اخبار سیاست
تکریم زن در اسلام فضیلت است
حسن روحانی با اشاره به جایگاه زن از دیدگاه اسلام، یادآور شد که اسلام تکریم زن را فضیلت میداند.
رییسجمهور سابق ایران در دیدار با مسوولان دولت سابق که در آستانه شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) انجام شد، به نقش برجسته سه زن در تاریخ اسلام اشاره کرد و گفت: خدیجه کبری(س) در مقطع بنیانگذاری اسلام، حضرت فاطمه زهرا(س) در دفاع از امامت و به عنوان واسطه نبوت و امامت و زینب کبری(س) بعد از واقعه عظیم کربلا در تبیین شهادت حضرت امام حسین(ع) و یاران باوفایش نقش بسیار ارزشمندی ایفا کردند. این نشان میدهد که زن از دیدگاه اسلام چه جایگاه مهمی دارد.
وی افزود: ما اسلامی را قبول داریم که در آن زن مایه مباهات جامعه است و میتواند برای زنان و مردان الگو باشد؛ چنانکه حضرت فاطمه اطهر (س) الگوی همه ما مسلمانهاست. ما اسلام رحمت و رحمانی را قبول داریم که مورد نظر پیامبر اسلام و ائمه هدی بود. اسلامی که در آن پیامبر (ص)، دخترکشی را رذیلت و تکریم زن را فضیلت میداند.
حسن روحانی، در ادامه جلسات دورهای خود با مسوولان دولت سابق، روز گذشته با جمعی از استانداران کابینههای یازدهم و دوازدهم دیدار کرد.
توییت رابرت مالی درخصوص ناآرامیهای اخیر در ایران
نماینده ویژه امریکا در امور ایران توییتی در رابطه با اشخاصی که در ناآرامیهای اخیر ایران بازداشت شدهاند، منتشر کرد. به گزارش ایسنا، رابرت مالی، نماینده ویژه امریکا در امور ایران روز دوشنبه در توییتی نوشت: از ماه سپتامبر ایران صدها معترض مسالمتآمیز را به حبس در زندان تا سقف یک دهه محکوم کرده است. تاکنون دو نفر اعدام شدهاند و جان بسیاری در خطر است. مطابق با گزارشات هزاران نفر به دلیل اعتراضات مسالمتآمیز حبس شدهاند. وی در انتهای توییت خود از هشتگ «برای حقوق بشر بلند شوید» استفاده کرده است.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در یکی از نشستهای خبری اخیرش درباره اظهارات مقامات خارجی درباره امور داخلی ایران گفته بود: متاسفانه در طول تحولات داخلی ایران شاهد اظهارات مداخلهجویانه و اقدامات غیر سازنده و غیرمسوولانه برخی از کشورها بودیم که عملا درخواستهای مسالمت جویانه برخی از اقشار جامعه ایران را با اقدامات نسنجیده و تحریک آمیز خود به اغتشاش و آشوب کشاندند و شرایط نامناسبی را ایجاد کردند که حتی زمینه را برای شنیدن صدای افرادی که دارای دیدگاههای انتقادی مسالمت آمیز بودند تغییر دادند و زمینه را برای نقشآفرینی خشونت طلبان فراهم کردند و آنها مبنای این مداخلات را حمایت از حقوق زنان و حقوق اقلیتها قرار دادند؛ در حالی که در ایران اقلیتها موضوعیت ندارند بلکه اقوام ایرانی حضور دارند که همه بخشی از جامعه بزرگ ایران تاریخی و تمدنی هستند و اجزای اصلی جامعه بزرگ ایرانی به شمار میروند.
او در بخش دیگری از صحبتهای خود در این زمینه ادامه داد: آنهایی که از حقوق زنان در ایران صحبت میکنند چرا در ارتباط با تحریمهای یکجانبه دولت امریکا و همراهی اطاعت پذیر اروپا از این تحریمها صحبت نکردند و به این موضوع توجه نداشتند که زنان و کودکان ایرانی نیز در معرض همین تحریمها و اثرات آن هستند.
کنعانی افزود: ادعاهای امروز آنها توام با نفاق است و اظهارات آنها در مورد زنان و اقوام ایرانی غیرواقعبینانه و متناسب با واقعیتها در ایران نیست. جایگاه و حقوق زنان در ایران نه فقط برخاسته از قوانین بلکه منبعث از تاریخ و فرهنگی ایرانی است. در فرهنگ ایرانی و اسلامی زنان جایگاه متمایز و برجستهای دارند و همانطور که گفتم این جایگاه لزوما برخاسته از قوانین نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه در بخش دیگری گفت: متاسفانه آنهایی که خودشان را مدعی باغ نشینی و دیگران را جنگل نشین توصیف میکنند در این روزها زبان به کام گرفته و سخن نمیگویند و حمایت از حقوق زنان، حقوق بشر و کودکان را که همواره مدعی آن هستند را به فراموشی سپردهاند و با واژههای دوگانه و مزورانه مطالبی را اظهار و از این حادثه تروریستی به سادگی عبور میکنند و نقش خودشان را در دامن زدن به خشونت، اغتشاش، تحریم و ایجاد زمینه برای اینگونه اقدامات تروریستی به فراموشی میسپارند و مسوولیت خود را در این زمینه نادیده میگیرند.
در جنگ قرار داریم
نشست هماندیشی امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش با دانشجویان دوره ۳۳ دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، در نشست هم اندیشی با دانشجویان دوره ۳۳ دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس)، با تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا(س)، با بیان اینکه ما الان در جنگ قرار داریم، گفت: در جنگ هر کس که به واسطه گفتن یا نگفتن مطلبی و همچنین انجام کار یا عدم انجام فعلی به دشمن کمک کند یا موجب سوءاستفاده دشمن شود در جایگاه خادم نیست.
وی افزود: این گفتن و نگفتنها، فعل و ترک فعلها، جایگاه افراد را در برابر خداوند، تاریخ و مردم مشخص میکند، اینکه برای کشور و ملت فداکاری کرده یا خوراک برای دشمن تهیه کردهاند
در این نشست دانشجویان حاضر نیز ضمن بیان دیدگاهها و راهکارهای مد نظر، سوالات خود را با فرمانده کل ارتش مطرح و پاسخ را دریافت کردند. امیر سرلشکر موسوی نیز با استقبال از دیدگاههای مطرح شده در این دیدار، ضمن تبیین اهداف و راهبردهای ارتش در حوزههای گوناگون، در مورد موضوعات مطرح شده از سوی دانشجویان با آنها تبادل نظر و گفتوگو کرد.
