اخبار

۱۴۰۱/۰۹/۰۷ - ۰۲:۲۹:۳۸
کد خبر: ۱۹۴۷۷۵

آیا واردات خودرو تاثیری بر بازار داخلی دارد؟

نایب‌رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاثیر واردات خودرو بر بازار داخلی را ناشی از عوامل متعددی خواند و گفت: سقف ارزش ارزی تعیین شده برای واردات خودرو به گونه‌ای است که نمی‌تواند اثر محسوسی در بازار داشته باشد البته که بی‌تاثیر هم نخواهد بود. علی‌اکبر کریمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آیین‌نامه دولت برای واردات خودرو و تاثیر واردات بر بازار داخلی گفت: میزان تاثیر واردات خودرو در بازار داخلی ناشی از عوامل متعددی از جمله میزان حجم واردات خودرو است و اینکه چقدر نوع خودروهای وارداتی با خودروهای داخلی غرابت دارد؛ مثلا اگر خودرویی وارد شود که مشابه داخلی نداشته باشد طبیعتا رقابت معنایی نخواهد داشت.  وی با اشاره به ماده چهار قانون ساماندهی صنعت خودرو اظهار کرد: یکی از شروط واردات آن است که خودروهای مورد استفاده عامه مردم وارد شود در آیین‌نامه واردات هم رنج قیمت تعیین شده نرخ محدودی است که شامل خودروهای لوکس نمی‌شود؛ با این وضعیت فرض بر این است که خودروی وارداتی بتواند در کنار خودروهای تولید داخلی رقابتی به لحاظ کیفیت و قیمت شکل دهد منتهی اینکه حجم واردات چقدر خواهد بود بستگی به میزان استقبال متقاضیان واردات و همچنین استقبال مصرف‌کنندگان دارد بعد از آن می‌توان درباره آثار واردات در بازار داخلی خودرو قضاوت کرد. نایب‌رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قانون مصوب مجلس پنج سال واردات خودرو را با در نظر گرفتن شرایطی مجاز کرده است در آیین‌نامه دولت سقف واردات در سال ۱۴۰۱ به میزان یک میلیارد دلار تعیین شده است پس باید حجم ارزش بازار داخلی را هم در نظر گرفت که این یک میلیارد دلار چه نسبتی از بازار را شکل می‌دهد. مثلا اگر ارزش بازار خودروی داخلی ۱۰ میلیارد دلار باشد میزان واردات ۱۰ درصد آن می‌شود. باید بررسی کرد که چقدر این ۱۰ درصد می‌تواند تلاطمی در بازار داخلی ایجاد کرده و اثرگذار باشد. کریمی اظهار کرد: با توجه به سقف ارزش ارزی واردات خودرو به نظر می‌رسد نمی‌تواند واردات خودرو اثر محسوسی در بازار داشته باشد البته که قطعا بی‌تاثیر نخواهد بود. وی در پایان این نکته را یادآور شد که بعد از ثبت سفارش کسانی که اقدام به واردات خودرو کرده می‌توانند آن را به سرعت وارد کشور کنند.

رشد ۳۰ درصدی صادرات به قطر در مهر

بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت صمت صادرات به قطر در مهر امسال ۳۰ درصد نسبت به مهر سال قبل رشد داشته و در هفت ماهه امسال صادرات برخی کالاها از جمله شیرینی و شکلات، گوجه فرنگی گلخانه‌ای و میگو و ماهیان زنده نسبت به مدت مشابه سال قبل دو برابر شده است. به گزارش ایسنا، بر اساس اطلاعاتی که امید قالیباف، سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، منتشر کرده، صادرات به قطر در مهر امسال ۳۰ درصد نسبت به مهر سال قبل رشد داشته است. بر اساس این اطلاعات در هفت ماهه امسال صادرات اقلامی مثل محصولات نیمه تمام فولادی، انواع شیشه، میگو و ماهیان زنده، گوجه فرنگی گلخانه‌ای، سیمان سفید، شیرینی و شکلات و انواع فراورده‌های غلات نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰۰ درصد رشد داشته است. معافیت ۷۰ درصدی کالاهای صادراتی به قطر از تعهد ارزی، به عنوان مشوقی برای صادرکنندگان در نظر گرفته شده است. همچنین در نمایشگاه اخیر ایران در دوحه توافق شده ماهانه ۲۵۰ تن انواغ مواد غذایی به قطر صادر شود و با تجهیز بندر «دیر» به ایکس‌ری صادرات از این بندر از روزی ۳۰ کانتینر به ۸۰ کانتینر افزایش یافت. در این گزارش از اعزام رایزن جدید بازرگانی به دوحه، تاسیس مرکز تجاری در پایتخت قطر، برگزاری نمایشگاه اختصاصی و توافق بر سر سازوکار تسویه مالی به عنوان اقدامات ساختاری برای توسعه مناسبات بازرگانی ایران و قطر یاد شده است. گفتنی است در ۱۰ ماهه سال قبل از مجموع تجارت خارجی ایران با حجم ۸۰ میلیارد دلار، سهم قطر کمتر از یک درصد بود.

قیمت مرغ 10 هزار تومان زیر قیمت مصوب شد

در حالی قیمت مصوب مرغ گرم ۶۳ هزار تومان است که امروز قیمت مرغ گرم تازه در میادین و بازار‌های میوه و تره بار ۵۳۲۰۰ تومان اعلام شد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، ایوب فصاحت مدیرعامل میادین و تره بار تهران گفت: گوشت مرغ تازه از صبح امروز (یکشنبه، 6 آذرماه) با قیمت هر کیلوگرم 53200 تومان در میادین و بازار‌های میوه و تره بار عرضه می‌شود. این در حالی است که قیمت مصوب مرغ گرم در حال حاضر 63 هزار تومان است. یوسفخانی، رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی استان تهران در این باره می‌گوید: به دلیل اینکه الان عرضه مرغ زیاد و تقاضا کمتر است، قیمت مرغ گرم در بازار زیر قیمت مصوب در مراکز عرضه به دست مردم می‌رسد. وی افزود: پیش بینی این است که ما تا پایان سال جاری در بحث تولید و عرضه مرغ هیچگونه مشکلی نداریم. تولید و عرضه کافی است و بیش از مصرف تولید انجام می‌شود. تولیدکنندگان جوجه‌ریزی بیش از مصرف داخل الان انجام شده است و تا پایان سال بازار به همین روند ادامه پیدا می‌کند. رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی استان تهران تصریح کرد: با تولید 108 میلیون قطعه جوجه در ماه برای مصرف داخل، مازاد تولید داریم.

ارسال نظر