انتقال تصویر در دوربین ‌های مداربسته

۱۴۰۴/۰۲/۲۴ - ۱۷:۵۵:۰۱
کد خبر: ۳۴۳۰۷۵
انتقال تصویر در دوربین ‌های مداربسته

در سال 1913 دوربین مداربسته توسط مردی بنام والتر بروش برای اولین بار در آمریکا در محل‌های عمومی رونمایی شد. تا قبل از پیشرفت تکنولوژی در دوربین مداربسته و گسترش سرویس اینترنت در دنیا مخترعین و شرکتهای تولیدکننده دوربین به این فکر بودند که آیا می‌توان این تصاویر را در محل دیگری مشاهده کرد؟

جواب این سوال امروزه بسیار آسان و ساده می‌باشد ولی در زمان‌های گذشته مانند حل یک مسئله پیچیده، سخت و دشوار بود.

ماجرای انتقال تصویر از سال 1388 در ایران کلید خورد. در آن زمان سرویس‌های اینترنت Dail up جای خود را به اینترنت جایگزین Adsl و سیم کارتها داده و اینجا شروع استفاده از اینترنت با سرعت بالای 128 kbp به بالا بود.

این ابتدای شروع فعالیت بسیاری از کمپانی‌های ساخت نرم‌افزار انتقال تصویر و قدرت نمایی شرکت‌های تولید کننده دوربین مداربسته بشمار می‌رود تا با ارائه امکانات بیشتر مخاطبان و کاربران بیشتری را برای کمپانی خود گردآوری نمایند. روش انتقال تصویر به دو حالتIP STATIC و P2P دسته‌بندی می‌شود.

خلاصه ای از فرایند انتقال تصویر

دستگاه‌های ضبط تصویر دارای یک آدرس(Ip ) در شبکه محلی (Local) می‌باشند که این آدرس به معنی روش شناسایی دستگاه در شبکه می‌باشد. حال دستگاه نیاز به یک درگاه شناسایی دارد که با نام PORT نامگذاری می‌گردد.

انتقال تصویر به روش IP STATIC

اولین راه برای انتقال تصویر در دوربین های مداربسته در دنیا با استفاده از این روش فعال شد.Ip static یا همان آدرس ثابت در ابعاد جهانی نامیده می‌شود. این بدین معناست که شما از شرکت سرویس‌دهنده اینترنت خود یک آدرس انحصاری دریافت می‌نمایید تا در هر نقطه از کره زمین آدرس همیشگی شما به شمار می‌رود.

در این مرحله تکنسین باید آدرس شبکه محلی شما را در مودم به آدرس جهانی متصل نماید تا در زمان نیاز به درخواست شما از طریق نرم‌افزار شما یک آدرس محلی هدایت شده و تصاویر را مشاهده نمایید.

انتقال تصویر به روش P2P

در این نوع از انتقال تصویر تمام جابجایی تصاویر بر پایه استفاده از یک سرور مرکزی می‌باشد. به تصویر زیر دقت نمایید.

دوربین مدار بسته ارسان

هریک از دستگاه‌های ضبط تصویر دارای یک شناسه می‌باشند که به این شناسهSN یاID هم گفته می‌شود.

در این مرحله کافیست دستگاه شما به شبکه اینترنت متصل گردد و کاربران با نصب نرم‌افزار و اسکن نمودن SN دستگاه را در لیست خود اضافه و تصاویر را مشاهده نمایید.

در این روش سریال محصولات قبل از ارسال برای مصرف‌کنندگان توسط شرکت سازنده در سرورهای آن شرکت اضافه می‌گردد و در زمان متصل نمودن دستگاه به اینترنت این سرویس فعال می‌گردد.

نرم‌افزارهای انتقال تصویر در دوربین مداربسته به دو دسته تقسیم می‌گردد:

  • نرم‌افزار و سخت‌افزار یکپارچه از یک کارخانه
  • نرم‌افزار از یک شرکت سازنده app و سخت‌افزار از شرکتهای دیگر

نرم‌افزار و سخت‌افزار یکپارچه

حتما در دنیای تکنولوژی با نام شرکت داهوا آشنا هستید. این کارخانه علاوه بر ساخت کامل سخت‌افزار یک دوربین مداربسته نرم‌افزار هم توسط تیم خود شرکت طراحی گردیده است.

سرور شرکت بصورت انحصاری در اختیار آن مجموعه قرار دارد. حال با استفاده از سرویس p2p داهوا شما از سرور اختصاصی داهوا استفاده می‌نمائید.

  • تامین امنیت سرور
  • ارائه سرویس‌های موردنظر کاربران
  • تامین اینترنت برق و ...

استراتژی راه‌اندازی سرور در کشورهای مختلف به سیاست‌های سازمانی آن شرکت مرتبط می‌باشد تا با در اختیار گرفتن سرورهای گوناگون در سراسر جهان رضایت کامل مشتریان خود را جلب نماید. یکی دیگر از دلایل راه‌اندازی سرور در نقاط مختلف دنیا، تقسیم ترافیک و بالا بردن سرعت انتقال تصویر می‌باشد.

نرم‌افزار Smart pss در نسخه ویندوز – نرم‌افزار Dmss برای تلفن همراه نرم‌افزار اختصاصی داهوآ می‌باشد.

