قیمت نفت در قله ۷ ماهه ایستاد
قیمت نفت در معاملات روز جمعه، تحت تاثیر انتظار بازار برای محدودتر شدن عرضه، به بالاترین حد خود در هفت ماه اخیر صعود کرد.
بهای معاملات نفت برنت با یک دلار و ۶۶ سنت معادل ۱.۹ درصد افزایش، در ۸۸ دلار و ۴۹ سنت در هر بشکه بسته شد. قیمتها در اوایل معاملات تا مرز ۸۸ دلار و ۷۵ سنت پیش رفته بودند که بالاترین رکورد از ۲۷ ژانویه بود. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت امریکا با یک دلار و ۳۹ سنت معادل ۱.۷ درصد افزایش، در ۸۵ دلار و دو سنت در هر بشکه بسته شد.
انتظار میرود عربستان سعودی، کاهش تولید نفت خود به میزان یک میلیون بشکه در روز را در اکتبر هم ادامه دهد و از محدودیتهای عرضه مهندسی شده توسط تولیدکنندگان اوپک پلاس برای تقویت قیمتها، پشتیبانی کند. در این بین، الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه، پنجشنبه گذشته اعلام کرد: روسیه با شرکای خود در اوپک پلاس، برای کاهش صادرات نفت در ماه آینده به توافق رسیده است.
بهای نفت برنت هفته گذشته، حدود ۴.۸ درصد افزایش یافت که بزرگترین رشد هفتگی افزایش از آخرین هفته ژوئیه بود. شاخص نفت امریکا هم هفته گذشته، ۷.۲ درصد رشد کرد که بزرگترین رشد هفتگی از مارس بود.
فیلیپ فلاین، تحلیلگر گروه «پرایس فیوچرز» در این باره گفت: این درک وجود دارد که اقتصاد از محبوبیت نیفتاده است و نشانههایی وجود دارد که تقاضا به بالاترین حد خود نزدیک شده است. مردم ناچارند با این واقعیت سخت روبرو شوند که میزان عرضه نفت، کمتر از حد متوسط است.
بر اساس بررسی انجام شده توسط اداره اطلاعات انرژی امریکا، تقاضا برای نفت در امریکا قوی بوده و ذخایر نفت خام تجاری در پنج هفته از شش هفته گذشته، کاهش پیدا کردهاند.
گزارش اقتصادی که روز جمعه در امریکا منتشر شد، نشان داد نرخ بیکاری افزایش پیدا کرده و رشد دستمزدها ملایم شده و انتظارات برای توقف افزایش نرخ بهره را تقویت کرد.
در همین حال، انتظارات بالایی از بهبود تقاضا در مناطق دیگر وجود دارد. نظرسنجیهای خصوصی نشان داد که رکود در بخش تولید منطقه یورو در ماه میلادی گذشته، کاهش پیدا کرده است و شاید بدترین دوران برای کارخانههای این بلوک سپری شده باشد. همزمان، بهبود غیرمنتظره در چین، امیدهایی را برای اقتصادهای صادرات محور ایجاد کرده است.
اوپک و آژانس بینالمللی انرژی، روی چین که بزرگترین واردکننده نفت جهان است به عنوان پیشران رشد تقاضا برای نفت حساب میکنند اما روند کند احیای اقتصادی این کشور، سرمایهگذاران را نگران کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز روز جمعه اعلام کرد تعداد دکلهای حفاری نفت امریکا در هفته گذشته، بدون تغییر ماند و ۵۱۲ دکل بود که پایینترین میزان از فوریه سال ۲۰۲۲ است.