اخبار

۱۴۰۱/۰۶/۲۳ - ۰۲:۴۰:۴۷
کد خبر: ۱۹۲۶۱۶

مافیایی  راکه قصد واردات خودرو دارند، افشا می‌کنم!

یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: شرایطی که در آیین نامه واردات خودرو لحاظ شده زمینه را برای شکل‌گیری انحصار در این حوزه فراهم کرده و راه را برای ورود مافیای صنعت خودرو به واردات باز می‌کند. علی موسوی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آیین نامه نوشته شده برای واردات خودرو، بیان کرد: متاسفانه به آیین نامه‌ای که برای قانون مصوب مجلس در بحث واردات خودرو نوشته شده است، انتقاداتی وارد است. اول اینکه شرط و شروطی که برای واردات خودرو لحاظ شده می‌تواند منجر به ایجاد مافیا در این حوزه شود و امتیازاتی که به برخی از شرکت‌ها نسبت به سایر شرکت‌ها داده می‌شود می‌تواند زمینه شکل‌گیری مافیای واردات خودرو را ایجاد کرده و همان مافیایی که امروز در صنعت خودروسازی وجود دارد از طریق همین شرایط می‌تواند به واردات خودرو وارد شود.

نماینده مردم ملکان در مجلس در ادامه با بیان اینکه نگرانی ما این است که داستان ناکارآمدی خودروسازان در موضوع واردات خودرو نیز دیده شود، تاکید کرد: برخی از سخت‌گیری‌های لحاظ شده در این ایین نامه و مراحل متعددی که در آن ذکر شده است کمک می‌کند تا همان افراد خاص و شرکت‌های خاص در واردات خودرو وارد شوند و این یعنی در واردات خودرو نیز انحصار ایجاد می‌شود.

این عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه این شرایط سخت‌گیرانه می‌تواند مشکل افرین باشد، تصریح کرد: قیمت تعیین شده برای واردات خودرو شامل واردات خودروهای لاکچری خواهد شد در حالی که هدف ما این بود که با واردات خودروهای با کیفیت و با قیمت متعادل خارجی بتوان قیمت خودرو در داخل را تعدیل کرد. با قیمت تعیین شده برای واردات خودرو قیمت‌های داخلی تعدیل نخواهد شد. موسوی در پایان تاکید کرد: از سوی دیگر واردات ۷۰ هزار خودرو در خوش‌بینانه‌ترین حالت نمی‌تواند تغییری در بازار ایجاد کند چراکه نیاز بازار بیش از این رقم است. از سوی دیگر بر اساس موارد دیده شده در این ایین نامه، خودروسازان خیلی منتفع خواهند شد. بنده در فرصت مناسب مافیایی که قصد ورود به حوزه واردات خودرو را دارند افشا خواهم کرد.

رشد ۴۰ درصدی صادرات ایران به اعضای اکو

سخنگوی گمرک گفت: صادرات غیر نفتی کشور در پنج ماه نخست امسال به ۹ عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو به ۴ میلیارد و ۱۱۸ میلیون دلار رسید که رشد ۴۰ درصدی داشته است.

سید روح‌الله لطیفی اظهار داشت: توجه به همسایگان روابط دو یا چند جانبه اقتصادی و سیاسی عضویت در پیمان‌های منطقه‌ای و تقویت مناسبات دو جانبه از سیاست‌های قطعی جمهوری اسلامی ایران و دولت سیزدهم است که این سیاست باعث شده تا در مناسبات تجاری ایران شاهد تغییراتی رو به رشد باشیم.

وی افزود: از ابتدای سال تا پایان مرداد ۹ میلیون و ۱۰۷ هزار و ۴۰۲ تن کالا به ارزش ۶ میلیارد و ۸۹۳ میلیون و ۸۶۹ هزار و ۴۵۱ دلار، بین ایران و ۹ کشور عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو تبادل شد که این میزان نسبت به ۵ ماه نخست سال قبل، ۳۹ درصد افزایش داشته است.

سخنگوی گمرک گفت: از این میزان کالای تبادل شده، ۷ میلیون و۳۱۵ هزار و ۹۲۸ تن به ارزش ۴ میلیارد و ۱۱۸ میلیون و ۲۴۱ هزار و ۱۱ دلار، صادرات کالای ایرانی به کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو بوده که ۲۰ درصد در وزن و ۴۰ درصد در ارزش نسبت به دوره مشابه افزایش داشته است.

سخنگوی گمرک ادامه داد: واردات از ۹ کشور عضو اکو از ابتدای سال تا پایان مرداد به یک میلیون و ۷۹۱ هزار و ۴۷۵ تن رسید که با وجود کاهش ۲ درصدی نسبت به مدت مشابه از لحاظ ارزش ۳۸ درصد با رشد همراه بوده است.

لطیفی در خصوص مقاصد و میزان صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای عضو اکو یادآور شد: ترکیه با خرید ۳ میلیون و ۶۸۲ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۳۲۸ میلیون دلار و رشد ۱۱۰ درصدی، افغانستان با یک میلیون و ۲۵۶ هزار تن به ارزش ۶۴۰ میلیون و ۵۷۳ هزار دلار و کاهش ۲۵ درصدی و پاکستان با یک میلیون و ۷۸ هزار تن به ارزش ۴۷۴ میلیون و ۷۵۱ هزار دلار و رشد ۱۳ درصدی، ۳ مقصد اول صادرات کالاهای ایرانی به اعضای سازمان همکاری اقتصادی اکو بودند و بعد از آن آذربایجان با ۲۹۶ میلیون دلار، ترکمنستان با ۱۶۶ میلیون دلار، ازبکستان با ۸۸ میلیون دلار، قزاقستان با ۶۱.۲ میلیون دلار، تاجیکستان با ۴۵.۶ میلیون دلار و قرقیزستان با ۱۸.۴ میلیون دلار قرار دارند.

سخنگوی گمرک در خصوص واردات از کشورهای عضو اکو گفت: ترکیه با فروش ۲ میلیارد و ۱۶۶ میلیون و ۳۲۶ هزار دلار و رشد ۲۱ درصدی، پاکستان با فروش ۴۲۹ میلیون و ۳۳۹ هزار دلار و رشد ۳۷۵ درصدی و قزاقستان با ۷۸ میلیون و ۴۲۳ هزار دلار و رشد ۱۷۴ درصدی، سه کشور اول طرف معامله با ایران در بین اعضای سازمان همکاری اقتصادی اکو برای تأمین نیازهای کشورمان بودند و پس از آن ازبکستان با ۳۲.۶ میلیون دلار، تاجیکستان با ۲۶.۲ میلیون دلار، آذربایجان با ۱۵.۳ میلیون دلار، ترکمنستان با ۱۴.۴ میلیون دلار، افغانستان با ۱۰.۴ میلیون دلار و قرقیزستان با ۲.۷ میلیون دلار قرار دارند.

 

ارسال نظر