اخبار کلان
افزایش ۱۵,۵ درصدی درآمد ارزی کشور در بهار امسال
تعادل| گمرک ایران جزییات کارنامه بهاری تجارت خارجی را منتشر کرد. به گزارش روابط عمومی گمرک ایران؛ تراز تجارت خارجی کشورمان در ۳ماهه نخست امسال با ۳۶۵میلیون دلار مازاد تراز تجاری همراه شد و صادرات غیرنفتی کشورمان ۱۵,۵۸درصد افزایش یافت. براساس گزارش دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات گمرک ایران، صادرات غیرنفتی ایران در این مدت به ۱۱میلیارد و ۶۱۸ میلیون دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به میزان ۵۸/۱۵درصد افزایش داشت. سال گذشته در همین مدت ۱۰میلیارد و ۵۲ میلیون دلار کالا به خارج از کشور صادر شده بود.
براساس این گزارش صادرات کالاهای غیرنفتی ایرانی به چین در ۳ماهه نخست امسال نسبت به سال گذشته ۸/۶درصد افزایش یافته است. صادرات غیرنفتی ایران به امارات متحده عربی و عراق به ترتیب با افزایش ۵۷/۴۳درصدی و ۹/۱۰درصدی همراه شد و شاهد افت ۲۵/۱۵درصدی صادرات کشورمان به کرهجنوبی بودهایم. همچنین طی این مدت میزان صادرات غیرنفتی به افغانستان ۹۵/۲۱درصد و سایر کشورها ۷۷/۱۸درصد افزایش داشته است. بر این اساس در ۳ماهه نخست سال جاری تشریفات گمرکی ۳۶میلیون و ۲۵۴هزار تن کالا در گمرکات کشور همه به صورت الکترونیکی و با کنترل کامل به روش هوشمند انجام شده که از این مقدار ۸ میلیون و ۳۷۱هزار تن سهم واردات و ۲۷میلیون و ۸۸۳ هزار تن سهم کالاهای صادراتی غیرنفتی بود. با کمک سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی درحال حاضر اطلاعات تمامی کالاهای وارداتی و صادراتی در بانک اطلاعات تجارت خارجی کشور به تفکیک جزییترین اطلاعات ثبت میشود. این گزارش میافزاید: در ۳ماهه نخست سال جاری به میزان ۱۱میلیارد و ۲۵۳میلیون دلار انواع کالا وارد کشور شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۷۶/۲درصد کاهش را نشان میدهد.
اقلام عمده صادراتی کشورمان در ۳ماهه نخست سال ۹۷ به ترتیب شامل میعانات گازی به ارزش یک میلیارد و ۵۵۸ میلیون دلار، پروپان مایع شده به ارزش ۵۳۴ میلیون دلار، روغنهای سبک و فرآوردهها به جز بنزین ۴۰۹میلیون دلار، پلیاتیلن گریدفیلم به ارزش ۳۰۶ میلیون دلار، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده به ارزش ۳۰۴میلیون دلار بوده است. اقلام عمده وارداتی در ۳ماهه نخست سال جاری نیز به ترتیب شامل قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با ۵۴۱ میلیون دلار، ذرت دامی به ارزش ۴۳۶میلیون دلار، برنج به ارزش ۳۷۵میلیون دلار، لوبیای سویا به ارزش ۳۷۳میلیون دلار و گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۹۲میلیون دلار بوده است. عمدهترین خریداران کالاهای ایرانی در ۳ماهه نخست سال جاری به ترتیب شامل چین به ارزش ۲میلیارد و ۲۴۵میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۲میلیارد و ۱۲۳میلیون دلار، عراق با یک میلیارد و ۷۶۹میلیون دلار، افغانستان با ۷۸۸میلیون دلار و جمهوری کره با ۷۴۸میلیون دلار و سایر کشورها به ارزش ۳میلیارد و ۹۴۴میلیون دلار بوده است. کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران در مدت یاد شده به ترتیب شامل کشورهای چین با ۲میلیارد و ۹۳۶میلیون دلار، امارات متحده عربی با یک میلیارد و ۶۹۲ میلیون دلار، جمهوری کره با ۷۱۲میلیون دلار، آلمان ۵۷۳ میلیون دلار و ترکیه با ۵۵۱ میلیون دلار بوده است.
