تحریم‌ها با ادعای حقوق بشر سازگار نیست

۱۴۰۲/۰۳/۲۹ - ۰۴:۰۶:۰۴
کد خبر: ۲۰۸۶۶۲

سخنگوی دولت با طرح این پرسش که «چگونه مفهوم حقوق بشر با تحریم قابل‌جمع است»، تأکید کرد: چگونه حقوق اقتصادی یک ملت با تحریم قابل‌جمع است؟ چگونه حقوق سلامت و بهداشت ملت‌ها با تحریم قابل‌جمع است؟ اینها واقعیت است و افشای حقوق بشر امریکایی را نشان می‌دهد. وی افزود: هرچه پیش می‌رویم واقعیت عریان حقوق بشر امریکایی بیشتر مشخص می‌شود.

می‌توان تحلیل کرد در رسانه‌های مستقل در سراسر جهان گزارش داد چه کسی ۶ میلیون سوری را آواره کرده؟ یا ۲۲۰ هزار ژاپنی را با یک دکمه کشته است؟ چه کسی داعش را ایجاد کرد؟ چه کسی گورهای دسته‌جمعی مدارس کانادا را خلق کرده؟ چه کسی در بوسنی مسلمانان را قتل عام کرده؟ چه کسی در ویتنام بیش از ۲ میلیون تن بمب بر سر مردم ریخت؟ وی با انتقاد از نوع نگاه امریکا به خانواده، کودکان و زنان، اظهار کرد: این نگاه را تحلیل کنیم و ببینیم چه بر سر جایگاه واقعی زن، چه بر سر نهاد خانواده و چه بر سر کودکان آورده است. این جشنواره هم کمکی به ترویج و تبلیغ همین حقایق در سراسر جهان است.

بهادری‌جهرمی همچنین یادآور شد: تدوین لایحه جامع مقابله با تحریم‌های غیرقانونی در دولت انجام شده و به مجلس تقدیم می‌شود که حمایت از اتباع ایرانی متضرر از تحریم، کاهش بیش‌ازپیش آثار تحریم و طراحی چارچوبی حقوقی به‌منظور اقدامات متقابل علیه رفتارهای متخلفانه بین‌المللی از مندرجات آن است. وی در بخشی از سخنانش خاطرنشان کرد: برخی برآوردها حاکی از آن است که شرکت‌های امریکایی با دورزدن تحریم‌ها حدود ۴۰ میلیارد دلار مبادلات تجاری کرده‌اند. علی بهادری جهرمی با بیان اینکه «یکی از قوی‌ترین ابعاد حرکت ایالات متحده که در این زمینه حقیقتا پیشتاز است و باید تندیس‌هایی به صورت روزانه و هفتگی ارایه کرد، دروغگویی است»، اظهار کرد: وارونه جلوه دادن حق و باطل کار امریکایی‌هاست و از مصادیقش نگاه تبلیغاتی به حقوق بشر است که مفهومی زیبا و والا را با استفاده ابزاری به کار می‌گیرند.

البته این رویه از دوران توجیه جنگ‌های ظالمانه‌ای که در سطح جهان در قرن گذشته ایجاد کرده یا همکاری داشته، تداوم داشته است. وی افزود: بانیان نظری حقوق بشر غربی هم همین‌گونه نگاه می‌کردند. کانت هم که مشهور به دفاع اخلاقی از حقوق بشر بود، نگاهش به سیاهپوستان را ببینید که در جمله‌ای می‌گوید اینکه کسی سرتاپا سیاه است دلیلی بر ابلهانه بودن سخنان اوست! در باب بومیان امریکایی هم بدتر از این اظهارنظر می‌کرد. در عین حال می‌شنویم که از اخلاق‌گرایی کانتی حرف می‌زنند. اما از سویی دیدگاه قرآن به انسان و نوع انسان را از ۱۴۰۰ سال پیش تا امروز ببینید و تفاوت آن را در نظر بگیرید.

 

ارسال نظر