نرم‌افزار طراحی شده توسط یک شرکت و سخت‌افزار از شرکت دیگر که با یکدیگر بصورت Partnership

فعالیت می‌نماید. نام برخی از نرم‌افزارها به شرح زیر می‌باشد:

دوربین مدار بسته ارسان

Icsee – Yoosee – Okam pro-Findcam-v380-v380 pro – Hicam-Tuya

دوربین مدار بسته ارسان

در این روش یک شرکت سازنده App نقش طراحی نرم‌افزار را برعهده دارد و بعد از طراحی نرم‌افزار و دریافت مجوزهای لازم (اخذ گواهینامه‌های امنیت- اخذ گواهینامه‌های بین‌المللی و ...) نرم‌افزار را منتشر می‌نماید.

حال شرکت‌های تولید برد دوربین مداربسته با در نظر گرفتن امکانات نرم‌افزار از شرکت سازنده لایسنس موردنظر را خریداری می‌نمایند و برد دوربین را با نرم‌افزار موردنظر راه‌اندازی می‌نمایند.

راه‌اندازی سرور در کشورهای مختلف

شرکت‌های سازنده نرم‌افزار تصمیم‌گیرنده منافع خود در کشورهای مختلف هستند و با بررسی کاربران فعال خود در سراسر جهان تصمیم می‌گیرند که سرور کمکی خود را در کدام کشور فعال نمایند.

هیچ‌ یک از شرکت‌های بزرگ در ایران تا به امروز نتوانسته‌اند از شرکت سازنده گواهینامه لازم را اخذ نمایند تا بتوانند سرویس لازم را برای کاربران خود فعال نمایند و صرفا تمام شرکتهای حاضر در ایران درحال استفاده از سرویس‌های خود شرکت سازنده هستند.

برقراری امنیت تصاویر کاربران یکی از کلیدی‌ترین نکات راه‌اندازی سرور و سرویس می‌باشد. بصورت روزمره سوالات متداولی توسط کاربران دراین خصوص مطرح می‌گردد که آیا سرور داخلی یا سرور خارجی پیشنهاد می‌گردد؟ پاسخ این سوال و تصمیم نهایی با خود کاربران می‌باشد.

در مرحله اول کاربران باید به موارد زیر دقت نمایند:

برخی از فروشندگان جهت ایجاد بازار فروش توضیحات غیرفنی را به مشترکین ارائه می‌دهند ولی ماجرا اینجاست که شما در چه محلی دوربین را نصب می‌نمائید. اگر محل نصب دوربین برای کاربران از اهمیت ویژه برخوردار می‌باشد گزینه مناسب استفاده از سرورهای بین‌المللی می‌باشد.

درحال حاضر شرکت okam pro یک سرور مجازی در شرکت آسیاتک راه‌اندازی نموده و یا شرکتyoosee یک سرور در شرکت نت‌افراز راه‌اندازی نموده تا کاربران بتوانند سرویس انتقال تصویر بهتری را تجربه نمایند.

برخی از کاربران به این باور معتقد هستند که سرویس‌های داخلی قابل اعتماد نمی‌باشد. ولی این تفکر کاملا اشتباه بوده و تمام سرویس‌های نرم‌‌افزاری تحت اختیار شرکت سازنده نرم‌افزار می‌باشد و جایی برای نگرانی وجود ندارد.

یکی دیگر از گزینه‌های پیش رو برای انتخاب یک نرم‌افزار مدل محصولات می‌باشد. شاید شما تمایل به انتخاب یک دوربین بولت یا دام و یا هرشکل دلخواهی داشته باشید و حال باید بررسی نمایید آیا شرکت تولیدکننده نرم‌افزار همکاری مستقیم با شرکت تولید دوربین دارد؟

بررسی‌های نشان داده در 10 سال گذشته نشانگر قدرت شرکت XM می‌باشد به‌گونه‌ای که با تنوع بالای محصولات نیاز تمام کاربران را درنظر گرفته است.

بله نرم‌افزار XMeye و یا همان Icseee که درحال حاضر با بیش از 1300 سرور در دنیا و با استفاده از سرویس‌های گوگل و الکسا درحال ارائه سرویس به کاربران می‌باشد این شرکت بصورت مستقیم با شرکت تولید کننده XM فعالیت می‌نمایند.

تولید چیپست‌های مختلف و انواع بدنه ظاهری یکی از تلاش‌های شرکت Xm می‌باشد تا کاربران بتوانند بدون محدودیت محصول موردنظر خود را خریداری نمایند.

بدلیل پاره‌ای از مسائل امنیتی گفتگو درخصوص رهگیری تصاویر دوربین مداربسته در این مقاله امکان‌پذیر نمی‌باشد. بصورت کوتاه به این سوال می‌پردازیم که آیا تصاویر دوربین توسط سیستم‌های امنیتی داخل کشور قابل کنترل می‌باشد؟

بررسی‌های بعمل آمده در 22 سال گذشته حاکی بر آن است که در سالهای ابتدای انتقال تصویر در ایران این سرویس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار نبود و صرفا فقط راهکاری برای کمک به کاربران جهت مشاهده تصاویر از راه دور بود. ولی در 5 سال گذشته با تغییر دیدگاه نسبت به این سرویس حال بسیاری از شرکت‌های واردکننده و تولیدکننده بصورت کامل تحت کنترل و پایش سیستم‌های امنیتی می‌باشند.

پیشنهاد برای استفاده از سرویس‌های داخلی و خارجی یک امر کاملا اختیاری می‌باشد. هدف از تدوین این مقاله صرفا آشنایی بیشتر کاربران با انتقال تصویر است.

منبع : www.asuncctv.ir