ممنوعالخروجی مسافران بدهکار مالیاتی
ایسنا| دادستان انتظامی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه شرایط مالیاتی برای اشخاص حقیقی غیرتولیدی سختتر است، گفت که تنها داشتن ۱۰میلیون تومان بدهی به سازمان امور مالیاتی کافی است تا فرد ممنوعالخروج شود. عباس بهزادی بیان کرد: ممنوعالخروج کردن مودیان مالیاتی بدهکار یکی از ابزارهای وصول بدهیهای معوقه مالیاتی است. بنا به اختیارات حاصل از ماده ۲۰۲ قانون مالیاتهای مستقیم، سازمان امور مالیاتی کشور میتواند از خروج بدهکاران مالیاتی که میزان بدهی قطعی آنها برای اشخاص حقوقی تولیدی دارای پروانه بهرهبرداری از مراجع قانونی ذیربط از ۲۰درصد سرمایه ثبت شده یا مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان، سایر اشخاص حقیقی تولیدی از ۱۰درصد سرمایه ثبت شده یا ۲۰۰میلیون تومان و سایر اشخاص حقیقی از ۱۰میلیون تومان بیشتر است از کشور جلوگیری کند. وی با اشاره به اصلاحیه اخیر قانون مالیاتهای مستقیم در تاریخ ۳۱تیر ماه ۱۳۹۴ که از ابتدای سال ۱۳۹۵ اجرایی شد، ادامه داد: بر این اساس سازمان امور مالیاتی با هدف کم کردن افراد ممنوعالخروج بدهکار و تسهیل قوانین، سقف ممنوعیت خود را تغییر داد. براساس ماده ۲۰۲ قانون مالیاتهای مستقیم از سال ۱۳۹۵ اشخاص حقوقی تولیدی که پروانه بهرهبرداری از مراجع قانونی ذیربط را داشته باشند، میتوانند تا ۲۰درصد سرمایه و تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان بدهی مالیاتی داشته باشند و ممنوعالخروج نشوند. بهزاد اضافه کرد: اما سایر اشخاص حقوقی به علاوه اشخاص حقیقی تولیدی برای آنکه دچار ممنوعالخروجی نشوند نباید بیش از ۱۰درصد سرمایه ثبت شده یا بیش از ۲۰۰میلیون تومان به نظام مالیاتی کشور بدهی داشته باشند. با این حال شرایط برای اشخاص حقیقی غیرتولیدی سختتر از دو مورد قبل است به طوری که طبق اصلاحیه تنها داشتن ۱۰میلیون تومان بدهی به سازمان امور مالیاتی کافی است تا فرد ممنوعالخروج شود این درحالی است که پیشتر این رقم معادل یک میلیون تومان بود. به این ترتیب اشخاص حقوقی تولیدکننده دارای پروانه بهرهبرداری ۵۰ برابر اشخاص حقیقی و سایر اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی تولیدی ۲۰برابر اشخاص حقیقی میتوانند، بدهی مالیاتی داشته باشند و ممنوعالخروج نشوند. وی گفت: ابلاغ برگههای مالیاتی مانند برگ تشخیص، قطعی یا دعوت به هیات در طول فرآیند رسیدگی تا وصول مالیات هر یک خود به نوعی به منزله اعلام بدهی به مودیان مالیاتی تلقی میشود که این ابلاغ براساس مواد ۲۰۳ الی ۲۰۹ قانون مالیات مستقیم به دو صورت قانونی یا ابلاغ به شخص(ابلاغ واقعی) انجام میشود.
