اخبار کلان

۱۳۹۷/۱۰/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۶۱۶۳

استرداد عوارض خروج از کشور الکترونیکی شد

معاون مالیات بر ارزش‌افزوده سازمان امور مالیاتی کشور خبرداد: متقاضیان استرداد وجوه عوارض خروج از کشور می‌توانند، از این پس به‌صورت الکترونیکی درخواست خود را ثبت کنند تا بازپرداخت وجوه بدون مراجعه حضوری و در اسرع وقت انجام شود.

محمد مسیحی بابیان اینکه خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور به‌منظور رفاه حال مودیان محترم مالیاتی و رعایت حقوق شهروندی در حال گسترش است، گفت: بر اساس برنامه‌های دولت دوازدهم که در راستای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی و همچنین سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی مبنی بر توجه به حفاظت از محیط‌زیست با حذف نسخه کاغذی از فرایندهای جاری در برنامه‌ها و سیاست گذاری‌های اداری است و همچنین استقرار دولت الکترونیک، فرآیند استرداد وجوه عوارض خروج از کشور همچون بسیاری از فرایندهای دیگر سازمان امور مالیاتی الکترونیکی شد.

وی افزود: با عملیاتی شدن این پروژه متقاضیان استرداد وجوه عوارض خروج از کشور که پس از پرداخت وجه مذکور از آن استفاده نکرده و درخواست استرداد آن را دارند، می‌توانند با مراجعه به سامانه مالیات بر ارزش‌افزوده به آدرس www.evat.ir نسبت به ثبت درخواست خود اقدام نمایند.

معاون مالیات بر ارزش‌افزوده سازمان امور مالیاتی کشور ادامه داد: پیرو ثبت درخواست استرداد مسافر، بررسی اصالت قبض پرداختی به‌صورت برخط و استعلام تأیید عدم مصرف وجه از سوی پلیس اطلاعات و امنیت عمومی ناجا به‌صورت خودکار، صورت می‌گیرد و بازپرداخت مبلغ در اسرع وقت بدون نیاز به مراجعه حضوری به بانک یا اداره کل امور مالیاتی استان تهران که متولی این امر می‌باشد، انجام خواهد شد. وی بابیان اینکه اطلاع‌رسانی به کاربران درزمینه پیشرفت کار هم به اشکال مختلف در این سامانه پیش‌بینی شده است، تصریح کرد: مسافرین می‌توانند به‌منظور مشاهده روند درخواست خود به سامانه www.evat.ir مراجعه کرده و از وضعیت درخواست خود مطلع شوند.

مسیحی خاطرنشان کرد: تمامی مراحل فرآیند یادشده شامل "ثبت درخواست"، "تأیید عدم مصرف قبض خروج از کشور" یا "غیرقابل استرداد بودن درخواست به دلیل مصرف قبض خروج از کشور"، "ارسال مشخصات به بانک جهت پرداخت"، "واریز ناموفق به علت مغایرت در حساب مسافر و نیاز به اصلاح اطلاعات حساب واریزی" و درنهایت "واریز موفق و اتمام فرآیند استرداد وجه خروج از کشور، به مسافرین از طریق پیامک اطلاع‌رسانی می‌شود.

ترخیص 95 درصد کالاها در کمتر از ۳ روز

صدا و سیما|علی معقولی مدیرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گمرک گفت: تا چندماه قبل محدودیت هایی برای ترخیص کالا از گمرک داشتیم اما با مصوباتی که تصویب و ترخیص‌هایی که انجام شد، انباشت کالایی در گمرکات نداریم و شرایط نرمال شده است اما مطلوب نیست. ازقبل از شهریور که شرایط ارزی نرمال شد روال ترخیص هم عادی شده است. ما در بنادر همیشه گردش کالا داریم و به دنبال سرعت بخشیدن به مراحل ترخیص کالا هستیم. واردات کالا مراحلی دارد. ثبت سفارش، تخصیص ارز و اظهار کالا از مراحل واردات کالاست و گمرک در مرحله سوم واردات قرار دارد. مدیرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گمرک افزود: 95 درصد کالاهایی که اظهار می شود در کمتر از 3 روز از گمرک ترخیص می شود، بخشی از کالاها که ثبت سفارش شده و وارد بنادر شده است در انتظار تخصیص و تامین ارز است و بخشی دیگر امکان ثبت سفارش ندارند .

معقولی افزود: ما 4 خط قرمز در گمرک داریم: کالای اساسی، دارو، تجهیزات پزشکی و تمام موارد مربوط به خط تولید که در تامین کالای اساسی مجوزهای مربوطه گرفته شده و هیچ مشکلی برای تخصیص ارز و تامین آن در گمرک از این بابت نداریم. برای دارو مصوبه ای گرفته ایم که با حداقل اسناد بتوانند دارو را از گمرک ترخیص کنند و دو ماه بعد اسناد را ارائه کنند.

این مقام گمرک بیان کرد: برای تجهیزات پزشکی هم این مصوبه گرفته شد و مشمول دو ماه با حداقل اسناد برای ترخیص از گمرک می شوند. برای خدمات تولیدی نیز مشکلات برطرف شده و هیچ واحد تولیدی نیست که 70 درصد کالا بدون کد رهگیری بانک داده نشود ، بنابراین ما بحران کمبود در 4 حوزه ذکر شده نداریم.

معقولی گفت: برای انتهای سال و سال آینده نیز طرح های جدیدی داریم تا روال خروج کالا از گمرک تسهیل شود که با کاهش نرخ دلار و ارز نیز مشکلات تخصیص ارز در حال برطرف شدن است. تلاطمات ارزی و سیاست ها بسیاری از گزینه ها را متغیر کرد. افزایش و کاهش نرخ ارز تاثیرات عمیقی می گذارد که سازمان ها به همان نسبت باید خود را با شرایط تطبیق دهند. بالای 95 درصد کالا زیر سه روز ترخیص می‌شود و  مشکلات در حال برطرف شدن است.

 

ارسال نظر