صادرات مس کاتدی از بورس کالای ایران کلید می‌خورد

۱۳۹۴/۰۲/۱۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۹۶۳۲


مدیرعامل بورس کالای ایران گفت: به زودی و با حمایت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، صادرات مس کاتدی شرکت ملی صنایع مس ایران از طریق رینگ صادراتی بورس کالای ایران آغاز می‌شود.

حسین پناهیان با اعلام خبر فوق گفت: عرضه مس کاتدی در رینگ صادراتی بورس کالا هم در تالار تهران و هم در تالار کیش انجام می‌پذیرد و شرایط هر دو تالار برای عرضه‌کننده و مشتریان یکسان است.

مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه خاطرنشان کرد: در پی حمایت دکتر مهدی کرباسیان، رییس هیات عامل ایمیدرو و با توجه به مذاکرات صورت گرفته بین شرکت ملی مس و بورس کالا، عرضه مس کاتد در رینگ صادراتی بورس کالا به زودی مطابق با دستورالعمل اجرایی رینگ صادراتی بورس کالای ایران آغاز می‌شود و خریداران می‌توانند از طریق کارگزاران و پس از طی مراحل قانونی در بورس کالا اقدام به خرید کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مس یکی از اقلام عمده در صادرات غیرنفتی ایران به شمار می‌رود، گفت: باید به این نکته توجه کنیم که ایران یکی از کشورهای برخوردار از کمربندهای فعال معدنی مس در دنیا بوده و حدود سه درصد از ذخایر جهانی مس را در اختیار دارد و از این نظر یکی از 10کشور برتر جهان بوده و از نظر تولید مس کاتدی رتبه 22جهان را به خود اختصاص داده است. دکتر پناهیان با اشاره به اینکه براساس آمارهای موجود، سهم ایران از صادرات جهانی مس کاتدی حدود چهار درصد برآورد می‌شود و قرار است، ظرفیت تولید مس کاتدی در ایران به 700هزار تن طی سند چشم‌انداز 20ساله برسد، گفت: رینگ صادراتی بورس کالای ایران بستر مناسبی برای صادرات مس کاتدی است و با توجه به مرجعیت بورس‌های کالایی در جهان در اعلام و کشف قیمت انواع کالاها، صادرات مس کاتدی از طریق رینگ صادراتی بورس کالا می‌تواند مزیت مرجعیت قیمت مس کاتدی ایران در جهان را افزایش دهد. وی در ادامه افزود: ارزش مس کاتدی معامله شده در رینگ صادراتی بورس کالای ایران هم به صورت ریالی و هم با سایر ارزها از سوی شرکت ملی صنایع مس قابل دریافت است و چنانچه ارزش کالا به صورت ریالی پرداخت شود، ارز محاسباتی برای آن ارز آزاد متقاضی خواهد بود.

پناهیان در پایان با بیان اینکه در رینگ صادراتی بورس کالای ایران شرایط ایجاد رقابت در قیمت مطابق دستورالعمل معاملات فراهم است، گفت: خرید مس کاتدی شرکت ملی مس از طریق رینگ صادراتی بورس کالای ایران برای مشتریان حقیقی و حقوقی امکان‌پذیر است و عرضه‌کننده می‌تواند ارزش کالا را در صورت اعلام در اطلاعیه عرضه در خارج از ایران دریافت کند.


پتروشیمی‌ها در بورس حاضری زدند!

گروه بورس کالا درحالی که دوشنبه این هفته بیشتر مجتمع‌های پتروشیمی به‌دلیل اعلام قیمت‌های جدید و اعمال آنها در معاملات، به بورس کالا نیامدند اما دیروز همه پتروشیمی‌ها برای فروش محصولاتشان با قیمت‌های بالاتر همگی در بورس حاضری زدند.

به گزارش «تعادل»، بررسی قیمت‌های جدید اعلامی از سوی دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی برای مبادلات نیمه دوم اردیبهشت نشان می‌دهد قیمت انواع مواد پلیمری به پی‌وی‌سی‌ها در مدار رشد قیمت قرار گرفته‌اند.

استایرن مقاوم با 16.3درصد و پلی‌اتیلن ترفتالات بطری (PET) با 12.1درصد با بیشترین افزایش مواجه شده‌اند. پلی‌استایرن مقاوم با 7هزارو435 ریال افزایش از 45هزارو585 ریال به 53هزارو20 ریال رسیده و پلی‌اتیلن ترفتالات بطری هم با 4هزارو63 ریال افزایش از 33هزارو580 به 37هزارو643 ریال رسید. در این بین قیمت پایه انواع پی‌وی‌سی با کاهش 57/0درصدی روبه‌رو شدند.

مشاهده صفحات روزنامه