امسال نيازي به واردات برنج نيست
رييس هياتمديره و دبير انجمن برنج ايران- در گفتوگو با ايسنا، درباره وضعيت برنج در كشور اظهار كرد: برداشت برنج تا شهريور و حتي مهر ادامه دارد.
رييس هياتمديره و دبير انجمن برنج ايران- در گفتوگو با ايسنا، درباره وضعيت برنج در كشور اظهار كرد: برداشت برنج تا شهريور و حتي مهر ادامه دارد. بر اساس اعلام وزارت جهاد كشاورزي سطح زير كشت برنج در كشورحدود ۷۰۰ هزار هكتار است. بر خلاف آنچه فكر ميكرديم در فروردين و ارديبهشت بارندگي نخواهيم داشت؛ بارندگيهاي خوبي رخ داد و همين مساله نيز موجب شد كه كشاورزاني كه قصد كشت برنج نداشتند از اين كار استقبال كنند. بهطور مثال خوزستان جزو استانهايي است كه در برخي مواقع بارندگي ندارد و در برخي سالها بارندگي بسيار زيادي دارد و امسال از آن سالهايي بود كه به دليل بارندگيهاي مناسب، كشاورزان به كشت برنج روي آوردند به خصوص كه كشت برنج يك كار اقتصادي است و براي كشاورزان به صرفه است و به همين دليل نيز كشاورزان از آن استقبال ميكنند.
جميل عليزادهشايق درباره سطح زير كشت برنج در كشور نيز گفت: خوشبختانه امسال سطح زيركشت برنج مناسب است و به دليل اينكه آفتاب داغي در تير و مرداد تابيد، برنجها از نظر كيفي و كمي وضعيت خوبي دارند. بنابراين به دليل آفتاب داغ تابستان و بارشهاي مناسب و اضافه شدن سطح كشت، نسبت به سالهاي قبل از نظر كيفي و كمي در شرايط مناسبي قرار داريم و در سال جاري حداقل ۲ ميليون و ۲۵۰ هزار تن برنج سفيد خواهيم داشت و چه بسا ميزان توليد حتي بيشتر نيز باشد. عليزادهشايق اظهار كرد: بينظمي در بخش بازرگاني برنج موجب شده است كه در سالهاي ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ برنج بيش از اندازه مورد نياز وارد شود. به نظر من دولت و وزارت بازرگاني در اين حوزه كم لطفي كردند كه به واردكننده اجازه دادند تا به هر ميزاني كه ميخواهد برنج وارد كند و از آن سالها انبارها پراز برنجهاي وارداتي باشد اما به دليل پربودن انبارها و مناسب بودن شرايط كمي وكيفي توليد ما ديگر نيازي به واردات برنج نداريم و اگر برنجي وارد شود در حق ارز محدود كشور و مردم ظلم است چرا كه اين ارز بايد در جاي مهمتري هزينه شود.
وي درباره تاثير بارندگيهاي بيموقع در فصل برداشت بر برنج و شاليزارها افزود: در حال حاضر در استانهاي شمالي بارندگي وجود دارد كه اينبارندگيها در فصل برداشت اصطلاحا موجب ورس و خواب برنج ميشود، اما نبايد اين مساله براي كشاورزان نگراني به همراه داشته باشد، چراكه با تابش چند روزه آفتاب دوباره برنجها شادابي خود را پيدا ميكنند و ميتوانند توليدات خود را به ما عرضه كنند.
رييس هياتمديره و دبير انجمن برنج ايران با اشاره به اينكه در مازندران بخشي از اراضي تغيير كاربري داده و به ساختمانسازي تبديل شده است، گفت: در ابتداي اين قضيه بايد بگوييم كه اين تغيير كاربريها به هيچوجه مورد تاييد نيست و دولت متاسفانه نتوانسته از تبديل اراضي جلوگيري كند. اصلا مهم نيست كه مساحت اين اراضي تغيير كاربري داده شده كم است يا زياد؟ مهم اين است كه اين تغيير كاربري نبايد رخ دهد. اما مسالهاي كه وجود دارد اين است كه ما ۷۰۰ هزار هكتار سطح زيركشت برنج داريم و اگر بهطور مثال ۱۰۰ برج هم در آنها ساخته شود آسيب بزرگي به توليدات ما وارد نميشود و جاي نگراني ندارد.