روی خط خبر

۱۳۹۵/۰۹/۱۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۶۱۴۳

تدوین دستورالعمل پیش گیری از قاچاق در فضای مجازی

گروه تجارت| سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: برخی فروشگاه‌های مجازی اقدام به فروش کالاهای غیرقانونی می‌کنند که این مشکل باید با همکاری نهادهای مرتبط برطرف شود. قاسم خورشیدی در این خصوص گفت: ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با توجه به پایشی که مرتبا از عرضه و مصرف کالا در کشور انجام می‌دهد، هرگونه تغییری در این حوزه‌ها را به صورت ذره‌بینی زیرنظر دارد. وی افزود: جمع‌بندی ما براساس تحلیل‌هایی که انجام داده‌ایم، نشان داد عرضه کالای قاچاق در فضای مجازی و همچنین بعضا با استفاده از رسانه ملی رشد قابل ملاحظه‌یی داشته است.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: روش‌های نوین عرضه کالا موجب شده تا بسیاری از فروشنده‌ها بدون داشتن واحد صنفی، اقدام به بازاریابی و فروش محصولات خود بکنند. وی ادامه داد: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کارگروه ویژه‌یی را تشکیل داد و دستگاه‌های مختلف ذی‌ربط ازجمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پلیس فتای نیروی انتظامی در این کارگروه فعال بوده و دستورالعمل ویژه‌یی را برای پیشگیری از عرضه کالای قاچاق در فضای مجازی دنبال می‌کنند.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته دراین حوزه بیان کرد: در حال حاضر مرکز توسعه فناوری اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان اعتماد به فروشگاه‌های اینترنتی ارائه می‌دهد. وی همچنین افزود: نشان اعتماد به فروشگاه‌های اینترنتی به این معنا نیست که این فروشگاه هر کاری که انجام می‌دهد، کاملا قانونی است بنابراین ما در ترسیم دستورالعمل مذکور در حال اضافه‌کرد بندهای جدیدی هستیم.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اذعان داشت: سازوکار دستورالعمل به نحوی تبیین می‌شود که امکان عرضه کالای قاچاق توسط این فروشگاه‌های اینترنتی یا توسط رسانه ملی را محدودتر کنیم. وی تاکید کرد: در راستای مبارزه با عرضه کالای قاچاق از طریق فروشگاه‌های اینترنتی و تلگرامی همکاری شرکت پست بسیار می‌تواند موثر واقع شود. قاسم خورشیدی تصریح کرد: در صورتی که بسته پستی جنبه تجاری داشته باشد، شرکت پست آن را توقیف کرده و اجازه ورود کالا از این طریق به کشور را نمی‌دهد.


تهران و مسکو در اندیشه مبادلات تجاری 4میلیارد دلاری

گروه تجارت| برپایی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه در دهه سوم ماه جاری در تهران از برنامه‌هایی است که دو کشور برای ارتقای سطح همکاری‌ها دنبال می‌کنند و دستیابی به حجم چهار میلیارد دلاری مبادلات، هدف پیش‌بینی شده در سال 2017 میلادی است.

بر پایه اطلاعات و جدول آماری سازمان توسعه تجارت ایران برخلاف صادرات کم نوسان جمهوری اسلامی ایران در دوره 94- 1384 به روسیه در اوج خود در سال 1391 به 501میلیون دلار رسید و کمترین آن با 173میلیون دلار در سال 1394 ثبت شد. همچنین واردات از روسیه نوسان قابل توجهی داشته است؛ بالاترین میزان ارزش واردات در دوره مورد بررسی یک میلیارد و 632میلیون دلار بوده مربوط به سال 1391 بوده و کمترین آن نیز در سال 1389 رقم 433میلیون دلار بود.

تراز تجاری میان ایران و روسیه در دوره 94- 1384 همواره منفی بوده در حالی که مناسبات تجاری کشورمان در مدت مورد بررسی با اغلب همسایگان روند رو به رشد و مثبتی داشته است. بر پایه این بررسی، واردات روسیه از جهان در سال‌هایی که روندی مثبت داشته، از جمهوری اسلامی ایران چندان تغییری نداشته اما هنگامی که واردات جهانی این کشور کاهش یافته، این افت ایران را نیز در برگرفته است.

اما در این میان، روابط تجاری تهران و مسکو تاثیر قابل ملاحظه‌یی از تحریم‌های بین‌المللی نداشته و حجم تجارت دوطرف و به ویژه صادرات ایران به روسیه ناچیز است. مبادلات تجاری دو کشور در دولت یازدهم چندان تفاوت معناداری از نظر حجم نداشت اما صادرات کشورمان رویه نزولی یافت و واردات نیز در این دوره کاهش یافت؛ تراز تجاری نیز منفی بود.

دوره سال‌های 94- 1392 ارزش صادرات جمهوری اسلامی به روسیه به ترتیب 317، 295 و 173 میلیون دلار ثبت شده و در مقابل به ترتیب 689، 639 و 517میلیون دلار واردات صورت گرفت. میزان صادرات کشورمان در سال 1392 به روسیه کاهش 37درصدی را نسبت به سال 1391 داشت؛ سال 1393 نسبت به 1392 افت 7درصدی و در سال 1394 نسبت به 1393 کاهش 41درصدی را نشان می‌دهد که بالاترین میزان افت است. تراز تجاری بین دو کشور نیز در این دوره به ترتیب 372، 344 و 344 میلیون دلار منفی است. در هر حال سال 2015 مهم‌ترین اسناد دوجانبه بین دوطرف به امضا رسید؛ سه سند موافقتنامه اجتناب از مالیات مضاعف، حمایت از سرمایه‌گذاری متقابل و همکاری گمرکی که برای تحکیم و توسعه روابط بسیار مهم محسوب می‌شود.

قرار است، فعالان اقتصادی و تجاری ایران و روسیه همزمان با نشست مشترک روسای ایرانی و روسی کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی دو کشور در دهه سوم آذرماه جاری به رایزنی برای توسعه همکاری‌ها بپردازند. همچنین وزیر انرژی روسیه نیز در راس یک هیات یک‌صد نفری از مدیران شرکت‌های روسی به تهران سفر خواهند کرد.

انتظار می‌رود، برپایی نمایشگاه اختصاصی ایران در آستاراخان در منطقه جنوب غربی روسیه و حاشیه رود ولگا، سومین نمایشگاه و همایش بزرگ صنعتی - بازرگانی که از 17 تا 19 آذرماه جاری با همکاری استان‌های شمالی کشور و کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در آستراخان و کمک اتاق‌های بازرگانی، صنعت آستراخان، کراسنودار، روستوف، ولگوگراد، استاوروپول، داغستان، ولادی قفقاز، کالمیکیا، گروزنی، چرکسک و با حضور بخش‌های دولتی و خصوصی مشتمل بر شرکت‌ها، موسسه‌ها، تولیدکنندگان و صادرکنندگان، تجار و بازرگانان کشورمان برگزار می‌شود، نقش موثری در رشد مناسبات دوطرف ایفا کند.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر