10میلیارد تومان اعتبار برای خروج مرغ‌های پیر از چرخه تولید

۱۳۹۴/۰۲/۱۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۹۶۲۰

ایانا

دولت به‌منظور خروج مرغ‌های پیر از چرخه تولید و مصرف، 10میلیارد تومان به اتحادیه میهن پرداخت می‌کند.

دبیر انجمن تخم‌مرغ شناسنامه‌دار با اعلام این خبر گفت: به‌منظور جمع‌آوری مرغ‌های پیر 10میلیارد تومان اعتبار از سوی دولت به اتحادیه میهن پرداخت می‌شود تا در فرآورده‌های گوشتی یا کنسرو مرغ تخم‌گذار مورد استفاده قرار گیرد. فرزاد طلاکش افزود: هرچند پیش از این، کنسرو مرغ گوشتی به بازار آمد، اما مورد استقبال قرار نگرفت، انتظار می‌رود کنسرو مرغ تخم‌گذار با قیمت پایین‌تر برای استفاده ارگان‌ها و مراکز حمایتی مورد توجه قرار گیرد.

طلاکش در مورد صادرات تخم‌مرغ به روسیه گفت: هرچند تخم‌مرغ‌های پاستوریزه و بسته‌بندی‌شده دارای استانداردهای روز دنیاست و مورد تایید اتحادیه اروپا و کشورهای توسعه‌یافته به‌شمار می‌رود، اما صادرات آن به کشور روسیه به لحاظ اقتصادی به‌صرفه نیست.

وی ادامه داد: صادرات تخم‌مرغ مایع اگر به‌صورت حمل‌و‌نقل زمینی صورت گیرد، باید از طریق آذربایجان و قفقاز به سمت مسکو حرکت کند و با کانتینرهای یخچال‌دار بیش از هفت‌هزار دلار هزینه برای صادرکننده دارد.

طلاکش تصریح کرد: از طریق مرز دریایی نیز بعد از آنکه به نوشهر و آستاراخان رفت، هر کانتینر بیش از چهارهزار دلار هزینه دارد که با وجود کانتینرهای کم یخچال‌دار عملا امکان صادرات را برای تولیدکنندگان تخم‌مرغ منتفی می‌کند.

این فعال بخش خصوصی در مورد تولید تخم‌مرغ اظهار داشت: در حال حاضر قیمت تمام‌شده هر کیلوگرم تخم‌مرغ برای تولیدکننده چهارهزار تا چهارهزار و 100 تومان است، در حالی که قیمت فروش کمتر از دوهزار و 400 تومان برآورد شده است. وی همچنین گفت: در سال 93 در تمام 365 روز حتی یک روز قیمت توزیع با قیمت تمام‌شده برابر نشد و هر روز مرغداران به ازای هر کیلوگرم، یک‌هزار و 700 تومان ضرر دادند که توسط هیچ نهادی نیز جبران نشده است.

مشاهده صفحات روزنامه