شروط پارلمان شهری برای انجام سفرهای خارجی

۱۴۰۲/۰۳/۱۰ - ۰۳:۳۷:۰۵
کد خبر: ۲۰۷۱۸۹

 گروه راه و شهرسازی|

به باور اعضای شورای شهر، سفرهای خارجی مدیران و کارکنان شهرداری تهران باید برای شهروندان آورده و ارزش افزوده داشته باشد، از این رو، گزارش این سفرها باید در اختیار مردم قرار گیرد. محمدخانی سخنگوی شورای شهر تهران دیروز در صحن علنی این شورا ضمن ارایه آمار مقایسه‌‌ای از سفرهای خارجی مدیریت شهری در بازه زمانی ۹۲ تا ۱۴۰۰ اظهار کرد: در دوره قبلی مدیریت شهری، تقریبا دو سال با کرونا درگیر بودند. ما در موضوع سفرهای خارجی باید به این توجه داشته باشیم، از این رو، سفرهای خارجی در این ایام ممنوع بود و اختلال جدی در تعداد سفرهای خارجی دوره پنجم مدیریت شهری ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه فعالیت بسیاری از سازمان‌ها و برنامه‌های بین‌المللی پس از کرونا به صورت پرحجم آغاز شده است، یادآور شد: به‌طور مثال متروپلیس از سال گذشته دو یا سه برنامه بین‌المللی را برای جبران ایام کرونا برگزار کرده است.

سخنگوی شهرداری تهران با بیان اینکه از شهریور ۱۴۰۰ تا اسفند سال قبل ۱۲۷ نفر در ۳۱ سفر خارجی دوره ششم مدیریت شهری حضور داشتند، گفت: در سال ۱۴۰۰ میانگین ۴.۳ نفر و در سال قبل ۳.۵ نفر در تیم‌های سفرکننده حضور داشتند. وی افزود: در دوره جدید مدیریت شهری ۱.۶ سفر در هر ماه انجام شده است و ۶.۷ نفر در هر ماه در قالب ماموریت‌های خارجی در سفرها حضور داشتند که با توجه به کثرت شرکت‌ها و سازمان‌ها، به هیچ عنوان عدد قابل توجهی نیست.

محمدخانی با بیان اینکه در دوره جدید مدیریت شهری، غیر از دو سفر رسمی شهردار تهران به تاجیکستان و عراق، هیچ سفری به صورت مستقیم مربوط به دفتر شهردار پایتخت نبوده است، اظهار داشت: ۲۸ درصد موارد درخواستی در کمیته سفرهای خارجی شهرداری رد شده و حتی از موارد تاییدشده نیز ۲۶ درصد محقق نشده است.

رییس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران ادامه داد: پس از کرونا اجلاس‌های بین‌المللی به صورت وبیناری در پیش گرفته شد و در ۱۳ اجلاس به صورت ویدئوکنفرانس شرکت کردیم. البته در برخی این کنفرانس‌ها مذاکرات دو جانبه و کسب کرسی در برنامه‌های آتی در اولویت قرار گرفته است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در دوره ششم مدیریت شهری، سفرهای خارجی به کشورهای عراق، اسپانیا، ترکیه، امارات، کره جنوبی، روسیه، تاجیکستان، هند، ژاپن، مالزی، اندونزی، قطر، اردن و آلمان انجام شده است.

   هزینه سفرهای خارجی مدیریت شهری؟

اعضای شورای اسلامی شهر تهران دیروز پس از استماع گزارش رییس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری پایتخت در خصوص سفرهای خارجی دوره ششم مدیریت شهری، تذکراتی را در این زمینه ارایه کردند.

 حبیب کاشانی، خزانه‌دار شورای شهر تهران درباره سفرهای خارجی کارکنان در دوره ششم مدیریت شهری گفت: گزارشاتی که پس از انجام سفرهای خارجی توسط شرکت‌کنندگان در سفر ارایه می‌شود، حاوی اطلاعات تخصصی و عملیاتی نیست، تنها نمی‌توان به گزارش خبری و تصویری اکتفا کرد و باید به صورت تخصصی گزارش ارایه شود. وی افزود: برای مثال یکی از اعضای شورا به اسپانیا سفر کرد، اما هیچ سوالی پرسیده نشد که ایشان از چند پروژه شهری بازدید کرده و چه اقداماتی صورت گرفته است؛ تا جایی که بنده اطلاع دارم، از هیچ پروژه‌ای در این سفر بازدید نشد.

    هزینه برخی سفرهای خارجی  بار قیامتی دارد

عضو شهر تهران با بیان اینکه باید خروجی و نتایج سفرها در گزارشات ارایه شود، تاکید کرد: برخی سفرها بدون حضور مقامات شهری انجام می‌شود و با حضور حداکثری نیروهای روابط‌عمومی صورت می‌گیرد؛ عمدتا از هفت نفری که در سفرها حضور دارند، اغلب نیروهای روابط‌عمومی هستند، در حالی که باید متخصصینی حضور داشته باشند که بتوان از توان آنها استفاده کرد. کاشانی به حضور ۶ نفر در سفر به کازان روسیه پرداخت و گفت: برای مثال نمایشگاهی در عراق برگزار شد و کشور سوریه و ترکیه در آن حضور نداشتند، ولی ما در این نمایشگاه حضور داشتیم؛ تنها شخصی که از عراق دعوت شد، رییس مرکز ارتباطات شهرداری بود، اما افراد دیگری نیز در این سفر حضور داشتند. هزینه برخی سفرهای خارجی برای ما بار قیامتی دارد و باید بازگشتی برای مردم داشته باشد.

