سیاستهای تشویقی دولت ایتالیا برای استفاده از الپیجی در خودروها
علاوه بر قیمت ارزان سوخت الپیجی در ایتالیا، دولت این کشور کمک هزینههایی را نیز به صورت دورهای برای تبدیل خودروهای با سوخت تک به دوگانهسوز با سوخت الپیجی به صاحبان خودروها اختصاص میدهد.
به گزارش خبرگزاری فارس، الپیجی سوخت شماره یک جایگزین در اتحادیه اروپا است و تعداد بیش از ۸ میلیون وسیله نقلیه الپیجیسوز و ۳۱ هزار جایگاه سوختگیری اتوگاز در اروپا وجود دارد. تمیز، ایمن و در دسترس بودن این سوخت از مزایای آن به شمار میرود. در چند سال گذشته، در پاسخ به نگرانیهای مربوط به کیفیت هوای شهری، مقامات ایتالیایی اقداماتی را برای ترویج استفاده از سوختهای گازی از جمله الپیجی در وسایل نقلیه انجام دادهاند. در حال حاضر بعد از لهستان، ایتالیا دومین بازار بزرگ اتوگاز در اروپا را در اختیار دارد.
ایتالیا جزو نخستین کشورهایی است که در دهه ۱۹۵۰ از الپیجی به عنوان سوخت خودرو استفاده کرد. در سال ۲۰۰۱ استفاده از اتوگاز در این کشور به ۱,۴ میلیون تن در تعداد یک میلیون و سیصد هزار دستگاه خودرو رسید و به مرور این مقدار کاهش یافته تا اینکه در سال ۲۰۰۷ به کمتر از یک میلیون تن رسید. به لطف مالیات کم این سوخت و مالیات زیاد دیگر سوختها، دوباره از سال ۲۰۰۸ استفاده از این سوخت شروع به افزایش کرد. تقاضای استفاده از اتوگاز در سال ۲۰۱۶ به ۱.۷ میلیون تن در سال رسید و همچنان در حال گسترش است. اکنون ۴۶ درصد از الپیجی مصرفی در ایتالیا در خودروها مصرف میشود. بنابر آمارهای انجمن جهانی ال.پی.جی، تعداد خودروهای الپیجیسوز در ایتالیا در سالهای اخیر افزایش یافته و در سال ۲۰۱۸ به بیش از ۲.۵ میلیون دستگاه رسیده است. تعداد جایگاههای سوختگیری اتوگاز ایتالیا نیز در حال افزایش است و اکنون ۱۲۰۴ جایگاه گازمایع در این کشور وجود دارد. فقط در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ تعداد ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو با سوخت اتوگاز در ایتالیا به فروش رسید که ۱۶ شرکت خودروسازی در مجموع ۵۱ مدل خودرو الپیجیسوز را به بازار عرضه کردند. کشور ایتالیا خود یکی از مهمترین کشورهای سازنده موتور الپیجیسوز و کیت تبدیل موتور بنزینی به دوگانه الپیجی است. در این راستا رضا رحیمی کارشناس نفت و انرژی گفت: علاوه بر قیمت ارزان این سوخت، دولت نیز کمک هزینههایی به صورت دورهای برای تبدیل خودروهای با سوخت تک به دوگانهسوز با سوخت الپیجی به صاحبان خودروها اختصاص میدهد.
رضا رحیمی در ادامه به اشاره به جایگاه الپیجی و سیانجی در ایتالیا اظهار داشت: «گاز طبیعی در اروپا و کشوری مثل ایتالیا به فراوانی کشور ایران نیست. بنابراین برای گازسوز کردن خودروها در این کشور نیاز به واردات گاز دارند. از آنجایی که واردات گاز مایع برای آنها اقتصادیتر از گاز طبیعی است، بنابراین گسترش استفاده از الپیجی در خودروها بیشتر از سیانجی است. هر چند که تعداد خودروهای سیانجیسوز در ایتالیا نیز کم نیست و در سال ۲۰۱۸ آمار خودروهای سیانجیسوز در این کشور یک میلیون دستگاه است.
