکانات هوایی بازمی‌گشت و به همین دلیل در سفر هیات همراه من مدیران عامل و گروه‌های تخصصی از فرودگاه‌های مونیخ، فرانکفورت و شرکت هواپیمایی دورنیه حضور دارند.

وزیر حمل و نقل و زیرساخت‌های دیجیتال آلمان با اعلام اینکه ما بسیار علاقه‌مند به همراهی با ایران در زمینه توسعه فرودگاه‌های این کشور همچنین تبادل و انتقال دانش فرودگاهی و مدیریت فرودگاه‌ها هستیم، گفت: نشانه جدیت آلمان تشکیل گروه کاری مشترک ایران و آلمان است که قرار است در زمینه توسعه فرودگاه‌ها با یکدیگر جلسه داشته باشند و امیدواریم زمینه همکاری بیشتر و نزدیک‌تر ایران و آلمان را فراهم کنند. وی از آخوندی به دلیل ارائه این فرصت به آلمان تشکر کرد و با اشاره به دعوت رسمی آلمان از وی برای بازدید از فرودگاه‌های مونیخ و فرانکفورت گفت: امیدواریم در آینده نزدیک ملاقاتی با شما این ‌بار در برلین داشته باشیم و بدین طریق همکاری جدیدی که آغاز شده است، ادامه داشته باشد.


توسعه زیرساخت‌ فرودگاه‌ها با همراهی آلمانی‌ها

در تحولی دیگر، شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران برای توسعه زیرساخت‌های فرودگاهی با شرکت فرودگاه‌های فراپورت، مونیخ و دورنیر تفاهمنامه همکاری مشترک امضا کردند.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، تفاهمنامه همکاری مشترک بین شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران و شرکت‌های فرودگاهی فراپورت، مونیخ و دورنیر در حضور اصغر فخریه‌کاشان، قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی منعقد شد.

این تفاهمنامه که به امضای مشترک رحمت‌الله مه‌آبادی، مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران و اشتفان شولته، مدیر اجرایی فرودگاه فراپورت درآمد در 7محور توسعه منابع انسانی، بهینه‌سازی ظرفیت فرودگاه‌ها، تجاری‌سازی و سودآور کردن فرودگاه‌ها، تامین مالی برای توسعه زیرساخت‌ها، مدرن‌سازی زیرساخت‌های فرودگاهی، توسعه انجام عملیات فرودگاهی همچنین توسعه زیرساخت‌های ناوبری هوایی و مدرن‌سازی زیرساخت‌های IT فرودگاهی است.

مشاهده صفحات روزنامه