پرویز سروری، نایب‌رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز با تاکید بر اینکه تلاش شده است سفرها چه در دوره گذشته و چه امروز به نتیجه منتج شود، اظهار کرد: سفر یک ضرورت و ابزار دیپلماسی است و باید به یک نتیجه برای مدیریت شهری تبدیل شود. سفرهای خارجی در برخی موارد برای نیاز نمایندگان و مدیران برای این سفرهاست و در برخی موارد نیز سفرها به حضور این افراد نیاز دارند.

وی با تاکید بر لزوم پرهیز از تفریح و تفرج در سفرهای خارجی عنوان کرد: باید کمیته سفرهای خارجی تاکید جدی بر ارایه گزارشات سفرها و انتقال تجارب داشته باشد تا شاهد تبدیل گزارشات به سود در فعالیت‌های شهری باشیم. همچنین گزارشات سفرها باید بررسی شود تا افرادی که حضور آنها در سفرها ضرورتی نداشته، اما در سفر حضور داشته‌اند، در لیست سیاه قرار بگیرند.

علی اصغر قائمی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز با بیان اینکه شهرداری باید در سفرهای خارجی مسیری را طی کند که شورا در جریان قرار گیرد، گفت: به اعتقاد من حضور در مجامعی که در تهران نمایندگی دارند اولویت بالاتری دارد، هر چند ممکن است نشست‌های ادواری این مجامع در دیگر کشورها برگزار شود.

    شرط مطلوبیت سفرهای خارجی

سید جعفر تشکری هاشمی، رییس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران نیز در جلسه دیروز گفت: برای شهری که سالانه چند ده هزار میلیارد تومان برای پروژه‌ها هزینه می‌کند، اگر بدون استفاده از تجارب موفق دنیا و سیاست‌های منجر به ارتقای کیفیت شود، عمل کنیم و ناآگاه باشیم، نتایج چندانی نخواهد داشت؛ بنابراین اگر سفرها برای کسب تجربه و انتقال دانش انجام شود، مطلوب است، اما اگر زنگ تفریح مدیران باشد، به آن ایراد خواهیم گرفت. وی افزود: در خصوص ضرورت سفرها باید توضیح داده شود و باید مشخص شود که در کشورهایی که سفر کردیم، چه اهداف و ضرورت‌هایی وجود داشته است.

سید احمد علوی، رییس کمیته گردشگری شورای شهر تهران نیز که در کمیته سفرهای خارجی عضویت دارد، اظهار کرد: در اوایل کار از هر چهار یا پنج درخواست سفر مطرح‌شده به همراه آقای فروزنده تقریبا با بیشتر آن مخالف بودیم و همکاران ما متوجه شدند که کمیته سفرهای خارجی به‌راحتی با سفرها موافقت نمی‌کند.

وی افزود: در برخی موارد سفرهایی با محوریت مدیریت بحران و آتش‌نشانی مطرح می‌شود که ضرورت انجام آن جای بحث ندارد و روی تعداد افراد حاضر بحث صورت می‌گیرد.

عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: درباره تعداد حاضران در سفرها و تعداد روزهای سفر در کمیته سفرهای خارجی، بحث و مراقبت انجام می‌شود و گزارش مکتوب هر سفر نیز دریافت می‌شود و در جلسات بعدی مورد بررسی قرار می‌گیرد‌. همانطور که گفته شد، در اولین سفرها تعداد همکاران مرکز ارتباطات زیاد بود که کاهش یافت.

وی با بیان اینکه افرادی باید به سفرها بروند که حضور آنها ارزش افزوده داشته باشد، گفت: اینکه یک نفر در سفر حضور یابد و مترجمی نیز در کنار او راهی سفر شود، هزینه‌بر است؛ لذا انتخاب افراد مورد توجه قرار می‌گیرد.

مهدی چمران، رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز با تاکید بر اینکه نتایج و دستاوردها باید از قبل از انجام سفرهای خارجی مشخص شود، گفت: گزارشات ارایه‌شده در این خصوص باید آماری باشد. خانم شمس‌احسان نیز پس از سفر به اسپانیا، گزارش خوبی را از این سفر به ما ارایه دادند که گزارشی محتوایی بود و از این موضوع تشکر می‌کنیم. وی با بیان اینکه پیشرفت تکنولوژی ضرورتی را که حتما باید همه پروژه‌ها را از نزدیک ببینیم، از بین می‌برد، خاطرنشان کرد: اینکه برویم و ببینیم که چگونه عمل کردند، می‌تواند موجب شود تا به راحتی از سراسر دنیا تجربیات را جمع‌آوری کرد.

احمد صادقی، رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه شرکت در جلسات به صورت آنلاین اتفاق خوبی است، اظهار کرد: نیازی به حضور فیزیکی و صرف هزینه هنگفت در برخی سفرها نیست. یکی از مواردی که نسبت به آن انتقاد وجود دارد، عدم انتشار میزان هزینه سفرهای خارجی است و اگر این اعداد منتشر شود، شاید برخی اعضای شورا با بعضی سفرها مخالفت کنند.

وی با بیان اینکه دستاوردهای سفرهای خارجی منتشر نمی‌شود، خاطرنشان کرد: مردم باید بدانند که هزینه هدررفت نبوده است؛ شهرهایی مثل مشهد این گزارشات را ارایه می‌دهند و در تهران نیز باید ارایه شود. همچنین باید توجه داشت که با اتصال وب‌سرویسی می‌توان سامانه سفرهای خارجی را به سامانه شفافیت متصل کرد تا مشکل بارگذاری اطلاعات حل شود.

 

ارسال نظر