قيمت نفت در مسير ثبت رشد هفتگي

۱۴۰۵/۰۷/۲۴ - ۲۳:۲۴:۴۵
کد خبر: ۴۰۷۲۹۲

قيمت نفت در معاملات روز جمعه بازار جهاني اندكي كاهش يافت، اما به دليل عدم قطعيت در مورد عرضه از خاورميانه و كاهش بيش از حد انتظار ذخاير نفت خام در امريكا، در مسير ثبت رشد هفتگي قرار دارد.

قيمت نفت در معاملات روز جمعه بازار جهاني اندكي كاهش يافت، اما به دليل عدم قطعيت در مورد عرضه از خاورميانه و كاهش بيش از حد انتظار ذخاير نفت خام در امريكا، در مسير ثبت رشد هفتگي قرار دارد.

به گزارش ايسنا، قيمت معاملات آتي نفت خام برنت با ۵۰ سنت معادل ۰.۴۷ درصد كاهش، به ۱۰۵ دلار و ۴۲ سنت در هر بشكه رسيد. در همين حال، قيمت معاملات آتي نفت خام «وست تگزاس اينترمديت» (WTI) امريكا نيز با ۴۹ سنت معادل ۰.۵۰ درصد كاهش، به ۹۷ دلار و ۴۸ سنت در هر بشكه رسيد.

روز پنجشنبه، قيمت نفت وست تگزاس اينترمديت پس از اعلام كاهش قابل‌توجه ذخاير نفت خام امريكا - كه ناشي از توقف توليد به دليل وقوع توفان بود - بيش از ۳ درصد افزايش يافته بود. در مجموع، از ابتداي هفته جاري تاكنون، نفت برنت ۰.۴۹ درصد رشد قيمت داشته و نفت وست تگزاس اينترمديت جهشي ۵.۹۱ درصدي را تجربه كرده است. تحليلگران بانك «آي‌ان‌جي» در يادداشتي نوشتند: «عدم قطعيت در خاورميانه و نگراني‌ها در مورد تداوم جريان نفت از طريق تنگه هرمز، باعث شده است كه بازار يك نرخ ريسك اضافي قابل‌توجه را در قيمت‌ها لحاظ كند.» آنها افزودند كه براي ايجاد اطمينان بيشتر در بازار نسبت به تداوم جريان پايدار نفت از اين منطقه، دستيابي به نوعي توافق ميان امريكا و ايران ضروري است. شركت اطلاعات انرژي «كپلر» اعلام كرد كه ميانگين عبور نفت از تنگه هرمز در 7 روز منتهي به ۱۳ اكتبر، ۱۱.۶۲ ميليون بشكه در روز بوده است كه حدود ۶۸ درصد از سطح مبناي ۱۷.۱۵ ميليون بشكه در روز را تشكيل مي‌دهد. تحليلگران«كپلر» روز پنجشنبه در گزارشي نوشتند: «در صورت عدم دستيابي به يك توافق سياسي جامع، انتظار مي‌رود روند بازگشت جريان نفت از تنگه هرمز به حالت عادي، كندتر و با نوسانات بيشتري همراه باشد.» آژانس بين‌المللي انرژي روز پنجشنبه موافقت كرد كه بيش از ۲۰ ميليون بشكه گازوييل و هرگونه نفت باقي مانده از آزادسازي بي‌سابقه ذخاير اضطراري كه در ماه مارس براي افزايش عرضه و كاهش قيمت‌هاي رو به افزايش تعهد شده بود، به بازار عرضه كند. شركت «هايتونگ فيوچرز» در يادداشتي اعلام كرد: «در جلسه معاملاتي قبلي، قيمت نفت يك شبه افزايش يافت كه نشان مي‌دهد سرمايه‌گذاران از اين اقدامات ناراضي بودند. آنچه واقعا بازار نفت را آرام مي‌كند، كاهش تنش‌ها در خاورميانه است.»

يك مقام امريكايي روز چهارشنبه گفت كه دولت ترامپ در تلاش براي كاهش بي‌سابقه نرخ حمل و نقل جهاني، در حال بررسي لغو تحريم‌ها عليه برخي از كشتي‌هاي به اصطلاح ناوگان سايه است كه نفت و فرآورده‌هاي نفتي را از كشورهايي مانند روسيه، ايران و ونزوئلا حمل كرده‌اند. اين گفت‌وگوها چند روز پس از آن صورت مي‌گيرد كه دونالد ترامپ، رييس‌جمهور امريكا، تحريم‌هاي مربوط به گازوييل روسيه را موقتا لغو كرد. اقدام مذكور با انتقاد ولوديمير زلنسكي، رييس‌جمهور اوكراين، كشورهاي اروپايي و برخي از هم حزبي‌هاي جمهوري‌خواه ترامپ روبه‌رو شد.

بیمه ملت