دبير شوراي عالي شهرسازي و معماري عنوان كرد

پايبندي دولت به تعهدات مسكن حمايتي

۱۴۰۴/۰۲/۱۳ - ۰۰:۵۸:۰۷
|
کد خبر: ۳۴۱۷۲۲

با توجه به نياز روزافزون اقشار كم‌درآمد و متوسط به مسكن، دولت بايد به تعهدات خود در زمينه اجراي پروژه‌هاي مسكن حمايتي پايبند باشد.

با توجه به نياز روزافزون اقشار كم‌درآمد و متوسط به مسكن، دولت بايد به تعهدات خود در زمينه اجراي پروژه‌هاي مسكن حمايتي پايبند باشد. اين تعهدات نه‌تنها شامل تأمين زمين و تسهيلات مالي براي ساخت واحدهاي مسكوني ارزان‌قيمت است، بلكه به‌دنبال ايجاد زيرساخت‌هاي لازم براي تسهيل دسترسي به مسكن براي تمامي اقشار جامعه است. دولت بايد با برنامه‌ريزي دقيق و تخصيص منابع لازم، در تلاش است تا اين پروژه‌ها را در چارچوب زماني مشخص به نتيجه برساند و تأثير مثبتي بر كاهش بحران مسكن در كشور بگذارد. درهمين راستا دبير شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران گفت: دولت در تعهدات خود به اجراي مسكن حمايتي پايبند است. به گزارش مهر، غلامرضا كاظميان، از اقدامات دولت در راستاي تأمين زمين براي پروژه‌هاي مسكن حمايتي براي يك ميليون و ۵۰۰ هزار خانوار خبر داد. كاظميان در خصوص عملكرد دولت در حوزه تأمين مسكن حمايتي و تحقق وعده‌هاي داده‌شده به مردم گفت: دولت در ۴ سال گذشته توانسته است ۱۲۱ هزار و ۵۰۰ هكتار زمين را در سطح كشور براي ساخت مسكن تأمين كند. همچنين شهرك‌سازي و الحاق حدود ۹ هزار و ۵۰۰ هكتار زمين در دولت چهاردهم به تصويب شوراي عالي شهرسازي رسيده است كه به ما كمك خواهد كرد تا پروژه‌هاي مسكن حمايتي را به نحو موثري اجرا كنيم. به اين ترتيب در قالب ۱۲۱۵۰۰ هكتار مذكور ظرفيت احداث حدود ۵/۳ ميليون واحد مسكوني فراهم شده است.

 

ثبت‌نام مسكن حمايتي نياز به زيرساخت مناسب دارد

او با اشاره به مشكلاتي كه باز كردن سامانه‌ها بدون برنامه‌ريزي دقيق مي‌تواند ايجاد كند، گفت: نبايد سامانه‌ها و درخواست‌هاي ثبت‌نام مسكن حمايتي به شكل بي‌برنامه و بدون زيرساخت‌هاي مناسب و برنامه‌ريزي دقيق اجرا شوند؛ زيرا اين امر مي‌تواند مشكلات بسياري را براي متقاضيان ايجاد كند. كاظميان افزود: يكي از مهم‌ترين چالش‌ها در پروژه‌هاي مسكن حمايتي، تأمين زمين و استفاده بهينه از اراضي موجود است. بر همين اساس، دولت ۶ روش تأمين زمين را براي اجراي طرح‌هاي مسكن حمايتي در نظر گرفته است. دبير شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران تاكيد كرد: تأمين زمين فقط به معناي الحاق اراضي به محدوده شهرها نيست. در شوراي عالي شهرسازي و معماري، ۶ روش براي تأمين زمين مطرح است كه اين روش‌ها بر اساس ظرفيت‌هاي موجود، اسناد فرادست و تأكيد بر كاهش آسيب‌هاي زيست‌محيطي و شهري طراحي و مورد استفاده قرار مي‌گيرند. كاظميان در تشريح ۶ روش تأمين زمين گفت: استفاده از اراضي داخل محدوده مصوب شهرها (شناسايي زمين‌هاي قابل استفاده كه قابليت واگذاري براي طرح‌هاي مسكوني دارد)، توسعه در محدوده‌هاي جديد مصوب شهرها و روستاها (موسوم به اراضي الحاقي) در مواردي كه امكان تأمين زمين درون محدوده نباشد، با رعايت ملاحظات طرح‌هاي جامع و تفصيلي. او اظهار كرد: بازنگري و بهينه‌سازي كاربري‌ها و تراكم جمعيتي و ساختماني (استفاده از ظرفيت افزايش تراكم ساختماني در برخي شهرها و محله‌ها براي تأمين نياز مسكن)، شناسايي و استفاده از اراضي تحت تملك نهادهاي عمومي و غيردولتي (با هماهنگي و تفاهم با نهادهايي مانند بنياد مستضعفان، ستاد اجرايي فرمان امام، آستان قدس و ديگر دستگاه‌ها) از مصاديق روش‌هاي تأمين زمين هستند. دبير شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران تأكيد كرد: اين روش‌ها در كنار هم، مي‌توانند به شكل متوازن و اصولي، پاسخگوي نيازهاي فعلي و آينده كشور در بخش زمين براي مسكن و شهرسازي و توسعه روستاها باشند. ما تلاش كرده‌ايم از توسعه بي‌ضابطه افقي و عمودي جلوگيري كنيم و در عين حال، به تعهد دولت در قبال تأمين مسكن براي ۱.۵ ميليون نفر در قالب نهضت ملي پاسخ دهيم. كاظميان گفت: پروژه‌هاي مسكن حمايتي نيازمند توجه ويژه به تأمين منابع و اراضي است. اگرچه با مشكلاتي روبرو هستيم، اما عزم دولت در تأمين مسكن براي اقشار مختلف جامعه همچنان پايدار است. تحقق اهداف اعلام‌شده در اين بخش به همكاري و هماهنگي بيشتر دستگاه‌هاي مختلف به ويژه در تأمين زيرساخت (آب، برق و گاز) و خدمات عمومي و شهري نياز دارد.