بازار سرمایه

۱۴۰۱/۰۸/۱۵ - ۰۱:۲۳:۲۲
کد خبر: ۱۹۴۰۷۳

عرضه ۶۶۰ میلیارد تومان صکوک طی هفته جاری

شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه| صکوک مرابحه شرکت مجتمع ذوب آهن و نورد کرمان به ارزش ۵,۶۰۰ میلیارد ریال به منظور تامین سرمایه در گردش و نقدینگی لازم جهت خرید مواد اولیه محصولات تولیدی از طریق فرابورس ایران در نماد «نورد۰۶» عرضه می‌شود. این اوراق ۵ ساله و با نرخ ۱۸ درصد می‌باشد که اقساط آن هر سه ماه یک بار پرداخت می‌شود. بانک سامان ضامن این اوراق بوده و پذیره‌نویسی و بازارگردانی آن بر عهده شرکت تامین سرمایه کاردان و صندوق سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت کاردان می‌باشد. ضمناً، شرکت کارگزاری بانک سامان عامل فروش اوراق بوده و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه عامل پرداخت این اوراق است. عرضه صکوک مرابحه دیگر برای شرکت تولیدی طب پلاستیک نوین (سهامی خاص) به مبلغ ۱,۰۰۰ میلیارد ریال در نماد «طب‌نوین۰۵» از طریق فرابورس صورت خواهد گرفت. این اوراق ۴ ساله، با نرخ پرداختی ۱۸ درصد می‌باشد که اقساط آن هر سه ماه یک بار پرداخت می‌گردد. این اوراق فاقد متعهد پذیره‌نویس بوده و بازارگردانی اوراق بر عهده صندوق سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی نهایت‌نگر می‌باشد. ضامن اوراق، بانک صنعت و معدن است. همچنین عامل فروش و عامل پرداخت این اوراق به ترتیب شرکت کارگزاری نهایت‌نگر و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه است.

افزایش نرخ بهره هم مانع رشد کامودیتی‌ها نخواهد شد

بورس نیوز|امیر سیدی، کارشناس بازار سهام مطرح کرد: بازار سهام به دلیل ریسک‌های مختلف ریزش‌های زیادی را تجربه کرده است اما از نظر ارزش‌گذاری بلندمدت در قیمت‌های جذابی قرار دارد. امیدواری برای بازگشت بازار سرمایه در قیمت فعلی وجود داشت که به نظر این رویداد رنگ حقیقت به خود گرفته است. با نگاه به ارزش‌گذاری علمی در بازار دو مولفه تاثیرگذار بر ارزش را می‌یابیم، ابتدا نرخ بازده بدون ریسک یا نرخ بهره بانکی که بانک مرکزی آن را افزایش داده و موجب ریزش بازار سرمایه شده است، عامل دیگر تاثیرگذار بر روند قیمت‌ها در بازار سهام نرخ صرفه ریسک نامیده می‌شود.

وی افزود: نرخ صرفه ریسک را می‌توان به ریسک‌های کل کشور بسط داد که عواملی مثل قیمت‌گذاری دستوری، نرخ خوراک و ریسک‌های تحریم‌ها را شامل می‌شود. این دست عوامل و امثال آنها باعث افزایش نرخ تنزیل شده و در نهایت منجر به ریزش بازار سهام می‌شوند. البته این عوامل کوتاه‌مدت هستند، با نگاه بلندمدت متوجه کم شدن ارزش جایگزینی شرکت‌ها می‌شویم و تا جایی که برای سرمایه‌گذاری و ایجاد شرکتی جدید ۳ تا ۴ برابر ارزش تابلوی آن را باید هزینه کرد. این تناقض میان ارزش‌ها ریزش بازار سرمایه را محدود می‌کند و به نظر می‌رسد کاهش‌ قیمت‌های هفته‌های قبل هیجانی بوده و روند بازار سهام بایستی تغییر کند.

این فعال بازار سرمایه درباره کامودیتی‌ها چنین گفت: جهش قیمتی در بازار کامودیتی‌ها بسیار نکته مهمی است، چراکه بعد از به وجود آمدن تورم جهانی، بانک‌های مرکزی در سطح جهان با افزایش نرخ بهره به دنبال کنترل آن هستند اما معتقدم که این روش محدود است، چراکه تورم جدی در سطح جهان در کامودیتی‌ها هم نمود پیدا می‌کند. در این بین در زنجیره عرضه و تقاضای جهانی هم اختلال به وجود آمده است، دسترسی به کالا هم همانند دوران قبل کرونا به سادگی انجام نمی‌شود. باید گفت تمام این عوامل به علاوه بالا رفتن نرخ بهره کمکی به اصلاح قیمت در کامودیتی‌ها نمی‌کند و قیمت‌ها بعد از مدتی صعودی می‌شوند.

وی ادامه داد: همانند اتفاقی که هفته قبل شاهد آن بودیم، که با وجود افزایش نرخ بهره از جانب فدرال رزرو نرخ کامودیتی‌ها جهش داشتند، به عنوان مثال مس تا ۷ درصد و نفت ۴ تا ۵ درصد افزایش را به خود دیدند. به نظر می‌رسد آینده کامودیتی‌ها افزایشی می‌شود چراکه تورم جهانی جدی است و قیمت‌ها به سادگی نزولی نخواهند شد. به نظر می‌رسد قیمت‌های فعلی کامودیتی‌ها پایدار بمانند و نزول مجددی را تجربه نکنند. حتی با وجود این تورم در سطح جهان احتمال ایجاد سطوح جدید قیمتی نیز وجود دارد. سیدی در پایان گفت: بی‌شک زمانی که نرخ دلار افزایشی می‌شود بازار سهام متاثر خواهد شد، چرا که بسیاری از شرکت‌های فعال در این حوزه صادرات محور هستند. علاوه بر اینکه شاخص دلار هم در سطح جهانی افزایشی بوده و به تبع آن نرخ دلار در ایران نیز باید صعود می‌کرد و به نظر می‌رسد که دلار پایین‌تر از قیمت‌های ۳۲ تا ۳۳ هزار تومان را مجددا نخواهد دید. از نگاه تکنیکالی نرخ ارز در سطح مهمی قرار داشت که از دست داد این کانال، آن سطح را به حمایت تبدیل می‌کند. روند جدیدی در قیمت دلار به ریال متولد شده است و تثبیت دلار در این اعداد هم می‌تواند باعث رشد بازار سهام شود. در شرایط فعلی دلیلی برای ارزان ماندن دلار وجود ندارد چراکه هیچ چشم‌انداز مثبتی برای تقویت ریال در دسترس نیست.

 

ارسال نظر